Το καινοτόμο προϊόν τσιπς ρυζιού, μαζί με πραγματικά όσπρια, λάνσαρε η Agrino. «Το προϊόν θα τοποθετηθεί στο σύνολο της αγοράς του οργανωμένου λιανεμπορίου, αλλά και στην παραδοσιακή αγορά της μικρής λιανικής. Η διανομή έχει ξεκινήσει τη Δευτέρα 4 Μαρτίου», δήλωσε στο FOODReporter ο Marketing and Exports Director της Agrino, Άγης Πιστιόλας.

Τα Agrino Rice Chips, προσφέρονται σε πέντε κωδικούς διαφορετικών γεύσεων και απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες: Χούμους, μανιτάρι (creamy mushroom), sour cream με κρεμμύδι, κέτσαπ και βότανα του Αιγαίου (Aegean herbs), με κυρίαρχη τη ρίγανη.

«Πρόκειται για προσεκτικά σχεδιασμένους κωδικούς, σε κλασικές και ιδιαίτερες γεύσεις. Είναι το πρώτο απόλυτα υγιεινό σνακ σε μορφή τσιπς στην ελληνική αγορά που παράγεται στην Ελλάδα», είπε ο Άγης Πιστιόλας.

Για την παραγωγή έχει πραγματοποιηθεί επένδυση σεβαστού κόστους σε ειδικά σχεδιασμένη γραμμή παραγωγής στο υπάρχον εργοστάσιο.

«Πρόκειται για την διεργασία διόγκωσης ρυζιού και οσπρίων, που επιτυγχάνουμε και στα rice cakes.

Τα rice chips αποτελούν παγκόσμια πρωτοπορία, επειδή αποτελούνται από καστανό ρύζι (70%) και όσπριο (20%), το οποίο φέρει υψηλή περιεκτικότητα φυτικής πρωτεΐνης που είναι πολύ σημαντική για τον καταναλωτή και συμβαδίζει με τις τρέχουσες διατροφικές τάσεις.

Οι φυτικές ίνες βρίσκονται στο 20%», σημείωσε ο κ. Πιστιόλας.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter