Ενώ η υποκατηγορία ποτών χωρίς αλκοόλ είναι έτοιμη να πρωτοστατήσει στη συνολική ανάπτυξη της κατηγορίας ποτών με χαμηλό ή χωρίς αλκοόλ τα επόμενα χρόνια, ορισμένες καινοτομίες στο κρασί και την μπύρα θα συμβάλουν έντονα στην ενίσχυση της μελλοντικής κατανάλωσης των εν λόγω προϊόντων, σύμφωνα με το IWSR.

Οι όγκοι αλκοολούχων με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ στις δέκα κορυφαίες αγορές παγκοσμίως προβλέπεται να αυξηθούν με σύνθετο ρυθμό ετήσιας ανάπτυξης (CAGR) κατά 3% μεταξύ 2023 – 2027.

Επίσης, σύμφωνα με το IWSR, το κρασί παραμένει η καλύτερη απόδοση στην αγορά χαμηλής κατανάλωσης αλκοόλ, με τις προβλέψεις της να δείχνουν ανάπτυξη όγκου CAGR κατά +12% για την κατηγορία το 2023-2027, μπροστά από τα Ready-To-Drink (+9%) και την μπύρα/μηλίτη (+2%), ενώ τα οινοπνευματώδη αναμένεται να υποχωρήσουν (-2%).


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter