Το πλάνο της Coffee Island για το 2023: Επέκταση σε Λονδίνο και Αίγυπτο, περισσότερα καταστήματα στην Ελλάδα

Μετά την πλήρη ανακαίνιση του πρώτου καταστήματος της Coffee Island στο Κόβεντ Γκάρντεν του Λονδίνου, ανοίγει σύντομα το δεύτερο κατάστημα της αλυσίδας στο βόρειο τμήμα της πόλης, στην περιοχή του Σαουθγκέιτ.
«Στην Αίγυπτο το δίκτυό μας μεγαλώνει και πρόκειται για αγορά που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε σχέση με τον καφέ.

Πιστεύουμε ότι θα καταφέρουμε στο δεύτερο εξάμηνο του 2023 να κλείσουμε μία ακόμη βιώσιμη συνεργασία», ανέφερε στο FOODReporter ο Αλέξανδρος Ζαπανιώτης, παρουσιάζοντας το πλάνο της εταιρείας για την επόμενη ημέρα κατά το 2023. «Όλοι μας συνεχίζουμε, με πάθος και αποφασιστικότητα, να υλοποιούμε το στρατηγικό μας πλάνο. Οι όποιες προσαρμογές και διαφοροποιήσεις αναδεικνύουν την προσαρμοστικότητά μας στις συνθήκες της αγοράς. Το πλάνο μας προβλέπει ενδυνάμωση, βελτιώσεις, επενδύσεις και καινοτομίες: στα καφεκοπτεία μας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, στην προϊοντική μας γκάμα, στην εμπειρία του καφέ, στις ψηφιακές υπηρεσίες και στην παρουσία μας στο οργανωμένο λιανεμπόριο», περιέγραψε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του FOODReporter, η Coffee Island ετοιμάζει εντός του 2023 τοποθετήσεις σε περισσότερα σημεία ανά την επικράτεια, τόσο με το υφιστάμενο, όσο και με ένα νέο μοντέλο «που θα πάει το χώρο της καφεστίασης και τις δυνατότητες του brand ένα βήμα ακόμη πιο πέρα».

Στις διεθνείς αγορές, η Coffee Island εν πολλοίς επιδιώκει μικρά και σταθερά βήματα. Η παρουσία της στο εξωτερικό αφορά επτά χώρες, με κύριο στόχο την «ουσιαστική υποστήριξη των συνεργατών της εταιρείας». «Το 2022, ο καταναλωτής ήρθε αντιμέτωπος με μείωση του διαθέσιμου εισοδήματός του και αγοράζει πλέον πολύ επιλεκτικά.

Στην Coffee Island καταφέραμε να στηρίξουμε τα καταστήματα και τους συνεργάτες μας, καθώς επίσης και τις ανάγκες των καταναλωτών», είπε ο κ. Ζαπανιώτης. «Το 2022 δώσαμε ανάσα στους συνεργάτες μας συγκρατώντας υπεύθυνα τις ανατιμήσεις της εφοδιαστικής αλυσίδας», συμπλήρωσε. Στο σύνολό του, ο κύκλος εργασιών της αλυσίδας για το 2022 ανήλθε σε 35,5 εκατ. ευρώ.

«Το 2022 πραγματοποιήσαμε επεμβάσεις σε 90 σημεία σε όλη την επικράτεια. Ήρθαν να βελτιώσουν την αισθητική, την εμπορικότητα και την εμπειρία του καταναλωτή, όπως είχε ανάγκη το κάθε καφεκοπτείο μας, σε κάθε γειτονιά», σημείωσε ο κ. Ζαπανιώτης.

Στρατηγική βιώσιμης ανάπτυξης
Οι παραπάνω επιμέρους στόχοι γίνονται υπό το πρίσμα της στρατηγικής βιώσιμης ανάπτυξης πενταετούς ορίζοντα που έχει χαράξει η Coffee Island, στην οποία προσδίδουν ανθεκτικότητα μέσα από το μοντέλο των επτά «Cs» του Αμερικανού παιδιάτρου δρ. Κένεθ Γκίνσμπουργκ: Competence (ανάπτυξη δεξιοτήτων, στην ψηφιακή τεχνολογία και omni-channel experience), Confidence (αυτοπεποίθηση ποιότητας και εξυπηρέτησης), Connection (συνέργειες, όπως εκείνη με την μπύρα “Νήσος”), Character (διαμόρφωση χαρακτήρα οργανισμού), Contribution (συνεισφορά στην κοινωνία, Coping (υποστήριξη ευεξίας) και Control (αυτοέλεγχος, εξέλιξη, γνώση, αυτοβελτίωση).


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter

Διεπαγγελματική Φέτας: Το ρεκόρ στις εξαγωγές και η χρηματοδότηση του 1 εκατ. για την προώθηση της φέτας στο εξωτερικό

Ρεκόρ σημείωσαν οι εξαγωγές φέτας το 2022, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Γεωργαντάς, ο οποίος παραβρέθηκε και απάντησε σε ερωτήσεις στην Γενική Συνέλευση της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας.

Συγκεκριμένα, όπως είπε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, οι εξαγωγές φέτας το 2022 έφτασαν τα 605 εκατομμύρια ευρώ, έναντι 388 εκατομμυρίων το 2019. Ο κ. Γεωργαντάς ανακοίνωσε επίσης την χρηματοδότηση της ΕΔΟΦ με ένα εκατομμύριο ευρώ για την κάλυψη, την λειτουργία και την προώθηση δράσεων για την προστασία της φέτας και την προώθησή της στο εξωτερικό.

Ενημέρωση για τον νέο νόμο του ΕΛΓΟ – Δήμητρα
Ο κ. Γεωργαντάς ενημέρωσε τα μέλη της ΕΔΟΦ για το νέο νόμο του ΕΛΓΟ – Δήμητρα, ενώ τις επόμενες ημέρες αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί συνάντηση προκειμένου να γίνει ενημέρωση τόσο για την Επιτροπή Απόδοσης Γάλακτος όσο και για το νέο κυρωτικό πλαίσιο.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έκανε ειδική αναφορά στο άρθρο 19 με το οποίο θεσμοθετείται η Επιτροπή Προσδιορισμού Ορίων αποδόσεων γάλακτος με επιστημονικά κριτήρια, καθώς και κάθε άλλο στοιχείο για την παραγωγή τυροκομικών προϊόντων ΠΟΠ, όπως τα πρωτεϊνικά κλάσματα. Κατά τον ίδιο, με αυτόν τον τρόπο θα υπάρχει ένας αντικειμενικός, αξιόπιστος και άμεσος τρόπος για την αντιμετώπιση κάθε επιχειρούμενης νοθείας.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter

Γιατί το πρόβλημα των αδειοδοτήσεων αποτελεί ανάχωμα στον εκσυγχρονισμό των ελληνικών πτηνοτροφείων

Με αφορμή την εξαιρετικά δυσχερή θέση στην οποία έχει περιέλθει τον τελευταίο καιρό ο κλάδος της πτηνοτροφίας, εξαιτίας της συνεχιζόμενης καθυστέρησης στην επίλυση του προβλήματος των αδειοδοτήσεων για τα πτηνοτροφεία της χώρας, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Πτηνοτροφίας (ΕΔΟΠ) η οποία προειδοποίησε το κοινό ότι η εν λόγω κατάσταση θα οδηγήσει σε «λουκέτο» πολλές επιχειρήσεις του κλάδου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Κοτόπουλα Αγγελάκης και Πρόεδρος της ΕΔΟΠ, Θάνος Αγγελάκης, αναφέρει στο FOODReporter ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για καθυστέρηση της επίλυσης του ζητήματος των αδειοδοτήσεων.

«Παρόλο που άλλες επιχειρήσεις θα επηρεαστούν περισσότερο και άλλες λιγότερο, αυτό που θέλω να επισημάνω για ακόμη μια φορά και ως Πρόεδρος της ΕΔΟΠ, είναι το πόσο κρίσιμη είναι αυτήν τη στιγμή η κατάσταση συνολικά για τον κλάδο και πόσο αναγκαίο είναι να δοθεί άμεσα μία οριστική λύση στο θέμα των αδειοδοτήσεων» εξηγεί ο κ. Αγγελάκης.

Αναγκαία η ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου πριν από τις εκλογές
Αναφορικά με τους τρόπους με τους οποίους θα αναχαιτιστεί το εν λόγω ζήτημα, ο ίδιος υπογραμμίζει στο FOODReporter ότι το πρόβλημα θα λυθεί με την κατάθεση της σχετικής τροπολογίας και την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου πριν τις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου. «Είναι πολύ σημαντικό να ολοκληρωθεί όλη η διαδικασία πριν τις εκλογές, γιατί αν μετατεθεί για μετά το πέρας των εκλογών, αυτό θα συνεπάγεται μεγάλη καθυστέρηση, καθώς θα πρέπει να ενημερωθούν από την αρχή για το θέμα όλοι οι εμπλεκόμενοι υπουργοί» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Αγγελάκης, συμπληρώνοντας ότι, στο μεταξύ, θα έχει ενεργοποιηθεί το εθνικό μητρώο εκμεταλλεύσεων, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει δυνατότητα έκδοσης αδειών από τις κεντρικές υπηρεσίες για τη μεταποίηση των προϊόντων. «Δεν θα μπορεί να γίνει, δηλαδή, χρήση των πουλιών από τις συγκεκριμένες μονάδες που δεν θα έχουν ανανεώσει την άδεια λειτουργίας τους» σχολιάζει ο ίδιος, αναφέροντας ότι, παράλληλα, θα χαθούν οι προθεσμίες για τα σχέδια εκσυγχρονισμού και βελτίωσης που έχουν ήδη υποβάλλει οι περισσότερες πτηνοτροφικές επιχειρήσεις στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Κίνδυνος για «φρένο» στα επενδυτικά σχέδια ενός ολόκληρου κλάδου της χώρας
Σημειώνεται ότι, τα σχέδια αυτά, χωρίς την ψήφιση της συγκεκριμένης τροπολογίας δεν θα μπορούν να λάβουν Απόφαση Έγκρισης περιβαλλοντικών όρων (ΑΕΠΟ), η οποία είναι προϋπόθεση για την υλοποίηση οποιουδήποτε σχεδίου, με αποτέλεσμα να μπαίνει «φρένο» στα επενδυτικά σχέδια ενός ολόκληρου κλάδου της χώρας, σύμφωνα με τον Θάνο Αγγελάκη.

Πιθανότητα πρόκλησης ανεπανόρθωτης ζημιάς στον κλάδο της ελληνικής πτηνοτροφίας
Σε περίπτωση που η κατάθεση της σχετικής τροπολογίας και η ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου δεν γίνει πριν τις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου 2023, ο Θάνος Αγγελάκης αναφέρει ότι η ζημιά που θα επακολουθήσει θα είναι τεράστια και, πιθανόν, ανεπανόρθωτη, διότι δεν θα μπορέσουν να εκσυγχρονιστούν τα ελληνικά πτηνοτροφεία και, συνεπώς, θα αρθούν οι άδειες λειτουργίας για τα μισά εν λειτουργία πτηνοτροφεία της χώρας.

«Θα οδηγηθεί, λοιπόν, στην καταστροφή, ένας από τους σημαντικότερους κλάδους της πρωτογενούς παραγωγής – που απασχολεί άμεσα και έμμεσα δεκάδες χιλιάδες εργαζομένους – και ο μοναδικός που προσφέρει, μέχρι σήμερα, στη χώρα ένα τόσο υψηλό επίπεδο αυτάρκειας σε ζωική πρωτεΐνη» επισημαίνει ο κ. Αγγελάκης, προσθέτοντας ότι θεωρεί πως η κυβέρνηση έχει το απαραίτητο επίπεδο αντίληψης και ευαισθησίας, έτσι ώστε να επιλύσει άμεσα το πρόβλημα.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter