Τα Περιβόλια του Βεζύρογλου: Αύξησε πωλήσεις και μερίδια το 2022, ξεκινά τετραετή επενδυτικό κύκλο 6 εκατ. ευρώ

Χρονιά με ισχυρό αναπτυξιακό πρόσημο ήταν για τα Περιβόλια του Βεζύρογλου και το 2022, με την εταιρεία να καταγράφει κατά το περασμένο έτος αύξηση πωλήσεων της τάξεως του 16% σε αξία, συγκριτικά με το 2021.

Αντώνης Βεζύρογλου, γενικός διευθυντής, Αντώνης Βεζύρογλου & Σία ΕΕ

Σε επίπεδο όγκου, η αύξηση των πωλήσεων συσκευασμένων baby φύλλων σε ετήσια βάση έφτασε το +14%, ενώ η αύξηση των πωλήσεων ho.re.ca., επίσης σε όγκο, ήταν της τάξεως του +51%.

Όσον αφορά στο μερίδιο αγοράς στην κατηγορία των μη-πλυμένων baby φύλλων στη λιανική, αυτό σύμφωνα με στοιχεία της IRI διαμορφώθηκε για το 2022 στο 82% σε αξία, αυξημένο κατά 9% σε σχέση με το 2021.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία διαθέτει σήμερα μία γκάμα αποτελούμενη από έντεκα κωδικούς (μονολαχανικά και σαλάτες) στη λιανική και δεκατέσσερις κωδικούς στη χονδρική, ενώ τα προϊόντα της διατίθενται από δύο κανάλια διανομής πανελλαδικά: μέσω των μεγάλων αλυσίδων λιανικής και μέσω κεντρικών αγορών Αθήνας και Θεσσαλονίκης, σε όλη την Ελλάδα σε μικρότερα καταστήματα, μανάβικα αλλά και στο ho.re.ca. δίκτυο.

Γιατί οι καταναλωτές επιλέγουν τα Περιβόλια του Βεζύρογλου
Από στοιχεία ποιοτικών ερευνών focus groups που διενήργησε πέρυσι η εταιρεία ierax, προκύπτει ότι οι σαλάτες «Απ’ τα Περιβόλια του Βεζύρογλου» προτιμώνται από τους καταναλωτές λόγω εμφανούς φρεσκάδας και λόγω μεγαλύτερης διατηρησιμότητας του περιεχομένου. Προκύπτει επίσης ότι η ποιότητα είναι με διαφορά το πρώτο κριτήριο επιλογής των σαλατών «Απ’ τα Περιβόλια του Βεζύρογλου», ενώ αναγνωρίζεται από το καταναλωτικό κοινό με σαφήνεια η ποιοτική διαφορά μεταξύ φυλλωδών λαχανικών και baby φύλλων.

Επενδύσεις 6 εκατ. ευρώ για την περίοδο 2023-2026
Όσον αφορά στη φετινή και τις επόμενες χρονιές, το στρατηγικό πλάνο 2023 – 2026 της Αντώνης Βεζύρογλου & Σία ΕΕ περιλαμβάνει επενδύσεις συνολικού ύψους 6.000.000 ευρώ, με τον κύριο όγκο να κατευθύνεται στην ανάπτυξη και βελτίωση της αγροτικής παραγωγής. Για το 2023, η εταιρεία δρομολογεί την επέκταση της παραγωγικής δυναμικότητας στον πρωτογενή τομέα με νέα θερμοκήπια, τον εκσυγχρονισμό της αγροτικής παραγωγής με χρήση τεχνολογιών Agro 4.0, τον ψηφιακό μετασχηματισμό όλων των τμημάτων της επιχείρησης και την πράσινη μετάβαση όλης της παραγωγικής διαδικασίας (πρωτογενή και μεταποίηση).

Μείωση κατά 25% των αζωτούχων λιπασμάτων μεταξύ 2020 και 2022
Η εταιρεία με εσωτερικές διαδικασίες και πρωτόκολλα διατηρεί τους δείκτες ποιότητας σε υψηλό επίπεδο.

Σύμφωνα με το Vezyroglou Quality Report 2022, η εταιρεία έχει να επιδείξει:

  • Μείωση κατά 25% των αζωτούχων λιπασμάτων στη διετία 2020 – 2022.
  • Μηδενικά υπολείμματα φυτοπροστατευτικών προϊόντων στα φύλλα baby σπανακιού (στο 95% της λήψης δειγμάτων του 2022).
  • Έναρξη αντικατάστασης βιολογικών σκευασμάτων αντί χημικών.
  • Σταδιακή ενσωμάτωση τεχνικών Agro 4.0 (Νέα τεχνολογία – Μαθηματικά μοντέλα – Βig data analysis).
  • Κάθε μέρα αναλύσεις (περισσότερες από 350/έτος).
  • Συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Γεωπονική Σχολή) σε εφαρμογές πρωτοκόλλων αξιολόγησης βιολογικών σκευασμάτων για χρήση στις καλλιέργειες.

Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter

Δωδώνη: Ολοκλήρωσε την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού σταθμού στο εργοστάσιο της στα Ιωάννινα

Στο πλαίσιο της προσπάθειας της για στροφή προς την πράσινη ενέργεια, η Δωδώνη με τη βοήθεια της τεχνογνωσίας της MGD Energy, ολοκλήρωσε την εγκατάσταση του νέου φωτοβολταϊκού σταθμού στο εργοστάσιό της στα Ιωάννινα, ο οποίος έχει ισχύ 2,15 MW και θα παράγει περίπου 3150 MWh ενέργεια ετησίως.

Αναλυτικότερα, το έργο υλοποιήθηκε τηρώντας τα αυστηρότερα μέτρα για την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων, σύμφωνα με τα διεθνή και εθνικά πρότυπα που αφορούν σε ηλεκτρολογικές εργασίες και εργασίες σε ύψος.

Για την εγκατάσταση του Σταθμού χρησιμοποιήθηκαν 3.675 φωτοβολταϊκά πλαίσια της κατασκευάστριας εταιρείας JA SOLAR ισχύος 585W, 10 μετατροπείς της κατασκευάστριας εταιρείας Huawei (μοντέλο SUN2000-215KTL-H0) και βάσεις στήριξης Μεταλουμίν. Η τοποθέτηση ήταν συνδυαστική και περιλάμβανε διαφορετικές επιφάνειες της στέγης του εργοστασίου όπως, μεταλλικές στέγες, στέγες από μπετό και τα διαθέσιμα δώματα.

Σημειώνεται ότι χάρη στο συγκεκριμένο έργο, η Δωδώνη επιτυγχάνει μείωση στην έκλυση 2365 τόνων CO2 ετησίως, συνεισφέροντας σημαντικά στην προστασία του περιβάλλοντος και στη βιωσιμότητα του πλανήτη.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter

Νέος πρόεδρος του ΣΕΦΥΜΕΝ ο Κωνσταντίνος Κούτσας

Τη νέα διοικητική επιτροπή της για την επόμενη διετία εξέλεξε κατά τις αρχαιρεσίες της ετήσιας γενικής συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στις αρχές του μήνα το διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου Φυσικών Μεταλλικών Νερών Ελλάδος (ΣΕΦΥΜΕΝ).

Ειδικότερα, πρόεδρος της ΣΕΦΥΜΕΝ εξελέγη ο Κωνσταντίνος Κούτσας (Σ. Μεντεκίδης ΑΕ), αντιπρόεδρος ο Χαράλαμπος Παπαχρήστος (Χήτος ΑΒΕΕ), γενικός γραμματέας ο Ρηγίνος Σεπετάς (Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων) και ταμίας ο Νικόλαος Φαραντούρης (Coca Cola 3E Ελλάδος ΑΒΕΕ).

Εκ μέρους της νέας διοικητικής επιτροπής, ο πρόεδρος Κωνσταντίνος Κούτσας δήλωσε: «Η Ελλάδα διαθέτει εξαιρετικής ποιότητας φυσικά μεταλλικά νερά. Κύριο μέλημα μας είναι να συνεχίσουμε το σημαντικό έργο του προηγούμενου προέδρου και της απελθούσας διοικητικής επιτροπής, καθώς και όλων των μελών του Συνδέσμου. Στόχος μας είναι η περαιτέρω ανάπτυξη, διάδοση και ανάδειξη των φυσικών μεταλλικών νερών, η συνέχιση της συμβολής μας στην εθνική οικονομία και η επιτυχής μετάβαση στην κυκλική οικονομία. Η τεχνογνωσία των μελών του Συνδέσμου με τις ολιστικές και συμπεριληπτικές προτάσεις και πρωτοβουλίες μας, αποτελούν τη βάση του ανοιχτού διαύλου επικοινωνίας και συνεργασίας που έχουμε και επιθυμούμε να ενδυναμώσουμε με την ελληνική πολιτεία και τους κοινωνικούς φορείς, για την επίτευξη αειφορίας στον κλάδο μας».


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter