Άνοδο 54% σημείωσαν οι πωλήσεις της Άμβυξ για το δεύτερο εξάμηνο του 2021

Με 54% άνοδο «έτρεξαν» οι πωλήσεις της εταιρείας Άμβυξ για το δεύτερο εξάμηνο του 2021 έναντι του αντίστοιχου διαστήματος του 2020.
Όπως αναφέρει η διοίκηση της εταιρείας, η Άμβυξ έκλεισε ένα εξαιρετικά ισχυρό δεύτερο εξάμηνο του 2021 καταγράφοντας ανάπτυξη τζίρου από συνεχιζόμενες δραστηριότητες με κύκλο εργασιών που είναι αυξημένος κατά 21% και για το αντίστοιχο διάστημα του 2019, στην προ πανδημίας εποχής.

Παράλληλα η εταιρεία κατάφερε να διπλασιάσει τα κέρδη της για το σύνολο της χρήσης του 2021. Η Άμβυξ, ακόμη, ενίσχυσε το χαρτοφυλάκιο της μέσα από την ενσωμάτωση του χαρτοφυλακίου της Moet-Hennessy (με την super premium Vodka Belvedere, τις σαμπάνιες Veuve Clicquot και Krug, το rum Eminente, την tequila Volcan και τα whiskeys Ardbeg & Glenmorangie) και της Proximo (με την market leader tequila Jose Cuervo, το Bushmills Irish whiskey, την 1800 super premium Tequila και το rum Kraken).

Γιάννης Αρτινός, γενικός διευθυντής Άμβυξ

Επενδύσεις και εξέλιξη μεγεθών
Σε ό,τι αφορά τις οικονομικές επιδόσεις της εταιρείας, ο κ.Γιάννης Αρτινός, γενικός διευθυντής της Άμβυξ, δήλωσε:
«Οι στρατηγικές επιλογές και προτεραιότητες για το 2021 μας δικαίωσαν απόλυτα. Ήταν μια χρονιά που, κόντρα στο ρεύμα, επενδύσαμε δυσανάλογα. Τόσο στην ανάπτυξη των brands, με +37% σε κονδύλια υποστήριξης, αλλά και στην ενδυνάμωση του οργανισμού, με +24% σε προσλήψεις. Έτσι, παρόλο που ο τουρισμός κινήθηκε αισθητά κατώτερα από τα υψηλά επίπεδα του 2019, καταφέραμε να ξεπεράσουμε τον οργανικό τζίρο του 2019, μια χρονιά που είχε αποτελέσει ρεκόρ για την Άμβυξ, ενισχύοντας έτσι πολύ σημαντικά το μερίδιο μας στην Ελληνική αγορά». Συγχρόνως, μας τιμούν ιδιαίτερα αυτές οι δύο πολύ σημαντικές νέες συνεργασίες που ξεκίνησαν στο 2ο μισό του 2021, αφενός με την ενοποίηση ολόκληρου του χαρτοφυλακίου της Μ-Η στην Ελλάδα στην Άμβυξ, αλλά και η πολύ σημαντική προσθήκη των brands της Proximo. Θέτουν τα καλύτερα εχέγγυα για συνεχιζόμενη ανάπτυξη και ενίσχυση της παρουσίας μας ως η μεγαλύτερη εταιρεία αλκοολούχων ποτών στην Ελλάδα»


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter

Ηπειρωτικές Πρωτεΐνες: Σε λειτουργία η επένδυση των 1,6 εκατ. στα Ιωάννινα

Μία επένδυση της τάξεως των 1,6 εκατ. ευρώ, η οποία είχε ενταχθεί στις διατάξεις του αναπτυξιακού νόμου, ολοκλήρωσε στα τέλη Νοεμβρίου η εταιρεία «Ηπειρωτικές Πρωτεΐνες». Πρόκειται για την επένδυση της εταιρείας που είχε ενταχθεί στο καθεστώς ενίσχυσης «Γενική Επιχειρηματικότητα» και αφορούσε στην επέκταση του παραγωγικού και λοιπού μηχανολογικού εξοπλισμού του βιομηχανοστασίου για την παραγωγή άπαχου ορού πρωτεΐνης για χρήση σε παραγωγή βρεφικών τροφών, στην κατασκευή νέου αποθηκευτικού χώρου, στην υγειονομική βελτίωση του χώρου συσκευασίας του εν λόγω προϊόντος και στην επέκταση του χώρου γραφείων στις εγκαταστάσεις της στη ΒΙΠΕ Ιωαννίνων.

Η επένδυση ολοκληρώθηκε και τέθηκε σε παραγωγική λειτουργία στις 16 Νοεμβρίου 2021, και με πρόσφατη απόφαση του περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη εγκρίθηκε το ποσό των 728.762,19 ευρώ ως ενίσχυση της επένδυσης με την μορφή της φορολογικής απαλλαγής.

Το προφίλ της εταιρείας
Το εργοστάσιο της Ηπειρωτικές Πρωτεΐνες στα Ιωάννινα είναι, σύμφωνα με την εταιρεία, το πρώτο εργοστάσιο που λειτουργεί στην Ελλάδα για την επεξεργασία ορού γάλακτος και την παραγωγή πρωτεϊνών σε σκόνη. Η δυναμικότητα του εργοστασίου, το οποίο καταλαμβάνει συνολική έκταση 8.000 τ.μ., ανέρχεται σε 50.000 τόνους ορού γάλακτος ετησίως, παράγοντας περίπου 3.500 τόνους σκόνης διαφόρων τύπων πρωτεΐνης ορού γάλακτος και διηθήματος.

Βασικός προσανατολισμός των Ηπειρωτικών Πρωτεϊνών είναι οι εξαγωγές των προϊόντων που παράγονται στο εργοστάσιο, σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Βαλκανίων. Το εργοστάσιο των Ηπειρωτικών Πρωτεϊνών, εφαρμόζοντας στην πράξη τις αρχές της «πράσινης» βιομηχανίας, συνεργάζεται με τις μεγαλύτερες γαλακτοβιομηχανίες της Ηπείρου για την εισκόμιση της πρώτης ύλης, παρέχοντας μία αξιόπιστη λύση στο μεγάλο οικολογικό πρόβλημα της διάθεσης του ορού γάλακτος.

Ο όμιλος Ελληνική Πρωτεΐνη
Οι Ηπειρωτικές Πρωτεΐνες ανήκουν στον όμιλο «Ελληνική Πρωτεΐνη», που ιδρύθηκε το 1995 έχοντας ως στόχο την δημιουργία ελληνικών πρωτεϊνικών προϊόντων γάλακτος υψηλής ποιότητας, καθώς και τυροκομικών προϊόντων Π.Ο.Π. ικανών να αντιμετωπίζουν τον διεθνή ανταγωνισμό. Πέρα από τις Ηπειρώτικες Πρωτεΐνες στα Ιωάννινα, στον όμιλο ανήκουν και οι Πρωτεΐνες Κεντρικής Ελλάδος και «Άγραφα» στην Καρδίτσα, οι Μακεδονικές Πρωτεΐνες στο Κιλκίς και οι Αχαϊκές Πρωτεΐνες στα Καλάβρυτα, καθώς και η εταιρεία Protein Engineering (πρώην NIRO HELLAS), εταιρεία με μεγάλη εμπειρία στην προμήθεια εξοπλισμού και τεχνογνωσίας στο χώρο της γαλακτοκομίας.

Οι εταιρείες του ομίλου παράγουν τόσο συστατικά τροφίμων (ορροπρωτεΐνες, οροί γάλακτος, επιλιπασμένοι οροί γάλακτος, πρόβειο γάλα σε σκόνη, κατσικίσιο γάλα σε σκόνη, υποκατάστατα κρέμας), όσο και τα προϊόντα Real Greek Feta, Real Greek Wine, Real Greek Olives και Real Greek Olive Oil.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter