Δωδώνη: Ποια είναι τα επόμενα βήματα της εταιρείας μετά την διεθνή της διάκριση στα V-Label Awards

Σημαντική διεθνή διάκριση απέσπασε η Δωδώνη για τα φυτικά της επιδόρπια Δωδώνη Plant’d στα V-Label Awards, καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση στην κατηγορία Best Free From. «Η συγκεκριμένη διάκριση αποδεικνύει ότι η Δωδώνη μέσω των Δωδώνη Plant’d, προσφέρει ένα από τα καλύτερα plant based επιδόρπια παγκοσμίως.

Παράλληλα, αποτελεί μια ακόμα αναγνώριση των προσπαθειών μας και μας κάνει ιδιαίτερα χαρούμενους, καθώς τα προϊόντα μας αναγνωρίστηκαν στα σημαντικά αυτά βραβεία, ανάμεσα σε προϊόντα από τόσες πολλές άλλες χώρες» αναφέρει στο FOODReporter η Άννα Λαμπάδα, Product Manager της εταιρείας Δωδώνη.

Άννα Λαμπάδα, Product Manager, Δωδώνη

Το «συστατικό» της διεθνούς επιτυχίας των Δωδώνη Plant’d
Μέσα σε ένα πλαίσιο αρκετά ανταγωνιστικό στην εγχώρια και παγκόσμια αγορά της γαλακτοβιομηχανίας, το Δωδώνη Plant’d «ξεχώρισε» καθώς ανταποκρίνεται στις σύγχρονες καταναλωτικές τάσεις. Συγκεκριμένα, η κ. Λαμπάδα τονίζει ότι το λανσάρισμα των συγκεκριμένων προϊόντων επήλθε ύστερα από μία πολύμηνη έρευνα σχετική με τις τάσεις, τις νέες καταναλωτικές συνήθειες, τις ιδέες συσκευασίας και τον τρόπο με τον οποίο μπορεί η εταιρεία να διαφοροποιηθεί από τον ανταγωνισμό.

«Αναγνωρίζοντας, λοιπόν, τη δυναμική τάση για τα φυτικής προέλευσης τρόφιμα, δημιουργήσαμε τα Δωδώνη Plant’d με βάση τη βρώμη και τα πιο φυσικά συστατικά. Είμαστε πολύ περήφανοι για το συγκεκριμένο λανσάρισμα, καθώς και αποτελεί, όχι μόνο μια άκρως γευστική επιλογή, αλλά μια εξαιρετική σειρά επιδορπίων, η οποία διέπεται από τα πιο αυστηρά πρότυπα, όπως όλα τα προϊόντα που παρασκευάζονται από την Δωδώνη» δηλώνει, μεταξύ άλλων, η Product Manager της εταιρείας.

Συνεχίζεται η περαιτέρω στήριξη του συνόλου της εφοδιαστικής αλυσίδας και η δημιουργία νέων προϊόντων
Όσον αφορά στους μελλοντικούς στόχους της εταιρείας, η Άννα Λαμπάδα αναφέρει στο FOODReporter ότι, ύστερα από την άνοιξη του 2022 που έγιναν τα πρώτα βήματα της Δωδώνη προς τον μετασχηματισμό σε μια μοντέρνα εταιρεία τροφίμων μέσω του λανσαρίσματος των Δωδώνη Plant’d και της σειράς από σνακ τυριού Baked Cheese Thins, συνεχίζει σταθερά το «ταξίδι» της επέκτασης και της περαιτέρω ανάπτυξης μέσα από τον στρατηγικό της σχεδιασμό και για το 2023. «Θα συνεχίσουμε να νοιαζόμαστε για τον τόπο μας, να στηρίζουμε το σύνολο της εφοδιαστικής αλυσίδας μας έμπρακτα και να δημιουργούμε νέα προϊόντα, ακολουθώντας ένα μοντέλο ανάπτυξης που εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα τόσο της ελληνικής υπαίθρου, όσο και του συνόλου της ελληνικής κοινωνίας» συμπληρώνει η Product Manager της εταιρείας, καταλήγοντας.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter

Β.Σ. Καρούλιας ΑΕ: Αναλαμβάνει από την 1η Φεβρουαρίου 2023 τη διανομή των προϊόντων του Novus Leonidas Nassiakos στην Ελλάδα

Έχοντας στη «φαρέτρα» της από αλκοόλ, κρασιά, μπύρες έως και μη αλκοολούχα ροφήματα, η Β.Σ. Καρούλιας ΑΕ είναι μία από τις κορυφαίες εταιρείες οίνων και αλκοολούχων ποτών στην Ελλάδα, με κύρια στρατηγική της και για το 2023, την προσφορά μιας ολοκληρωμένης σειράς ποιοτικών προϊόντων προς το καταναλωτικό κοινό. «Προς την κατεύθυνση αυτή φροντίζουμε, ώστε να έχουμε ένα διευρυμένο χαρτοφυλάκιο με δυνατά σήματα στις κατηγορίες που δείχνουν να έχουν, ή διαφαίνεται πως πρόκειται να έχουν, αύξηση ζήτησης» αναφέρει στο FOODReporter o Χρήστος Αργυρού, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Β.Σ. Καρούλιας ΑΕ.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία διαθέτει πολυετείς συνεργασίες με διεθνή και ελληνικά brands στους τομείς των spirits, της μπίρας και των κρασιών. «Από την 1η Φεβρουαρίου του 2023 η εταιρεία αναλαμβάνει τη διανομή των προϊόντων του νέου οινοποιείου Novus Leonidas Nassiakos στην ελληνική αγορά. Ξεκινάμε θετικά το 2023, με ένα νέο οινοποιείο υψηλών προδιαγραφών και δυναμικής να προστίθεται στο portfolio μας» δηλώνει ο κ. Αργυρού. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της οικονομικής της χρήσης από την 1η Απριλίου 2021 έως 31η Μαρτίου 2022, η Β.Σ. Καρούλιας σημείωσε αύξηση κατά 42,66% στις πωλήσεις της, με την αξία τους να διαμορφώνεται σε 70,35 εκατ. ευρώ έναντι 49,3 εκατ. ευρώ του προηγούμενου δωδεκαμήνου. Επιπλέον, η Β.Σ. Καρούλιας, όσον αφορά στα κέρδη EBITDA, επέδειξε μία εντυπωσιακή αύξηση της τάξεως 93,79%, καθώς εκείνα διαμορφώθηκαν σε 5,58 εκατ. ευρώ από 2,88 εκατ. ευρώ.

Σχετικά με την ανταπόκριση της Β.Σ. Καρούλιας στις πρωτοφανείς κρίσεις που βιώνει η αγορά των αλκοολούχων ποτών σήμερα, ο Χρήστος Αργυρού δηλώνει: «Ασφαλώς αντιμετωπίσαμε προκλήσεις με δυσκολίες στις εισαγωγές από το εξωτερικό, λόγω της κρίσης στις μεταφορές και τα γεωπολιτικά προβλήματα στην Ουκρανία, αλλά και συνεχείς και σημαντικές αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων, των πρώτων υλών και των λειτουργικών εξόδων. Η αποτελεσματικότητα των ομάδων μας στην αγορά, αλλά και σε όλες τις άλλες λειτουργίες μας, τα καλοσχεδιασμένα μας πλάνα και η συνέπεια που δείχνουμε στους πελάτες μας, μας επέτρεψαν να κερδίσουμε μερίδια και να φέρουμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα στο τέλος της θερινής περιόδου» επισημαίνει ο ίδιος. Αξίζει να αναφερθεί ότι, πρόσφατα, η Β.Σ.Καρούλιας ενίσχυσε περισσότερο την συμμέτοχή της στη μείωση του ανθρακικού της αποτυπώματος, φροντίζοντας, μεταξύ άλλων, για την τοποθέτηση σύγχρονων συστημάτων ψύξης-θέρμανσης με αντλίες θερμότητας. «Παράλληλα, προχωρούμε και σε τοποθέτηση φωτοβολταϊκών panels, που θα έχουν ως αποτέλεσμα τον μηδενισμό του ανθρακικού αποτυπώματος της» δηλώνει στο FOODReporter ο Χρήστος Αργυρού.

Περαιτέρω ανάπτυξη των λευκών premium spirits και των low και no alcohol drinks για την Ελλάδα του 2023
Όσον αφορά στην καταναλωτική ζήτηση του 2022 στην Ελλάδα, ο κ. Αργυρού σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι παρατηρήθηκε μια αυξανόμενη προτίμηση των καταναλωτών στα premium αποστάγματα. «Επίσης, τα prosecci ανεβαίνουν, λόγω της συνεχώς αυξανόμενης τάσης των aperitivi» αναφέρει ο κ. Αργυρού, σημειώνοντας ότι παρατηρείται έντονη καταναλωτική διάθεση προς τα ποιοτικά ελληνικά αποστάγματα και στο παλαιωμένο τσίπουρο. Για το 2023, αναμένεται περαιτέρω ανάπτυξη των premium spirits (ειδικά των λευκών) των low και no alcohol drinks και των light drinks με premium mixers.

Στόχος η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του τουριστικού προϊόντος της χώρας μέσω των δράσεων της Συμμαχίας «Στηρίζω HORECA»
Σημαντικοί φορείς εκπροσώπησης επιχειρήσεων και εργαζόμενων, με αντικείμενο την παροχή υπηρεσιών και προϊόντων στον ευρύτερο τομέα φιλοξενίας και εστίασης (HORECA), ένωσαν τις δυνάμεις τους και συγκρότησαν τη Συμμαχία «Στηρίζω HORECA» για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των κλάδων Φιλοξενίας και Εστίασης στην Ελλάδα. «Μέσω των δράσεων της Συμμαχίας στοχεύουμε να βελτιώσουμε την ανταγωνιστικότητα και την ποιότητα του τουριστικού προϊόντος της χώρας, να διατηρήσουμε τις υφιστάμενες και να δημιουργήσουμε περισσότερες ποιοτικές θέσεις εργασίας, να παρέχουμε υψηλού επιπέδου συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στον καταναλωτή, να είμαστε πρωτοπόροι στην εφαρμογή των στόχων βιώσιμης ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (SDGs)» υπογραμμίζει ο Χρήστος Αργυρού.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter

«Καινοτοµία και Πράσινη Μετάβαση στη Μεταποίηση Αγροτικών Προϊόντων»: Κρατική στήριξη σε επενδύσεις 8 εταιρειών

Χρηματοδότηση μέσω του προγράμματος «Καινοτομία και Πράσινη Μετάβαση στη Μεταποίηση Αγροτικών Προϊόντων» εξασφάλισαν για τα επενδυτικά τους σχέδια αρκετές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον ευρύτερο κλάδο των τροφίμων, με αποφάσεις του Γενικού Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής & Διεθνών Σχέσεων, Κωνσταντίνου Μπαγινέτα. Ειδικότερα, μεταξύ των εταιρειών που εντάσσουν επενδύσεις τους στο πρόγραμμα είναι οι εξής:

Κτήμα Βιβλία Χώρα
Στο πρόγραμμα εντάσσονται δύο επενδυτικά σχέδια της εταιρείας: η επέκταση της δυναμικότητας του οινοποιείου στο Κοκκινοχώρι Καβάλας, προϋπολογισμού €1.897.008, εκ του οποίου το 55% θα καλυφθεί με δημόσια δαπάνη (€1.042.854,40) και η επέκταση της παραγωγικής δυναμικότητας του οινοποιείου της Γουμένισσας, προϋπολογισμού €953.219, εκ του οποίου το 55% θα καλυφθεί με δημόσια δαπάνη (€523.770,45).

Agro Phoenix
Στο πρόγραμμα εντάσσεται το επενδυτικό σχέδιο της εταιρείας που αφορά στην κτιριακή και μηχανολογική επέκταση της μονάδας παραγωγής τεμαχισμένων φρούτων και πούλπας, με σκοπό την αύξηση της δυναμικότητας, προϋπολογισμού €10.00.000, εκ του οποίου το 45% θα καλυφθεί με δημόσια δαπάνη (€4.500.000).

Family Farm
Στο πρόγραμμα εντάσσεται το επενδυτικό σχέδιο της εταιρείας που αφορά στην επέκταση της δυναμικότητας και τον εκσυγχρονισμό της παραγωγικής διαδικασίας, προϋπολογισμού €9.995.000, εκ του οποίου το 44% θα καλυφθεί με δημόσια δαπάνη (€4.397.750)

Φάρμα Κουκάκη
Στο πρόγραμμα εντάσσεται το επενδυτικό σχέδιο της εταιρείας που αφορά στη θεμελιώδη αλλαγή του συνόλου της παραγωγικής διαδικασίας της υφιστάμενης μονάδας γαλακτοκομικών προϊόντων, προϋπολογισμού €7.500.000, εκ του οποίου το 55% θα καλυφθεί με δημόσια δαπάνη (€4.125.000,02).

Alexander Quality Foods
Στο πρόγραμμα εντάσσεται το επενδυτικό σχέδιο της εταιρείας που αφορά στην επέκταση μονάδας παραγωγής κονσερβοποιημένων φρούτων και χυμού φρούτων, με σκοπό την αύξηση της δυναμικότητας, προϋπολογισμού €7.500.000, εκ του οποίου το 54,83% θα καλυφθεί με δημόσια δαπάνη (€4.111.912,52).

Ρούσσας
Στο πρόγραμμα εντάσσεται το επενδυτικό σχέδιο της εταιρείας που αφορά στον εκσυγχρονισμό και την επέκταση παραγωγικής δυναμικότητας της υφιστάμενης τυροκομικής μονάδας, προϋπολογισμού €7.500.000, εκ του οποίου το 54,72% θα καλυφθεί με δημόσια δαπάνη (€4.103.943,05).

ΕΛΒΑΚ
Στο πρόγραμμα εντάσσεται το επενδυτικό σχέδιο της εταιρείας που αφορά στην επέκταση της δυναμικότητας της επιχείρησης, προϋπολογισμού €5.000.000, εκ του οποίου το 53,59% (€2.679.598,82) θα καλυφθεί με δημόσια δαπάνη.

Eurimac
Στο πρόγραμμα εντάσσεται το επενδυτικό σχέδιο που αφορά στη μηχανολογική επέκταση της μονάδας παραγωγής ζυμαρικών της εταιρείας για την αύξηση της δυναμικότητας, προϋπολογισμού €3.690.000, εκ του οποίου το 45% (€1.660.500) θα καλυφθεί με δημόσια δαπάνη.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter