Ο Περικλής Κατριβάνος διευθύνων σύμβουλος στα Νερά Πηγών Γράμμου

Στα τέλη Ιανουαρίου έχει οριοθετήσει την ταυτόχρονη είσοδό της σε οργανωμένο λιανεμπόριο (σούπερ μάρκετ), τοπική μικρή λιανική και σημεία Ho.Re.Ca. η εταιρεία Νερά Πηγών Γράμμου. Πρόκειται για το φυσικό μεταλλικό νερό με την ονομασία Arrena, το οποίο προέρχεται από την πηγή Κεφαλόβρυσο, στο Πευκόφυτο Καστοριάς, στην περιφερειακή ενότητα Καστοριάς, εντός της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Υπενθυμίζεται ότι το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της εταιρείας έχει περάσει στα χέρια της ναυτιλιακής οικογένειας Τσάκου και συγκεκριμένα, στον «γενάρχη» καπετάν Παναγιώτη Τσάκο και στον γιο του, Νίκο.Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του FOODReporter, ηγετικό ρόλο στη νέα προσπάθεια της εταιρείας να ορθοποδήσει και να επιτύχει σε έναν ανταγωνιστικό κλάδο της ελληνικής επικράτειας, όπως είναι αυτός του εμφιαλωμένου νερού και δη του φυσικού μεταλλικού, θα έχει ο Περικλής Κατριβάνος, τέως εμπορικός διευθυντής στη Χήτος ΑΒΕΕ. Πρόκειται για στέλεχος που επιλέχθηκε βάσει της μεγάλης εμπειρίας του, της γνώσης και της ενασχόλησης με το χώρο για αρκετά χρόνια. Οι πληροφορίες του FOODReporter αναφέρουν ότι πρόκειται εντός της τρέχουσας εβδομάδας να συγκληθεί νέα γενική συνέλευση μετόχων, έτσι ώστε να εγκριθεί αλλαγή στο διοικητικό συμβούλιο και ο κ. Κατριβάνος να αποτελέσει μέλος της ανανεωμένης του σύνθεσης, στο ρόλο του διευθύνοντος συμβούλου.

Εγκαταστάσεις 50.000 τ.μ. και δύο κωδικοί σε σούπερ μάρκετ και εστίαση στα τέλη Ιανουαρίου
Οι εμφιαλωτικές εγκαταστάσεις της εταιρείας ξεπερνούν τα 50.000 τ.μ., με περισσότερες από μία γραμμές παραγωγής ανά κωδικό. Το κόστος της επένδυσης δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό, αλλά, πάντως, πρόκειται για αρκετά εκατομμύρια ευρώ. Σε κάθε περίπτωση, εξάλλου, η Νερά Πηγών Γράμμου ΑΕ προχώρησε σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2023, κατά €3.426.000, η οποία ακολούθησε την προηγούμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά €1.305.000 στις 25 Ιουλίου 2022. Πλέον, το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας έχει ανέλθει σε €6.259.020, διαιρούμενο σε 208.634 μετοχές, ονομαστικές μετοχές, αντίστοιχης ονομαστικής αξίας €30,00 η καθεμία.

Στο πρώτο διάστημα, που οριοθετείται στα τέλη Ιανουαρίου, η εμπορική τοποθέτηση των νερών Arrena σχεδιάζεται να είναι ταυτόχρονη σε σούπερ μάρκετ και σημεία εστίασης, «μιας και το δίκτυο έχει ήδη αναπτυχθεί και συμφωνίες υπάρχουν», όπως αναφέρουν πληροφορίες. Σε πρώτο χρόνο, οι κωδικοί θα είναι δύο: Η φιάλη φυσικού μεταλλικού νερού των 500ml και η φιάλη του 1,5 λίτρου. Υπενθυμίζεται ότι η οικογένεια Τσάκου είχε δείξει ενδιαφέρον για εμφιάλωση φυσικού μεταλλικού νερού ήδη από το 2017 και χρειάστηκε να περιμένει έως τα τέλη του 2018 για να καταφέρει να της αναγνωριστεί δικαίωμα αξιοποίησης της πηγής Κεφαλόβρυσο, αλλά και της πηγής Μισό το Σάδι στο Πευκόφυτο Καστοριάς, για κατασκευή εμφιαλωτηρίου και ανάλογη αδειοδότηση.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter