Bakehellas: Λανσάρει πέντε νέες γλυκές τάρτες, έτοιμες για σερβίρισμα

Πέντε νέα προϊόντα αρτοζαχαροπλαστικής, που εντάσσονται στη λογική «Thaw & Serve», δηλαδή «ξεπάγωσε και σέρβιρε» ετοιμάζεται να λανσάρει η Bakehellas από τη μεθεπόμενη εβδομάδα.
Όπως εξήγησε ο υπεύθυνος πωλήσεων της εταιρείας, Θάνος Λούσης, στο FOODReporter, τα νέα προϊόντα θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στην έκθεση HORECA 2023, η οποία ανοίγει τις πύλες της αύριο στον εκθεσιακό χώρο του Metropolitan Expo. Πρόκειται για γλυκές τάρτες που κυρίως προορίζονται για καφέ, αναψυκτήρια και αρτοζαχαροπλαστεία, προερχόμενες όλες από το portfolio της βελγικής La Lorraine Bakery Group, με την οποία συνεργάζεται η Bakehellas.

Από τις πέντε τάρτες, οι δύο είναι έτοιμες και γεμισμένες. Χρειάζονται μόνο ξεπάγωμα και σερβίρισμα. Η μία γευστική πρόταση αφορά τάρτα με σοκολάτα και ολόκληρο κομμάτι αχλαδιού και η άλλη κρέμα βανίλια με ολόκληρο κομμάτι μήλου.

Υπάρχουν ακόμη τρεις τάρτες, η μία σκέτη τάρτα βουτύρου, διαθέσιμη για όλες τις δημιουργίες γεμίσματος, η δεύτερη τάρτα με γέμιση κρέμα, όπου δίνονται οι επιλογές στον αρτοζαχαροπλάστη ή τον ιδιοκτήτη του καφέ ή αναψυκτηρίου να προσθέσει γέμισμα και άλλα υλικά από επάνω και η τρίτη τάρτα με γέμιση κρέμα και σοκολάτα, όπου ο αγοραστής της Bakehellas προσθέτει μόνο το topping επάνω από το γλύκισμα.

Σημειώνεται ακόμη ότι οι νέες γραμμές παραγωγής στο εργοστάσιο της Bakehellas στο Σχηματάρι Βοιωτίας έχουν τεθεί κανονικά σε λειτουργία από την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023 και τα εγκαίνια του εργοστασίου στο κοινό, στους προμηθευτές, τους συνεργάτες της Bakehellas και στα ΜΜΕ έχουν προγραμματιστεί για την Πέμπτη 4 Μαΐου 2023.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter

Wikifarmer: Εξασφάλισε νέα χρηματοδότηση 5 εκατ. ευρώ

Χρηματοδότηση ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ άντλησε η ελληνική startup εταιρεία Wikifarmer σε χρηματοδοτικό γύρο με επικεφαλής το venture capital Point Nine. Πρόκειται μάλιστα για την πρώτη επένδυση του ιδιαίτερα δραστήριου στην Ευρώπη Point Nine σε ελληνική επιχείρηση. Σημειωτέον ότι το Point Nine, με έδρα το Βερολίνο, από το 2008 έχει επενδύσει σε αρκετές νεοσύστατες εταιρείες που στη συνέχεια γιγαντώθηκαν, μεταξύ των οποίων οι Delivery Hero και Zendesk. Μάλιστα, 14 από τις επιχειρήσεις στις οποίες έχει επενδύσει βρίσκονται σήμερα στην κατηγορία του «μονόκερου», δηλαδή η αξία τους ξεπερνά το 1 δισ. δολάρια.

H χρηματοδότηση αυτή έρχεται εννέα μήνες μετά από τον προηγούμενο χρηματοδοτικό γύρο της Wikifarmer, στον οποίο η ελληνική εταιρεία είχε συγκεντρώσει επενδυτικό ενδιαφέρον μεταξύ άλλων από το ελληνικό venture capital Metavallon, καθώς και από τον Ίνγκβαρ Κάμπραντ, γιο του ιδρυτή της ΙΚΕΑ, Ματίας Κάμπραντ.

Με τους επιπλέον πόρους που άντλησε, η Wikifarmer αναμένεται να προχωρήσει στη γεωγραφική της επέκταση ανά την Ευρώπη και να αναπτύξει νέα προϊόντα για τους αγοραστές και τους πωλητές γεωργικών προϊόντων.

Εγκυκλοπαίδεια και B2B marketplace για αγροτικά προϊόντα
Υπενθυμίζεται ότι η Wikifarmer αποτελεί το μεγαλύτερο B2B marketplace αγροτικών προϊόντων που ενώνει χιλιάδες παραγωγούς από Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία και άλλες χώρες, βοηθώντας τους να βρουν αγοραστές από όλο τον κόσμο. Η Wikifarmer ιδρύθηκε το 2017 από τους Ηλία Σούση, Πέτρο Σάγκο και Χάρη Παριανό, επιδιώκοντας να λειτουργήσει ως μία «εγκυκλοπαίδεια» βέλτιστων γεωργικών πρακτικών και στατιστικών στοιχείων για καλλιέργειες – εξ ου και το όνομα Wikifarmer: Wikipedia for farmers. Έκτοτε έχει γνωρίσει σημαντική ανάπτυξη, ενώ έχει αναγνωριστεί και από τον Διεθνή Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών (FAO) ως «εγκυκλοπαίδεια των αγροτών».

Όραμα της Wikifarmer είναι η ενδυνάμωση των αγροτών και παραγωγών, λειτουργώντας σαν ένα μέσο έκθεσης και προβολής των αγροτικών προϊόντων σε χιλιάδες αγοραστές, καθώς και η βελτίωση του εισοδήματος και κατ’ επέκταση η αναβάθμιση των μεθόδων παραγωγής τους. Σύμφωνα με την εταιρεία, αυτό θα έχει ως άμεση συνέπεια την περαιτέρω ανάπτυξη της βιώσιμης αγροτικής καλλιέργειας και την αύξηση της παραγωγής, που θα λύσει βασικά προβλήματα όπως η έλλειψη τροφής και το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter

Γιατί δεν υποχωρούν οι τιμές των προϊόντων εντός του Καλαθιού του Νοικοκυριού

Τείνουν προς το αμετάβλητο οι τιμές των προϊόντων που εντάσσουν οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ στο Καλάθι του Νοικοκυριού: Στο 91% των προϊόντων που περιλαμβάνονται στο Kαλάθι κατά τη 15η εβδομάδα εφαρμογής του μέτρου, οι τιμές μειώθηκαν ή διατηρήθηκαν σταθερές.

Ειδικότερα, από το σύνολο 882 προϊόντων που έχουν συνολικά επιλεγεί για το Καλάθι του Νοικοκυριού και είναι απολύτως συγκρίσιμα, στα 734, δηλαδή σε ποσοστό 83%, η τιμή παρέμεινε σταθερή, σε 70 προϊόντα (8%), η τιμή μειώθηκε και σε άλλα 78 προϊόντα (9%) η τιμή αυξήθηκε.

«Η μέση τιμή του Καλαθιού παραμένει σταθερή», σχολίασε σε ανάρτησή του στο Twitter, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, κάτι που, ωστόσο, εν πολλοίς είναι αναμενόμενο βάσει του τρόπου που χρησιμοποιούν οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ το μέτρο του Καλαθιού του Νοικοκυριού:

Με ολοκληρωμένες 14 εβδομάδες λειτουργίας του μέτρου, οι αλυσίδες έχουν καταλήξει πάνω-κάτω στα προϊόντα που εντάσσουν στους εβδομαδιαίους τιμοκαταλόγους τους και οι αυξομειώσεις προϊόντων εντός και εκτός του Καλαθιού φέρονται να έχουν μειωθεί σημαντικά, με ταυτόχρονη μεγάλη ποσόστωση προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας κάθε αλυσίδας για όσες διαθέτουν, όσο το Υπουργείο Ανάπτυξης δεν διαπιστώνει χρησιμότητα αλλαγής του μείγματος προϊόντων με συμμετοχή επώνυμων ή παράλληλο επώνυμο Καλάθι του Νοικοκυριού.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter