Τίτλοι τέλους για τις υπηρεσίες της delivery.gr

Τίτλοι τέλους έπεσαν στην ιστοσελίδα και την εφαρμογή της delivery.gr χθες Τετάρτη. Από σήμερα Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2022, οι επισκέπτες της ιστοσελίδας και οι χρήστες της εφαρμογής δεν θα μπορούν να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες παραγγελών και παραπέμπονται στο να χρησιμοποιούν τις αντίστοιχες υπηρεσλθες του efood.

Η μετάβαση στις υπηρεσίες του efood
«Προχωράμε στην απορρόφηση του delivery.gr στην πλατφόρμα του efood, έχοντας ενημερώσει χρήστες και καταστήματα για τη μεταφορά στην εφαρμογή του efood, στοχεύοντας την ομαλή μετάβαση και κοινή εξυπηρέτηση όλων από μια κοινή πλατφόρμα με γρήγορη, εύκολη και καινοτόμα εμπειρία online delivery», δήλωσε στο FOODReporter η Senior Public Relations Specialist του efood, Φαίδρα Μπολιάρη.

Από την Τρίτη που μας πέρασε εκδόθηκε ανακοίνωση και στην ιστοσελίδα και στο σχετικό app για την επικείμενη αλλαγή, αλλά την Τετάρτη 31 Αυγούστου οι όποιες παραγγελίες έγιναν, εκτελέστηκαν κανονικά.

Πρόκειται για μια ειλημμένη απόφαση, μετά την εξαγορά της delivery.gr από τη Delivery Hero, στην οποία ανήκει το efood, ως ένα από τα assets του ομίλου Μούχαλη που στρατηγικά πέρασαν στα χέρια της, μαζί τα Kiosky’s και την υπηρεσία e-table.gr, τον Οκτώβριο του 2021.

Η ανακοίνωση του delivery.gr
«Από 1 Σεπτεμβρίου, το delivery.gr ενώνει τις δυνάμεις του με το efood. Συνέχισε να παραγγέλνεις φαγητό, καφέ και ό,τι άλλο χρειάζεσαι από την εφαρμογή ή το site του efood και απόλαυσε καθημερινά περισσότερα καταστήματα, ακόμα καλύτερες προσφορές, αναβαθμισμένες υπηρεσίες και νέες λειτουργίες», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το delivery.gr.

Άλλωστε, είναι εδώ και μήνες γνωστή η απόφαση της Delivery Hero ώστε το στελεχιακό δυναμικό της delivery.gr, μαζί με την τεχνογνωσία του επιχειρησιακού μοντέλου που έχει προκύψει να ενσωματωθούν στο efood για να ενισχύσουν την στρατηγική ανάπτυξή του έναντι του ανταγωνισμού που δυναμώνει.

Η delivery.gr ξεκίνησε ως ιδέα και υλοποίηση με εμπνευστές και ιδρυτές τον Νίκο Ιωάννου και τον Χρυσόστομο Φιλιππάκη από την Πάτρα πριν από 15 χρόνια.

Το 2019, εισήλθε στην εταιρεία ο όμιλος Μούχαλη, με αρχικό ποσοστό με 75% και τελικά, εξαγόρασε και το υπόλοιπο 25% στις αρχές Σεπτεμβρίου του 2021 για να μεταβιβάσει τελικά την εταιρεία στο 100% της στην Delivery Hero, μαζί με τις άλλες εταιρείες του ομίλου, έναν μήνα αργότερα.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter

Pescanova: Επιστροφή στα προ πανδημίας επίπεδα

Στα 54,78 εκατ. ευρώ ανήλθε ο τζίρος της Pescanova στη χρήση 2021-2022, η οποία ήταν η πρώτη ολοκληρωμένη χρήση μετά την απόφαση της διοίκησης της εταιρείας για αλλαγή της εταιρικής χρήσης (1η Απριλίου – 31η Μαρτίου). Το μικτό κέρδος της εταιρείας ανήλθε σε 19,26% σε ποσοστό επί του κύκλου εργασιών, ενώ τα καθαρά αποτελέσματα περιόδου προ φόρων ανήλθαν σε 2,81 εκατ. ευρώ ή 5,08% ως ποσοστό επί του κύκλου εργασιών.

Ανακτά μερίδιο αγοράς
Όπως αναφέρει στις ετήσιες οικονομικές καταστάσεις της η διοίκηση της εταιρείας, η εξάπλωση της πανδημίας τόσο στην Ελλάδα όσο και παγκοσμίως και οι ιδιαίτερες συνθήκες που διαμορφώθηκαν στην εγχώρια και παγκόσμια αγορά, είχαν ως αποτέλεσμα τη σημαντική μείωση του κύκλου εργασιών της Pescanova τα τελευταία δύο χρόνια, ωστόσο από τα στοιχεία της χρήσης 2021-22 φαίνεται η εταιρεία να ανακτά το μερίδιο αγοράς και να επιστρέφει στα προ της πανδημίας επίπεδα.

Σημειώνεται ότι στην προηγούμενη ολοκληρωμένη χρήση του 2020, η Pescanova είχε παρουσιάσει τζίρο 32,62 εκατ. ευρώ, μειωμένο κατά 26% σε σχέση με το 2019, ενώ ακολούθησε ένα μεταβατικό τρίμηνο (1η Ιανουαρίου – 31 Μαρτίου 2021), στη διάρκεια του οποίου η εταιρεία πραγματοποίησε πωλήσεις αξίας 11,38 εκατ. ευρώ.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter