Την είσοδό της σε μία νέα κατηγορία καφέ έκανε πρόσφατα η Kafea Terra, λανσάροντας τον στιγμιαίο καφέ illy Instant σε δύο εκδοχές, Classico και Intenso. Ο illy Instant προέρχεται από 100% χαρμάνι Arabica, το οποίο με την προηγμένη τεχνολογία κρύας εξαγωγής εγγυάται τη συνοχή της γεύσης illy και στην έκδοση στιγμιαίου καφέ, ενώ η προσθήκη αλεσμένου καφέ είναι η επιπλέον πινελιά που ενισχύει τα αρώματα του καφέ.

Η Kafea Terra αυτήν την περίοδο βρίσκεται σε φάση προώθησης του στιγμιαίου της καφέ, με δειγματοδιανομές μέσω των μεγάλων retailers και προσφορές -30%.

Ο premium στιγμιαίος καφές κερδίζει μερίδια
Σύμφωνα με την Ελληνική Ένωση Καφέ, η κατηγορία του στιγμιαίου καφέ κινείται πτωτικά στο λιανεμπόριο, με το μερίδιό της να διαμορφώνεται στο 20%. Ωστόσο, μιλώντας στο FOODReporter η Γεωργία Παπαδοπούλου, brand marketing manager της Kafea Terra, εξήγησε ότι, σε αντίθεση με τη συνολική πορεία της κατηγορίας, ο premium στιγμιαίος καφές κινείται ανοδικά, ενώ η γενική τάση στη αγορά είναι η εξάπλωση των brands καφέ σε όσο το δυνατόν περισσότερες κατηγορίες.

Σημειώεται ότι στην υποκατηγορία του premium στιγμιαίου καφέ ο illy Instant θα έχει να ανταγωνιστεί μεταξύ άλλων τον Nescafe Azera, που έχει κερδίσει σημαντικά μερίδια τα τελευταία χρόνια.

Ικανοποιητική πορεία στο πρώτο τετράμηνο
Αναφορικά με τη μέχρι τώρα πορεία της χρονιάς, η Βίκυ Γουδή, brand marketing manager της Kafea Terra, μας εξήγησε πως δεδομένων των συνθηκών το πρώτο τετράμηνο πήγε ικανοποιητικά, ενώ αναμένεται πως από Μάιο έως Οκτώβριο η αγορά θα δουλέψει πολύ καλά. Πρόβλημα αποτελεί ωστόσο η αύξηση των παγίων στα καταστήματα, καθώς σημεία που πλήρωναν 2 ή 3 χιλιάδες ευρώ για ρεύμα, έχουν φτάσει πλέον στα 10 χιλιάδες ευρώ. Η Kafea Terra παρέχει υποστήριξη στους συνεργάτες της κατά περίπτωση, είτε με προϊόντα, είτε με άλλες ενέργειες.

Ο νέος illy Costa Rica
Χθες η Kafea Terra παρουσίασε τον νέο illy Costa Rica, έναν μονοποικιλιακό καφέ που προστίθεται στη σειρά illy Arabica Selection, με γεύση που χαρακτηρίζεται από νότες μελιού, καραμέλας, βανίλιας καθώς και νότες από εσπεριδοειδή, σοκολάτα και αποξηραμένα φρούτα.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο καφές αυτός δημιουργήθηκε αποκλειστικά για την ελληνική αγορά, ικανοποιώντας ένα αίτημα της Kafea Terra. Μάλιστα, σύμφωνα με την διευθύνουσα σύμβουλο της Kafea Terra, Νιόβη Καλλέργη, η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο σε τόνους εξαγωγής καφέ της illy, με την Kafea Terra να φέρνει στην Ελλάδα τις μισές ποσότητες απ’ όσες στέλνει η illy σε όλη την Ευρώπη.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter