Έρχονται τυροκομικά προϊόντα κάτω από την «ομπρέλα» των Αυγών Βλαχάκη

Την είσοδό της στο εμπόριο των τυροκομικών προϊόντων προετοιμάζει η εταιρεία Αυγά Βλαχάκη.

Η εταιρεία είναι γνωστή πρωτίστως για τα αυγά της και κατέχει ιδιόκτητες εγκαταστάσεις ορνιθοτροφείων και πτηνοκτηνοτροφείων, όπως επίσης και αγροτικές εκμεταλλεύσεις.

Η εταιρεία ξεκίνησε τη λειτουργία της το 1960 και ανήχθη σε ανώνυμη παραγωγική και εμπορική εταιρεία στον ευρύτερο χώρο της ορνιθοτροφείας το 1994, με τρέχοντα διευθύνοντα σύμβουλο τον μηχανολόγο μηχανικό Γιάννη Βλαχάκη, ο οποίος βρίσκεται στο ανώτατο αυτό πόστο ήδη από το 2000.

Χθες Δευτέρα 24 Απριλίου 2023 ήταν μια ιστορική ημέρα για την εταιρεία, καθότι μια νέα σελίδα προστίθεται στη μακρά της ιστορία: Η εταιρεία έλαβε έγκριση για το νέο εμπορικό σήμα που κατασκεύασε και ζήτησε κατοχύρωση, με όνομα Τυροκομικά Βλαχάκη.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία, που ήδη δραστηριοποιείται και στη βιομηχανική παραγωγή πτηνοτροφών και κτηνοτροφών, αλλά και στην παραγωγή δημητριακών και άλλων καρπών μέσα από τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις που της ανήκουν και πρωτίστως προορίζονται ως ζωοτροφές, έχει ήδη ενταγμένες στο καταστατικό της τις δραστηριότητες αγοράς και πώλησης τροφίμων και ποτών, αλλά και την αντιπροσωπεία, εισαγωγή, εξαγωγή και παροχή υπηρεσιών με συμμετοχή σε εταιρείες που επιδιώκουν τους ίδιους ή παρεμφερείς με αυτήν σκοπούς.

Το FOODReporter επικοινώνησε με τη βιομηχανία Βλαχάκης μονοπρόσωπη ΑΠΕΕ, απ’ όπου αφενός σε καμία περίπτωση δεν διαψεύστηκε η πληροφορία περί δραστηριοποίησής της με τυροκομικά προϊόντα, αφετέρου η εταιρεία επιφυλάχθηκε για την ώρα να επιβεβαιώσει αν πρόκειται να ασχοληθεί και με την παραγωγή τυροκομικών προϊόντων, πέρα από το εμπόριο αυτών.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter

Coca-Cola Company: Στα 11 δισ. δολάρια τα καθαρά έσοδα για το πρώτο τρίμηνο του 2023

Με ποσοστό της τάξης του 5% αυξήθηκαν τα καθαρά έσοδα της Coca-Cola Company σύμφωνα με τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου 2023 που δημοσίευσε η ίδια επίσημα στις 24 Απριλίου 2023.

Αναλυτικότερα, τα καθαρά της έσοδα έφτασαν τα 11 δισεκατομμύρια δολάρια, με τα οργανικά έσοδα να αυξάνονται κατά 12%. Όσον αφορά στο λειτουργικό περιθώριο, εκείνο ήταν στο 30,7% έναντι 32,5% του πρώτου της τριμήνου του προηγούμενου έτους, ενώ το συγκρίσιμο λειτουργικό περιθώριο διαμορφώθηκε σε 31,8% έναντι 31,4% πέρσι.

Στο +3% ο όγκος πωλήσεων σε κιβώτια του πρώτου τριμήνου 2023
Αναφορικά με τον όγκο πωλήσεων σε κιβώτια, εκείνος αυξήθηκε κατά 3%. Αξίζει να αναφερθεί ότι η θετική απόδοση του όγκου πωλήσεων ωθήθηκε κατά βάση από την ισχύ του καναλιού κατανάλωσης εκτός σπιτιού (away-from-home) και τις συνεχείς επενδύσεις στην αγορά.

Οι ανεπτυγμένες αγορές παρουσίασαν μέτρια μονοψήφια ανάπτυξη, ενώ οι αναπτυσσόμενες και οι αναδυόμενες αγορές παρουσίασαν χαμηλή μονοψήφια ανάπτυξη. Όσον αφορά στις ανεπτυγμένες αγορές, η ανάπτυξη επήλθε κυρίως από το Μεξικό, τη Δυτική Ευρώπη και την Αυστραλία, ενώ η ανάπτυξη στις αναπτυσσόμενες και αναδυόμενες αγορές οδηγήθηκε από την Κίνα, την Ινδία και τη Βραζιλία.

Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Αφρική: Μείωση του όγκου πωλήσεων σε κιβώτια κατά 3%
Ειδικότερα, ενώ ο όγκος πωλήσεων σε κιβώτια μειώθηκε κατά 3% σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική, τα λειτουργικά έσοδα αυξήθηκαν κατά 13%.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter

Hellenic Farming: Αναλαμβάνει την αποκλειστική διάθεση των brands του Lasitia στην Ελλάδα

Τη αποκλειστική διάθεση των brands του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου ΠΟΠ Σητείας Lasitia, στην ελληνική αγορά αναλαμβάνει η Hellenic Farming Μονοπρόσωπη ΑΕ, που διακινεί τα επώνυμα νωπά προϊόντα Lucia’s Farm, με βάση τη συμφωνία συνεργασίας που υπέγραψαν οι δύο πλευρές. Απώτερος στόχος της συνεργασίας είναι να αναδείξει και τοποθετήσει το βραβευμένο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ΠΟΠ Σητείας Lasitia ως το κορυφαίο και αυθεντικό ελαιόλαδο, που παράγεται και τυποποιείται στη Σητεία της Κρήτης.

Ήδη τα τμήματα μάρκετινγκ των δύο εταιρειών εργάζονται για τη σύνταξη του οριστικού σχεδίου ενεργειών για την προβολή και προώθηση των προϊόντων Lasitia. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, πριν την οριστικοποίηση της συμφωνίας συνεργασίας διενεργήθηκαν λεπτομερείς και εις βάθος ποσοτικές και ποιοτικές έρευνες αγοράς, καθώς και γευστικές δοκιμές, οι οποίες έδειξαν υψηλή πρόθεση αγοράς και ισχυρή αντίληψη της ποιότητας από τους υποψηφίους καταναλωτές.

«Σημαντικό να υπάρχουν συνέργειες»
«Το eξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ΠΟΠ Σητείας Lasitia, που παράγεται και τυποποιείται -ίσως το μόνο- στη Σητεία, είναι εξ ορισμού προϊόν που ταιριάζει απόλυτα στην φιλοσοφία και την αποστολή της εταιρίας μας. Στόχος μας είναι η ανάδειξή του ως του κορυφαίου αυθεντικού εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου, το οποίο είναι προσιτό στον Έλληνα καταναλωτή», δήλωσε ο γενικός διευθυντής της Hellenic Farming, Αλέξανδρος Βουρτσάκης.

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της Έλαια Σητείας Α.Ε – Lasitia, Γεώργιος Κονδύλης, δήλωσε: «Είμαστε αισιόδοξοι πως η συμφωνία με την Hellenic Farming, με την οποία μοιραζόμαστε την ίδια αντίληψη για την ανάδειξη και προώθηση επώνυμων ελληνικών προϊόντων στα μάτια του Έλληνα καταναλωτή, θα μας επιτρέψει να έχουμε την επιθυμητή παρουσία σε ένα εκτεταμένο δίκτυο διανομής. Σήμερα περισσότερο από ποτέ, είναι σημαντικό να υπάρχουν συνέργειες που όχι μόνο μειώνουν το κόστος πωλήσεων με αποτέλεσμα τη συγκράτηση των τιμών, αλλά και αυξάνουν την δυναμική των προϊόντων στην αγορά».


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter