Salomon FoodWorld: Επένδυση άνω του 1 εκατ. ευρώ για διείσδυση στην ελληνική εστίαση και ταχυεστίαση

Η περισσότερο έντονη διείσδυση στην ελληνική αγορά έχει ως βασική αφορμή τις μεγάλες προοπτικές και την άνθηση του ελληνικού τουρισμού που διαβλέπει η γερμανική μητρική
Μεγάλη επένδυση στην ελληνική αγορά Ho.Re.Ca. πραγματοποιεί τα τελευταία δύο χρόνια η Salomon FoodWorld. Σύμφωνα με πληροφορίες που έφτασαν στο FOODReporter, μόνο τα δύο περίπτερα στην περσινή και τη φετινή έκθεση HORECA ξεπέρασαν σε προϋπολογισμό τα €300.000 και η συνολική διαφημιστική προώθηση των προσφερόμενων προϊόντων και των λύσεων που προτείνει και παρέχει η εταιρεία, αναμένεται να ξεπεράσουν το 1 εκατ. ευρώ. Στόχος της εταιρείας είναι να αναπτύξει το δίκτυό της και να αποκτήσει όσους περισσότερους συνεργάτες είναι δυνατόν.

Η Salomon FoodWorld, γερμανική εταιρεία με δραστηριοποίηση εδώ και 15 χρόνια στην Ελλάδα, αποτελεί μέλος του ομίλου της Vion Food Group και επί της ουσίας παρέχει συνολικές λύσεις σε finger food, μπέργκερ και σνίτσελ στον επαγγελματία της μαζικής εστίασης. Η εταιρεία παρέχει λύσεις σε κρέας, αλλά και σε plant-based υποκατάστατα, τόσο στην κατηγορία του μπέργκερ, όσο και στα finger food.

Η περισσότερο έντονη διείσδυση στην ελληνική αγορά για τη Salomon FoodWorld συνέπεσε ουσιαστικά με το άνοιγμα της εστίασης από το καλοκαίρι του 2021 και έπειτα, σε συνεργασία με τη θυγατρική της γερμανικής μητρικής Vion, η οποία έχει έδρα στην Ελλάδα και έχει ως βασική αφορμή τις μεγάλες προοπτικές και την άνθιση του ελληνικού τουρισμού που διαβλέπει η γερμανική μητρική.

Κατά 100% σε σημεία Ho.Re.Ca., με τη φιλοδοξία της απόλυτης κάλυψης του συνόλου των φιλοσοφιών των καταστημάτων εστίασης, όπου συνεργάζεται
Η Salomon FoodWorld στοχεύει κατά 100% στον κλάδο Ho.Re.Ca., επικεντρωμένη προς τα σημεία εστίασης, τα αναψυκτήρια και τα ταχυεδεσματοπωλεία. Η εταιρεία προτείνει λύσεις για όλες τις περιστάσεις κατανάλωσης, δηλαδή από τον πρωινό μπουφέ ενός ξενοδοχείου, έως και all-day café, αλλά και επιχειρήσεις catering. Από θέμα γεύσης και διαφορετικής κουζίνας, θεωρούμε πως καλύπτουμε όλα τα concepts, από urban έως american style και από gourmet κουζίνα έως burger house projects και asian ή asian fusion κουζίνες και φιλοσοφίες εστιατορίων», εξήγησε στο FOODReporter η υπεύθυνη πωλήσεων της Salomon FoodWorld, Μαρία Γκόνου.

Τα προϊόντα της Salomon FoodWorld παρασκευάζονται στα εργοστάσια της Vion σε ολόκληρο τον κόσμο και εισάγονται αποκλειστικά από τη Γερμανία, από τη Vion Ελλάδος, η οποία διαδραματίζει το ρόλο του εισαγωγέα. Η παραγωγή του μοσχαρίσιου κρέατος και των συγκεκριμένα, των μπέργκερ γίνεται από φάρμες βοοειδών που διατηρεί η μητρική εταιρεία στη Γερμανία.
Η Salomon FoodWorld συνεργάζεται με ευρύ δίκτυο διανομέων, οι οποίοι παρουσιάζουν, δειγματίζουν και εξυπηρετούν τον τελικό πελάτη καταστηματάρχη, που εντάσσει τα συγκεκριμένα προϊόντα στο προσφερόμενο μενού του. Η θυγατρική της γερμανικής Vion στην Ελλάδα λειτουργεί, άλλωστε, για περισσότερα από 40 χρόνια. «Η αίσθηση που μας άφησε η φετινή HORECA 2023, που είχε πάρα πολύ κόσμο, είναι ότι ο μέσος επαγγελματίας προετοιμάζεται πυρετωδώς για μια πάρα πολύ δυνατή και απαιτητική τουριστική σεζόν», πρόσθεσε η κυρία Γκόνου.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter

Σε τι προσβλέπει η Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών με το Σήμα Επισκέψιμου Ζυθοποιείου

Τη θέσπιση του Σήματος Επισκέψιμου Ζυθοποιείου ανακοίνωσαν η Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών και το Υπουργείο Τουρισμού σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στις 15 Φεβρουαρίου 2023, στο beer bar Barley Cargo, στην Αθήνα. Μέσα από την ομιλία του Προέδρου της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών, Σοφοκλή Παναγιώτου και της Υφυπουργού Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, αναφέρθηκαν οι βασικοί στόχοι του νέου Σήματος, καθώς και οι λόγοι που το εν λόγω Σήμα θα ενισχύσει την εξωστρέφεια του κλάδου της ζυθοποιίας.

Αναλυτικότερα, η πρόταση της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών είχε ως στόχο την σύνδεση της ελληνικής παραγωγής ζύθου με τον τομέα της φιλοξενίας, μέσα από ένα οργανωμένο θεσμικό πλαίσιο. Μέσα από την ομιλία, δόθηκε έμφαση στην ένταξη του ζυθοτουρισμού στις εθνικές δράσεις προώθησης του τουριστικού προϊόντος, ενισχύοντας την επισκεψιμότητα και την εξωστρέφεια των ζυθοποιείων, καθώς και την κουλτούρα του ζύθου στην Ελλάδα.

Ενίσχυση της κουλτούρας της ελληνικής μπύρας μέσα από ένα νέο θεσμικό πλαίσιο
Η Υφυπουργός Τουρισμού δήλωσε ότι το Σήμα Επισκέψιμου Ζυθοποιείου προέκυψε ύστερα από μία στενή συνεργασία πολλών μηνών με τους επαγγελματίες του κλάδου. «Επιδιώκουμε την υπεύθυνη ανάπτυξη του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, με όρους βιωσιμότητας και την περαιτέρω διαφοροποίησή του μέσω της προώθησης των ειδικών μορφών τουρισμού και της δημιουργίας νέων, σύνθετων τουριστικών πακέτων, με έμφαση στην ποιότητα και την ένταση της εμπειρίας που προσφέρεται» σημείωσε η κ. Ζαχαράκη.

Με τη σειρά του, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών δήλωσε ότι κάποιοι από τους βασικούς στόχους της Ένωσης είναι η ενίσχυση της κουλτούρας της ελληνικής μπύρας, η ασφάλεια του προϊόντος και το γεγονός ότι η ήπια κατανάλωση μπορεί να ενταχθεί σε ένα σύγχρονο μοντέλο διατροφής. «Με γνώμονα την εμπειρία από την μακρόχρονη λειτουργία των επισκέψιμων οινοποιείων και υλοποιώντας ως Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών με μεγάλη επιτυχία τη δράση των Ανοικτών Ζυθοποιείων, από το 2018, αναλάβαμε την πρωτοβουλία να ζητήσουμε από το Υπουργείο Τουρισμού την θέσπιση του Σήματος Επισκέψιμου Ζυθοποιείου» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Παναγιώτου.

Στη συνέχεια, ο ίδιος υπογράμμισε ότι, ενώ υπάρχουν περισσότερα από 60 ζυθοποιεία στην Ελλάδα, πολλά από τα οποία λειτουργούν ως επισκέψιμα, δεν είχαν μέχρι πρότινος ένα θεσμικό πλαίσιο. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Παναγιώτου, το νέο θεσμικό πλαίσιο θα διαμορφώσει τις ελάχιστες προϋποθέσεις για έναν επαγγελματία του κλάδου ο οποίος θέλει να συμμετέχει στην πρωτοβουλία του ζυθοτουρισμού, εντάσσοντας τον σε μία κατηγορία ποιοτικού προϊόντος. Συγκεκριμένα, οι κύριες προϋποθέσεις που οφείλει να έχει μία ζυθοποιία ώστε να αποκτήσει το Σήμα Επισκέψιμου Ζυθοποιείου, αφορούν στις κτιριακές εγκαταστάσεις και την εύκολη προσβασιμότητα ΑμεΑ, μεταξύ άλλων.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter

Cafetex: Αυξάνει το brand awareness για τα νέα προϊόντα και την κομποστοποιήσιμη κάψουλα

Δυνατή διαφημιστική καμπάνια πραγματοποιεί από την ερχόμενη εβδομάδα η Cafetex, ώστε να κάνει γνωστά αφενός τα καινοτόμα Coffee Bags, τον καφέ σε φακελάκια που παρουσιάστηκε στη SIAL Paris 2022, αφετέρου για να προωθήσει την κομποστοποιήσιμη ιδιότητα της αρωματικής κάψουλας καφέ για τις αντίστοιχες μηχανές. Ο τρίτος άξονας της καμπάνιας αφορά του αρωματικούς καφέδες φίλτρου Coffeeway. Και για τις τρεις καμπάνιες έχει ετοιμαστεί το αντίστοιχο τηλεοπτικό σποτ.

Όπως πληροφορείται το FOODReporter, υπάρχει ενδιαφέρον για το προϊόν των 100 συσκευασιών Coffeeway Coffee Bags που προορίζονται για τα ξενοδοχεία. Υπήρξαν εκκλήσεις ακόμη και από θαλαμηγούς και άλλα σκάφη για ένταξη στο μενού του πρωινού, στην κατηγορία premium. Τα Coffee Bags δεν έχουν γίνει ακόμη ιδιαίτερα γνωστά στο ευρύ κοινό ως προς την είσοδό τους στο οργανωμένο λιανεμπόριο και η σχετική διαφημιστική καμπάνια, που έχει προγραμματιστεί να διαρκέσει οκτώ εβδομάδες, σε αυτό ακριβώς αποσκοπεί. Η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης μόλις πρόσφατα ολοκλήρωσε την προωθητική ενέργεια γευστικής δοκιμής των προϊόντων Coffee Bags εντός επιλεγμένων καταστημάτων.

Εξάλλου, η Cafetex έχει συνάψει συνεργασία με την ιταλική Melita, για την εμπορία τριών διαφορετικών τύπων γρανίτας, τις οποίες επιθυμεί να προωθήσει σε σημεία Ho.Re.Ca.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter