Η εταιρεία φρεσκοκατεψυγμένων αλιευμάτων Καλλιμάνης προχωρά στην απόσυρση συγκεκριμένης παρτίδας του προϊόντος «Γαρίδες Γίγας (Jinga) αποφλοιωμένες προβρασμένες χωρίς έντερο βαθιάς κατάψυξης» με αριθμό LOT 240171 και ημερομηνία ανάλωσης 5 Οκτωβρίου 2025, μετά την ανίχνευση παθογόνου μικροοργανισμού από τον ΕΦΕΤ. Η Καλλιμάνης διαβεβαιώνει ότι πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό που αφορά σε πολύ μικρή παρτίδα της παραγωγής και καλεί τους καταναλωτές να μην καταναλώσουν το συγκεκριμένο προϊόν.

Επίσης, στην ανακοίνωση της ανέφερε ότι οι επιπρόσθετοι έλεγχοι σε προηγούμενες και επόμενες παρτίδες δεν έδειξαν κανένα πρόβλημα. «Η ασφάλεια και η ποιότητα των τροφίμων είναι πρωταρχικής σημασίας για εμάς. Ακολουθούμε τα υψηλότερα πρότυπα ασφάλειας σε όλα τα στάδια της παραγωγής και λαμβάνουμε κάθε απαραίτητο μέτρο για να διατηρήσουμε την εμπιστοσύνη των καταναλωτών μας», σημειώνεται από την εταιρεία.

Αναφορικά, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος Έλεγχος Μικροβιολογικών Κριτηρίων Ασφάλειας Τροφίμων» για το 2024, ο ΕΦΕΤ διαπίστωσε την παρουσία Salmonella spp, ενώ απαίτησε την άμεση ανάκληση της παρτίδας και βρίσκονται σε εξέλιξη σχετικοί έλεγχοι. Οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το προϊόν καλούνται να μην το καταναλώσουν και να το επιστρέψουν στα σημεία πώλησης.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter