Εδώ και δεκαετίες, τα αναψυκτικά Ηβη είναι μια από τις αγαπημένες απολαύσεις των Ελλήνων καταναλωτών. Από την ίδρυσή της, η Hβη ακολουθεί με σεβασμό την παράδοση ποιότητας που έχει χτίσει και υλοποιεί την υπόσχεσή της να προσφέρει εκλεκτά προϊόντα, με βάση αγνές πρώτες ύλες από την ελληνική γη. Η εταιρεία διαθέτει προϊόντα που ταυτίζονται με τις απλές καθημερινές επιθυμίες των καταναλωτών, ενώ ταυτόχρονα αναπτύσσει καινοτομίες που απαντούν στην ανάγκη για διαφορετικές εμπειρίες.

Όταν το 1926 ο Νίκος Παναγόπουλος δημιούργησε μία μικρή μονάδα παραγωγής και εμφιάλωσης αναψυκτικών στο Μαρούσι, αποφάσισε να την ονομάσει Ηβη, αντλώντας έμπνευση από τον μύθο της μικρής χαριτωμένης θεάς που δρόσιζε τους Ολύμπιους θεούς με το νέκταρ. Το όνομα αυτό έμελλε να γίνει συνώνυμο με τις έννοιες της απόλαυσης και της ποιότητας διαχρονικά. Ήδη από τότε, τα αναψυκτικά της Ηβη ταυτίστηκαν με τις μικρές καθημερινές χαρές, και όχι μόνο για τη μοναδική τους γεύση -οι γονείς και οι παππούδες μας θυμούνται πόσο άρεσε στα παιδιά να παίζουν με τις γυάλινες «γκαζές» που τότε αποτελούσαν το πώμα της Ηβη!

Η φήμη των αναψυκτικών του Παναγόπουλου εξαπλώθηκε γρήγορα και τα μεγάλα καφενεία και ξενοδοχεία του κέντρου της Αθήνας πρόσφεραν πλέον τα αναψυκτικά Ηβη στους πελάτες τους. Αυτό το γεγονός συνέβαλε στην καταξίωσή τους ως εκλεκτά προϊόντα, τα οποία αξίζει κάποιος να απολαμβάνει σε χώρους διασκέδασης, αλλά και σε στιγμές χαλάρωσης και κεφιού. Ιστορικοί σταθμοί για την Ηβη υπήρξαν οι δεκαετίες του ’50 και του ’60, οπότε και ξεκινάει η παραγωγή της πορτοκαλάδας «Ηβη», με και χωρίς ανθρακικό. Λίγα χρόνια αργότερα, κυκλοφόρησε για πρώτη φορά και η λεμονίτα. Σε αυτή την περίοδο, εξελίσσεται και το επιχειρηματικό σχέδιο για την επέκταση του δικτύου διανομής των προϊόντων σε όλη τη Ελλάδα, γεγονός που συνέβαλε καθοριστικά στη σύνδεση του brand name Ηβη με τις καθημερινές συνήθειες των Ελλήνων.

Αναγνωρίζοντας τη μακρά της πορεία και την αγάπη που έδειχναν οι καταναλωτές στα προϊόντα της Hβη-Παναγόπουλος, η PepsiCo αποφάσισε να επενδύσει στην εταιρεία και προχώρησε στην εξαγορά της. Η εταιρεία μπορεί να μετονομάστηκε σε PepsiCo-Hβη, αλλά η προσήλωση, το πάθος και η θέληση των ανθρώπων της να προσφέρουν κορυφαία προϊόντα παρέμειναν στον ίδιο βαθμό. Έτσι, μέχρι και σήμερα, οι αξίες της εμπιστοσύνης, της εξειδίκευσης, της διαχρονικότητας και της αγάπης γι’ αυτό που κάνουμε, περιλαμβάνονται σε κάθε αναψυκτικό και απελευθερώνονται σε κάθε γουλιά. Τα αναψυκτικά Ηβη συνεχίζουν να είναι ιδιαίτερα δημοφιλή, μέσα στην πάροδο του χρόνου. Παράλληλα, όμως, η επιτυχία τους στηρίζεται στις βέλτιστες διαδικασίες διανομής, στην έξυπνη τιμολογιακή τοποθέτηση, σε δημιουργικές καμπάνιες marketing και διαφήμισης, αλλά και στη δέσμευση της εταιρείας για συνεχή εξέλιξη και ανάπτυξη.

Καμία έκπτωση στην ποιότητα
Σήμερα, η Hβη διαθέτει μια πλήρη γκάμα αναψυκτικών σε συσκευασίες που ξεκινούν από τα 250ml και φτάνουν ως το 1,5lt. Τα προϊόντα παράγονται σε μια σύγχρονη μονάδα με βάση τα Οινόφυτα, η οποία τηρεί τις πιο αυστηρές προδιαγραφές ποιότητας, με βάση κορυφαίες διαδικασίες. Ταυτόχρονα, η μονάδα διαθέτει ένα πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο ποιοτικού ελέγχου, ενώ απασχολεί άρτια εκπαιδευμένο επιστημονικό προσωπικό για την παρακολούθηση κάθε φάσης της παραγωγικής διαδικασίας. Εκεί, ελέγχονται διεξοδικά οι πρώτες ύλες και τα υλικά συσκευασίας, ενώ γίνεται και ο τελικός έλεγχος των προϊόντων που θα διακινηθούν στην αγορά.

Η άψογη εμφάνιση και η κορυφαία ποιότητα των προϊόντων είναι το κλειδί για την αποτελεσματική προώθηση και την προνομιακή τοποθέτηση των προϊόντων σε όλα τα κανάλια της αγοράς, καθώς αποδεικνύουν ταυτόχρονα τον σεβασμό της εταιρείας στους πελάτες και τους καταναλωτές. Επιπλέον, διαρκής μας στόχος είναι τα προϊόντα Ηβη να ανταποκρίνονται στην ανάγκη και τις προσδοκίες των καταναλωτών για την υιοθέτηση πιο υγιεινών προτύπων ζωής. Έτσι, η εταιρεία φροντίζει ώστε η βάση των προϊόντων της να είναι εκλεκτές πρώτες ύλες. Ταυτόχρονα, σε κάθε προϊόν διασφαλίζεται ότι η σύσταση και η γεύση των προϊόντων είναι φυσική και ισορροπημένη.Ακόμη, σε όλες τις συσκευασίες αναγράφονται ενημερωτικά στοιχεία για το διατροφικό προφίλ και τα συστατικά των προϊόντων. Τέλος, εξασφαλίζεται ότι τα αναψυκτικά που παράγονται καλύπτουν τα υψηλότερα πρότυπα ασφάλειας, διαθέτοντας κάθε απαραίτητη πιστοποίηση.

Παντρεύοντας την ελληνική φύση με την καινοτομία
Όλα τα αναψυκτικά Ηβη παράγονται στην Ελλάδα, ενώ αναπτύσσονται συνεχώς καινοτομίες που ανταποκρίνονται ακριβώς στις ανάγκες της τοπικής αγοράς και δημιουργούν προστιθέμενη αξία γι’ αυτή. Έτσι, η Ηβη μπορεί να συνδυάζει την ποιότητα με το ανταγωνιστικό κόστος, απαντώντας στις απαιτήσεις των καταναλωτών για value-for-money προϊόντα, αλλά και για νέες γευστικές εμπειρίες. Στο πλαίσιο αυτό, έχει ανανεωθεί η γκάμα των αναψυκτικών, με προϊόντα που «παντρεύουν» την ελληνική ταυτότητα με την καινοτομία, ώστε να προσφέρει στους καταναλωτές τις πιο αρωματικές ποικιλίες φρούτων, καθώς και τις καλύτερες και πιο ιδιαίτερες γεύσεις.

Συγκεκριμένα, η Ηβη έχει παρουσιάσει τρία νέα αναψυκτικά που βασίζονται αποκλειστικά σε τοπικές πρώτες ύλες: Πορτοκαλάδα από πορτοκάλια Πελοποννήσου, Ροδακινάδα με ροδάκινα Μακεδονίας και Βερικοκάδα από βερίκοκα Πελοποννήσου. Η ελληνικότητα είναι σε μεγάλο βαθμό συνώνυμη με την ποιότητα, τη φυσικότητα και την πλούσια γεύση. Τα νέα προϊόντα της Ηβη απευθύνονται στους πιο απαιτητικούς λάτρεις του αναψυκτικού, καθώς δεν περιέχουν χρωστικές ουσίες, ενώ διατηρούν την ποιότητα και τη φυσική γεύση των πρώτων υλών.

Στην Ηβη δεν αντιμετωπίζουμε την προβολή της ελληνικής μας ταυτότητας ως ένα τέχνασμα marketing. Η παραγωγή προϊόντων σε τοπικές μονάδες, με ύλες που προμηθευόμαστε από τοπικούς παραγωγούς, αποτελεί την έμπρακτη δέσμευσή μας στην παράδοση της εταιρείας και διασφαλίζει τη συνέχεια της. Επιπλέον, αποτελεί στρατηγική επιλογή μας να στηρίζουμε την Ελλάδα και να δημιουργούμε προστιθέμενη αξία για όλη την αγορά, μέσω της προώθησης καινοτομιών. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας σε αυτή την κατεύθυνση με την ίδια ή και ακόμη μεγαλύτερη ένταση στο άμεσο μέλλον.

Δροσιστική καινοτομία… με ελάχιστες θερμίδες
Και φυσικά, η Ηβη δεν σταματά να πρωτοπορεί και να καινοτομεί στην αγορά των αναψυκτικών και έρχεται να μας προσφέρει μια νέα σειρά που θα λατρέψουμε. Υποδεχόμαστε τη νέα σειρά Ήβη «Χωρίς»! Σε δύο υπέροχες γεύσεις Πορτοκάλι & Λεμόνι. Χωρίς προσθήκη ζάχαρης, με τα φυσικά σάκχαρα των φρούτων και με ελάχιστες θερμίδες. Μόνο 4 θερμίδες* για το Πορτοκάλι και 2 θερμίδες* για το Λεμόνι. Σε νέα πρακτική συσκευασία pet 330ml και φυσικά σε ανταγωνιστική τιμή! Ήβη χωρίς ζάχαρη τώρα γίνεται!!

* Ανά 100ml

Info
H Στεφανία Τσάπαλα είναι Group Brand Manager, PepsiCo-Ivi SA