Ιδιαίτερη αγορά για τους χυμούς και τα φρουτοποτά είναι για την Κάμπος Χίου οι χώρες του Κόλπου, επειδή επιβάλλουν φόρο ζάχαρης 50%, τόσο στα προϊόντα τα οποία περιέχουν ζάχαρη, όσο και σε όσα δεν περιέχουν ζάχαρη, αλλά περιέχουν άλλα γλυκαντικά.

Μέσα στο 2023 αναμένεται να υπάρξει μια «προσπέραση» μεταξύ χωρών εξαγωγών της Κάμπος Χίου: Μέχρι το 2022 η κορυφαία εξαγωγός χώρα για την εταιρεία ήταν η Νότια Κορέα, όμως μέσα στη χρονιά αναμένεται να την προσπεράσει σε πωλήσεις η Σαουδική Αραβία, όπου το αγοραστικό ενδιαφέρον για χυμούς και ποτά φαίνεται ότι είναι ιδιαίτερα έντονο και η Κάμπος Χίου έχει επιτύχει εξαιρετική τοποθέτηση. Η εταιρεία έχει εξασφαλίσει την ειδική πιστοποίηση Emirates Quality Mark.

«Πρόκειται για ειδική πιστοποίηση της Μέσης Ανατολής, με διάφορα στάδια ελέγχου και ικανοποίησης παραμέτρων, αλλά περιλαμβάνει και την πιστοποίηση αυθεντικότητας προϊόντος, που διασφαλίζει ότι ο χυμός είναι αυθεντικός, δεν είναι νοθευμένος και μπορεί να γίνει διακριτή η γεωγραφική προέλευση των βασικών συστατικών του», ενημέρωσε το FOODReporter ο εμπορικός διευθυντής της Κάμπος Χίου, Γιάννης Τράνταλης. «Ουσιαστικά και πρακτικά δεν μπορείς να πουλήσεις χυμό, αν δεν έχεις λάβει τη συγκεκριμένη πιστοποίηση», πρόσθεσε. Το κόστος απόκτησης του Emirates Quality Mark για την Κάμπος Χίου ξεπέρασε τα €25.000. Στη Σαουδική Αραβία, η Κάμπος Χίου είναι τοποθετημένη στις αλυσίδες σούπερ μάρκετ Panda και Farm Superstores. Επίκειται η είσοδός της και στα υπερμάρκετ και σούπερ μάρκετ Danube.

«Στην έκθεση Gulfood στο Ντουμπάι δεν ερχόμαστε μόνο για να πραγματοποιήσουμε πωλήσεις στο Κατάρ, στο Κουβέιτ, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, αλλά ερχόμαστε επειδή αποτελεί κόμβο και τόπο συνάντησης για ολόκληρο τον κόσμο και θα συναντήσουμε αγοραστές και διανομείς και από άλλες χώρες και της Ευρώπης και της Άπω Ανατολής», εξήγησε ο κ. Τράνταλης.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter