Δημοπρατείται φυσική πηγή στην Αγία Τριάδα Καρπενησίου – Φήμες για ενδιαφέρον από γνωστό επιχειρηματία

Τη δημοπράτηση της φυσικής πηγής «Κεφαλόβρυσο 2» ή «Μεσαίο Κεφαλόβρυσο» ή «Τσίτες» στην περιοχή της Αγίας Τριάδας δρομολογεί ο δήμος Καρπενησίου, προωθώντας την αξιοποίησή της με εκμίσθωση ή παραχώρηση, με απώτερο σκοπό την εγκατάσταση στο σημείο ενός εργοστασίου εμφιάλωσης νερού ή/και παρασκευής αναψυκτικών.
Η σχετική απόφαση ελήφθη από το δημοτικό συμβούλιο Καρπενησίου στις αρχές του μήνα, και είναι αξιοσημείωτο ότι η πρόταση εγκρίθηκε με 22 ψήφους υπέρ και μόνο μία κατά.

Η δημοπρασία θα διεξαχθεί σύμφωνα με τις διατάξεις του Προεδρικού Διατάγματος 270/1981 (Περί καθορισμού των οργάνων, της διαδικασίας και των όρων διενεργείας δημοπρασιών δι’ εκποίησιν ή εκμίσθωσιν πραγμάτων των δήμων και κοινοτήτων), ενώ η κατάρτιση των όρων της δημοπρασίας θα γίνει με απόφαση της Οικονομικής
Επιτροπής του δήμου και το αποτέλεσμα της δημοπρασίας θα εγκριθεί με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα και με τις διατάξεις του ισχύοντα κανονισμού για τον καθορισμό των όρων (δικαιωμάτων εμπορίας) για την εγκατάσταση εργοστασίων εμφιαλώσεως επιτραπέζιου νερού, φυσικού μεταλλικού νερού και παρασκευής αναψυκτικών.

Πάντως, όπως ανέφερε στη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος Καρπενησίου, όταν ρωτήθηκε από τον πρόεδρο της κοινότητας Αγίας Τριάδας, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη αίτηση για την πηγή που θα δημοπρατηθεί, αν και πληροφορίες του FOODReporter από την περιοχή σημειώνουν ότι υπάρχει έντονη φημολογία για ενδιαφέρον από γνωστό επιχειρηματία. Ωστόσο, το κατά πόσον οι φήμες αυτές ευσταθούν θα φανεί κατά τη διαδικασία της δημοπρασίας, όπου οι ενδιαφερόμενοι θα κληθούν να καταθέσουν τις προσφορές τους. Η δημοπρασία αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσα στους επόμενους δύο μήνες.

Η αντίρρηση του εκπροσώπου του ΚΚΕ
Σημειώνεται ότι η μοναδική αντίρρηση στη δημοπράτηση της εν λόγω πηγής ήρθε από τον εκπρόσωπο του ΚΚΕ στο δημοτικό συμβούλιο, ο οποίος μεταξύ άλλων εξέφρασε τη γενική αρχή της παράταξής του ότι τα φυσικά αγαθά πρέπει να παραμείνουν στο κράτος, ξεκαθαρίζοντας πως «νερό και επιχείρηση δε σμίγουν πουθενά» και σημειώνοντας: «Εμείς σκεφτόμαστε το νερό ως ένα φυσικό αγαθό, το οποίο τείνει ήδη σε ανεπάρκεια, σε εποχές λειψυδρίας, όπου οι επόμενοι κιόλας μήνες μπορεί να το δείξουνε ότι έχουμε θέματα με τα υδραγωγεία και την υδροδότηση γενικότερα. Τα επόμενα χρόνια που θα έρθουνε αργότερα, είναι βέβαιο μαθηματικά και επιστημονικά ότι θα είναι ακόμα χειρότερα».


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter

AB Βασιλόπουλος: Παραιτήθηκε από το ΔΣ ο Δημήτρης Αρτικόπουλος

Τριμελές είναι πλέον το διοικητικό συμβούλιο της ΑΒ Βασιλόπουλος, μετά την παραίτηση από αυτό του VP Human Resources & Organizational Development της εταιρείας, Δημήτρη Αρτικόπουλου.

Ειδικότερα, το διοικητικό συμβούλιο της ΑΒ Βασιλόπουλος αποτελείται πλέον από τον πρόεδρο Σοφοκλή Γιαννακού, τον διευθύνοντα σύμβουλο Νίκο Λαβίδα και το μέλος Ελένη Προβίδη.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter

Καταστήματα καφέ On-The-Go: Η Ρουμανία δείχνει τον νέο δρόμο για την ελληνική και τη βαλκανική καφεστίαση

Το δρόμο για την περαιτέρω ανάπτυξη της ελληνικής, ίσως και ολόκληρης της βαλκανικής καφεστίασης δείχνει η ρουμανική αλυσίδα Ted’s Coffee Co. Η Ted’s Coffee Co. ιδρύθηκε το 2013 και διαθέτει συνολικά 44 καταστήματα στη Ρουμανία, με στόχο να φτάσει τα 50 συνολικά στη χώρα μέχρι το τέλος του 2023.

Πρόσφατα άνοιξε στην περιοχή Φλορεάσκα του Βουκουρεστίου το πρώτο νέο κατάστημα της στρατηγικής και του concept On-The-Go. Η νέα στόχευση περιλαμβανει την αναζήτηση ακινήτων και καταστημάτων σε εμπορικά κέντρα και περιοχές με πολλά καταστήματα και γραφεία. Οι προδιαγραφές αφορούν ακίνητα εμβαδού 20 έως 40 τ.μ., δίχως να απαιτείται χώρος για τραπεζοκαθίσματα.

Υπάρχει η ελευθερία τα επιλεγόμενα καταστήματα να μη διαθέτουν καν τέταρτο τοίχο, αλλά να είναι απευθείας ανοικτή η μπάρα σερβιρίσματος καφέ προς το κοινό. Μιλάμε δηλαδή για καταστήματα παρασκευής καφέ, δίχως το κομμάτι της εστίασης.

«Για την ανακατασκευή των χώρων, με εμβαδό 30 τ.μ. κατά μέσο όρο, σύμφωνα με τις προδιαγραφές της εταιρείας μας, υπολογίζουμε πως χρειαζόμαστε περίπου €35.000 για κάθε κατάστημα. Μέσα από το νέο “μονοπάτι” ανάπτυξης, μπορούμε να υπολογίζουμε ότι θα πιάσουμε τον κρίσιμο αριθμό των 100 καταστημάτων για την αλυσίδα μέχρι το τέλος του 2026», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Ted’s Coffee Co, Βάσι Αντρέικα.

Άλλωστε, η αλυσίδα ψιλικών και καφέ, Zireto, έχει ήδη ανοίξει 50 τέτοια καταστήματα σε ολόκληρη τη Ρουμανία από τις αρχές του 2023.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter