Την είσοδό του στην αγορά του εμφιαλωμένου νερού φιλοδοξεί να κάνει γνωστός Βορειοελλαδίτης επιχειρηματίας, με πολυετή δραστηριότητα στον τομέα των ασφαλίσεων. Πρόκειται για τον Μελά Γιαννιώτη, τον ιδρυτή του ομίλου Ιντερσαλόνικα, ο οποίος πριν από λίγες μέρες, μαζί με τη σύζυγό του Κλεοπάτρα Βρανάκη, ίδρυσε την εταιρεία με την επωνυμία Νερά Βλάστης. Έδρα της εταιρείας είναι η γενέτειρα του επιχειρηματία, η Βλάστη Κοζάνης, και αντικείμενό της αποτελεί μεταξύ άλλων:
- η εμφιάλωση μεταλλικού και επιτραπέζιου νερού από τη Βλάστη Κοζάνης, όπως και αναψυκτικών, με τα παραγόμενα προϊόντα να ονομάζονται «Βλάστη» ή «Vlasti».
- η παραγωγή και εμπορία ειδών συσκευασίας (φιαλών, προπλασμάτων φιαλών PET, πωμάτων φιαλών κλπ) από PET, πολυαιθυλένιο και εν γένει πλαστικών υλών ή γυάλινων.
- η εμπορίαπρώτων και βοηθητικών υλών για την παραγωγή ειδών συσκευασίας από PET, πολυαιθυλένιο, χαρτί και εκ πλαστικών υλών ή γυάλινων.
- υπηρεσίες χρησιδανεισμού μηχανημάτων.
- η ίδρυση και διαχείριση αποθηκών διανομής προϊόντων (logistics)
Στα 30.000 ευρώ το μετοχικό κεφάλαιο
Σημειώνεται ότι πρόκειται για προσωπικό project του κ. Γιαννιώτη και της συζύγου του, στο οποίο δεν εμπλέκεται μετοχικά η Ιντερσαλόνικα, της οποίας μέχρι και σήμερα είναι πρόεδρος. Ειδικότερα, από τα 30.000 ευρώ που είναι το εταιρικό κεφάλαιο της Νερά Βλάστης, ο κ. Γιαννιώτης θα καταβάλει το 65% (19.500 ευρώ) και η σύζυγός του το υπόλοιπο 35% (10.500 ευρώ). Πάντως, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας έχει διοριστεί ο Νίκος Φίστας, εκτελεστικό μέλος του ΔΣ της Ιντερσαλόνικα, με τον Μελά Γιαννιώτη να διατηρεί καθήκοντα προέδρου.
Μέλι, αλλά και αιθέρια έλαια και αποστάγματα
Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μελάς Γιαννιώτης καταπιάνεται με δραστηριότητα που σχετίζεται με τον κλάδο των τροφίμων και ποτών, καθώς ο πολυσχιδής επιχειρηματίας έχει ασχοληθεί επί μακρόν με τη μελισσοκομία, παράγοντας δικό του μέλι, βασιλικό πολτό, γύρη, πρόπολη και κερί. Επίσης, το 2007 ίδρυσε στη γενέτειρά του μία πολυμετοχική ανώνυμη εταιρεία πολλών δραστηριοτήτων, μεταξύ των οποίων η καλλιέργεια αρωματικών και θεραπευτικών φυτών, με εξαγωγή αιθερίων ελαίων και αποσταγμάτων.
Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter