Konva ΑΕΒΕ: Μπαίνει στις επαγγελματικές κατηγορίες τόνου με το brand Τrata

Στην επαγγελματική κατηγορία του τόνου μπαίνει δυναμικά η Konva ΑΕΒΕ με το brand Τrata, όπως αποκλειστικά πληροφορήθηκε το FOODReporter.

Για την Trata ήρθε η ώρα να αλλάξει ο χαρακτήρας των επαγγελματικών προϊόντων. «Θέλουμε να αλλάξουμε τον flat και commodity χαρακτήρα της συγκεκριμένης κατηγορίας που δημιουργεί η ανώνυμη ζήτηση , δίνοντας στους επαγγελματίες του κλάδου Ho.Re.Ca. τη δυνατότητα να αναβαθμίσουν κατά πολύ τις παρασκευές τους σε γεύση και ποιότητα, να διαφοροποιηθούν έναντι του ανταγωνισμού, αναδεικνύοντας τη δημιουργικότητά τους, να μειώσουν τη φύρα από τη σπατάλη πρώτων υλών και τελικά να αυξήσουν τις πωλήσεις και την κερδοφορία τους μέσω της ενισχυμένης καταναλωτικής προτίμησης», δήλωσε στο FOODReporter ο εμπορικός διευθυντής της Konva ΑΕΒΕ, Δημήτρης Συνοδινός.

Οι ανάγκες των επαγγελματιών
Το brand Trata μπαίνει στις επαγγελματικές συσκευασίες για τον κλάδο της εστίασης, ακούγοντας πολύ προσεκτικά τις ανάγκες των επαγγελματιών. Η Trata δημιουργεί τρεις γευστικές προτάσεις, σε συσκευασία φακέλου (pocket) 650 γραμμαρίων, οι οποίες παρουσιάστηκαν επίσης αποκλειστικά στο FOODReporter. Πρόκειται για τόνο φυσικά καπνισμένο σε φούρνο με ξύλα, για τόνο σε νερό και για έτοιμη γέμιση τόνου με βάση το καλαμπόκι. Πρόκειται για επαγγελματικά προϊόντα τόνου ιδανικά για σάντουιτς, τορτίγιες, σαλάτες και κάθε άλλη αρασκευή που μπορεί να σερβιριστεί στην εστίαση.

Η συμβολή στη μείωση σπατάλης τροφίμου
«Ο κλάδος Ho.Re.Ca. συμβάλλει υψηλά στη σπατάλη τροφίμου και είναι περισσότερο αναγκαίο από ποτέ, η βιομηχανία τροφίμων να συμβάλει αποτρεπτικά στην κλιμάκωση αυτής της αρνητικής τάσης, μέσω των προϊόντων, των λύσεων και της εκπαίδευσης που αυτά προσφέρουν στον τελικό καταναλωτή», σημείωσε ακόμη ο κ. Συνοδινός και πρόσθεσε: «Για το brand Trata, η βιωσιμότητα αποτελεί έναν από τους βασικούς εταιρικούς σκοπούς συμβάλλοντας έμπρακτα me από τις πρώτες ύλες που χρησιμοποιεί και τα προϊόντα που παράγει, για να διασφαλίσει ότι όλοι μας θα συνεχίσουμε μακροπρόθεσμα να απολαμβάνουμε τους “θησαυρούς” της θάλασσας».

Τα πλεονεκτήματα για τον επαγγελματία της εστίασης
Οι επαγγελματικές συσκευασίες Trata προσφέρονται σε συσκευασία τύπου zip, η οποία ανοίγει και κλείνει εύκολα, καταφέρνοντας να διατηρήσει τη φρεσκάδα των προϊόντων αναλλοίωτη, κάτι που αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα για τον επαγγελματία Ho.Re.Ca. Ταυτόχρονα, περνά τις επαγγελματικές συσκευασίες τόνου σε μια νέα εποχή: Ο φάκελος (pocket) είναι πολύ πιο πρακτικός στην αποθήκευση. Η συσκευασία του είναι πιο ευέλικτη και προσφέρει στον επαγγελματία ευκολία διαχείρισης του προϊόντος, χωρίς υγρό πλήρωσης. Την ίδια στιγμή, η γέμιση με βάση τον τόνο, με καλαμπόκι, δημιουργεί τη δυνατότητα χρήσης ενός πλήρους και ταυτόχρονα πολυσχιδούς, γεμάτου σε γεύση, προϊόντος, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη και αυτούσια, μειώνοντας τις μη ωφέλιμες ποσότητες που καταλήγουν σε φύρα.

Έρχεται είσοδος της Konva σε ακόμη περισσότερες αγαπημένες κατηγορίες παντοπωλείου
«Οι επαγγελματικές συσκευασίες Trata αποτελούν σημαντική λύση στις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες υψηλής καινοτομίας και προστιθέμενης αξίας της αγοράς Ho.Re.Ca., για υγιεινές πλήρεις προτάσεις διατροφής. Δεν κρύβουμε ότι το συγκεκριμένο λανσάρισμα να ανοίγει το δρόμο στην Konva ΑΕΒΕ για μια σειρά πολλών νέων, καινοτόμων και πολλά υποσχόμενων λανσαρισμάτων, τόσο στην κατηγορία του τόνου, όσο και σε νέες και αγαπημένες κατηγορίες παντοπωλείου, στις οποίες επιδιώκουμε να εισέλθουμε», αποκάλυψε ο κ. Συνοδινός.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter

ΙΟΝ: Νέος διευθύνων σύμβουλος ο Μιλτιάδης Τριανταφύλλου, σε ρόλο αντιπροέδρου ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος

Σε σώμα συγκροτήθηκε το νέο διοικητικό συμβούλιο της ΙΟΝ, μετά και την πρόσφατη γενική συνέλευση της εταιρείας, όπου οριστικοποιήθηκε και η απόκτηση του ελέγχου της ιστορικής σοκολατοβιομηχανίας από την Bespoke SGA Holdings, συμφερόντων του Σπύρου Θεοδωρόπουλου, η οποία πλέον κατέχει το 60% της εταιρείας.

Στο νέο ΔΣ , λοιπόν, καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου αναλαμβάνει ο Μιλτιάδης Τριανταφύλλου, πρώην αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Γρηγόρης, που στο παρελθόν έχει επίσης διατελέσει διευθύνων σύμβουλος στην Bella Bulgaria, καθώς και γενικός διευθυντής του κλάδου Αρτοποιίας και Ζαχαρωδών της Vivartia.

Πρόεδρος παραμένει η Κωνσταντίνα Κωτσιοπούλου, ενώ ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος (που στο προηγούμενο ΔΣ ήταν απλό μέλος) κρατά για τον εαυτό του το ρόλο του αντιπροέδρου, τον οποίο μέχρι πρότινος κατείχε ο Στάθης Λοΐζος, που παραμένει στο ΔΣ της ΙΟΝ ως απλό μέλος. Από την άλλη, ο Κωνσταντίνος Τζαβάρας, που μέχρι πρότινος ήταν απλό μέλος του ΔΣ, πλέον αναβαθμίζεται σε γενικό διευθυντή.

Νέα πρόσωπα στο διοικητικό συμβούλιο αποτελούν οι Αντώνης και Γιάννης Θεοδωρόπουλος, γιοι του Σπύρου Θεοδωρόπουλου, ενώ η Μαρία Γεώργαλου και ο Βασίλης Βυτογιάννης παραμένουν μέλη του ΔΣ.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter

Τζαφέττας: Οι επενδύσεις ανοίγουν τον δρόμο για αύξηση των πωλήσεων

Η πέμπτη συνεχόμενη χρονιά κερδοφορίας ήταν το 2022 για την τυροκομία Τζαφέττας από τον Τύρναβο, μετά τη ζημιογόνα διετία 2016-17, παρά τη μείωση της παραγωγής κατά 12,7%, στους 2.090 τόνους, έναντι 2.394 τόνων το 2021.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ετήσιες οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας, ο κύκλος εργασιών των προϊόντων της έφτασε το 2022 τα 7,02 εκατομμύρια ευρώ (προηγούμενη χρήση 5,48 εκατ. ευρώ), ήτοι αύξηση κατά 28,24% σε ετήσια βάση, ενώ τα μικτά κέρδη αυξήθηκαν από 530.911 ευρώ το προηγούμενο έτος στα 996.206,73 ευρώ το 2022 (+87,65%), μία αύξηση που οφείλεται κυρίως στη διατήρηση του κόστους της βασικής πρώτης ύλης γάλακτος και στις αναπροσαρμογές των μέσω τιμών πώλησης των προϊόντων της. Μετά την αφαίρεση των εξόδων διάθεσης, διανομής, διοίκησης, χρηματοπιστωτικών, αποσβέσεων και έκτακτων εξόδων, προέκυψαν κέρδη προ φόρων 289.049,03 ευρώ έναντι κερδών 146.162,72 ευρώ της προηγούμενης χρήσης.

Το 2022 η Τζαφέττας πραγματοποίησε επενδύσεις ύψους 770.500,96 ευρώ, έναντι 273.842,41 ευρώ της προηγουμένης περιόδου, ενώ για την τρέχουσα και την επόμενη χρήση προγραμματίζει και νέες επενδύσεις που υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσουν τα 600.000 ευρώ. Οι επενδύσεις εντάσσονται στη στρατηγική της εταιρείας για τον εκσυγχρονισμό και την επέκταση των μηχανολογικών της εγκαταστάσεων, με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας και την παραγωγή νέων προϊόντων για την ανάπτυξη των πωλήσεων σε αγορές υψηλών απαιτήσεων. Τα αποτελέσματα των επενδύσεων αυτών αναμένεται ότι θα είναι απτά για την εταιρεία, καθώς με την ολοκλήρωση των επενδύσεων, θα διαθέτει στην αγορά προϊόντα πλήρως πιστοποιημένα με ΙSO 9001/2008, που θα αυξήσουν τα περιθώρια τιμών πώλησης και μικτού κέρδους της εταιρείας και θα της επιτρέψουν να αυξήσει τόσο τις πωλήσεις της, όσο και τις μέσες τιμές πώλησης της φέτας της.

Η αιχμή για τη μείωση του ανταγωνισμού στο λιανεμπόριο
Για το 2023, η στρατηγική της εταιρείας προβλέπει την περαιτέρω και διαρκή ανάπτυξη των εξαγωγών προς κοινοτικές και τρίτες χώρες, με βασικό είδος παραγωγής τη φέτα, ενώ σημαντική επέκταση σε άλλα εξαγώγιμα είδη δεν σχεδιάζεται τουλάχιστον για την τρέχουσα χρήση.

Η διοίκηση της Τζαφέττας εκτιμά ότι οι προοπτικές για το 2023 είναι παρόμοιες με αυτές του 2022, καθόσον διανύουμε περίοδο σταθεροποίησης της οικονομικής κρίσης αλλά και ομαλοποίηση της αγοράς των αλυσίδων λιανικής. Ωστόσο, όπως και στις προηγούμενες οικονομικές της καταστάσεις, έτσι και σε αυτές του 2022 σημειώνει με νόημα ότι όσο μειώνεται αριθμητικά ο ανταγωνισμός ανάμεσα σε πολλούς λιανοπωλητές, αυξάνεται η πίεση προς τους προμηθευτές για μειώσεις των τιμών τους.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter