Το κατάστημα της ΑΒ που μπλέχτηκε στο… κουβάρι του πτωχευμένου Καρούζου

Χαμένο στο… λαβύρινθο που έχει δημιουργήσει η προ ετών πτώχευση της Karouzos Development είναι ένα κατάστημα της ΑΒ Βασιλόπουλος στη Γλυφάδα που μίσθωνε η αλυσίδα από την πτωχευμένη εταιρεία, καθώς η Karouzos παραμένει «ακέφαλη», με αποτέλεσμα να μην μπορούν να οριστικοποιηθούν συμφωνίες και αποφάσεις που αφορούν στο κατάστημα.
Η «περιπέτεια» του καταστήματος της ΑΒ στη γωνία των οδών Γούναρη και Προφήτου Ηλία στη Γλυφάδα ξεκίνησε ουσιαστικά τον Ιανουάριο του 2016, όταν η θητεία του διοικητικού συμβουλίου της Karouzos έληξε, χωρίς να εκλεγεί νέο ΔΣ, με αποτέλεσμα να υπάρξει κενό διοίκησης. Πρακτικά αυτό σήμαινε ότι δεν μπορούσε να ληφθεί καμία απόφαση από τη διοίκηση της εταιρείας για κανένα θέμα, συμπεριλαμβανομένης της παροχής έγγραφης συναίνεσης για τη λήψη άδειας μικρής κλίμακας εργασιών στο κατάστημα της ΑΒ, για εσωτερική διαρρύθμιση και τροποποίηση στις εξωτερικές όψεις του καταστήματος.

Άφαντοι οι μέτοχοι
Μετά από διαδικασία που κίνησε η Τράπεζα Πειραιώς, υπό την ιδιότητα της πιστώτριας της Karouzos, ζήτησε και πέτυχε τον διορισμό προσωρινής διοίκησης στην πτωχευμένη εταιρεία. Ωστόσο, στα μέσα του 2019 η προσωρινή διοίκηση παραιτήθηκε, καθώς παρότι είχε προαναγγείλει τη διενέργεια έκτακτης γενικής συνέλευσης για την εκλογή νέου ΔΣ, κανένας μέτοχος δεν προσήλθε σε αυτήν, ενώ η προσωρινή διοίκηση δεν είχε την εξουσία να συγκαλέσει επαναληπτική γενική συνέλευση. Έτσι, η εταιρεία έμεινε πάλι «ακέφαλη».

Τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους ζητήθηκε από την Intrum Hellas, στην οποία είχαν εν τω μεταξύ διαβιβαστεί η απαιτήσεις της τράπεζας, ο διορισμός εκ νέου προσωρινής διοίκησης, με το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών να ορίζει μεν προσωρινή διοίκηση, αλλά με διαφορετική σύνθεση από αυτήν που επιθυμούσε η Intrum Hellas. Ωστόσο, σε δεύτερο βαθμό το Μονομελές Εφετείο Αθηνών έκρινε πριν από λίγους μήνες πως η απόφαση αυτή ήταν εσφαλμένη και διόρισε για χρονικό διάστημα τεσσάρων μηνών την προηγούμενη προσωρινή διοίκηση, με την εντολή να διενεργήσει όλες τις αναγκαίες πράξεις διαχείρισης, διοίκησης και εκπροσώπησης της Karouzos, μεταξύ των οποίων η διενέργεια των απαραίτητων ενεργειών για τη διεξαγωγή των αρχαιρεσιών για την εκλογή νέου ΔΣ, καθώς και την παροχή έγγραφης συναίνεσης για τις εργασίες στο κατάστημα της ΑΒ.

Όμως η… ιστορία επαναλήφθηκε: η προσωρινή διοίκηση της εταιρείας συγκάλεσε έκτακτη γενική συνέλευση τον περασμένο Ιανουάριο, στην οποία δεν προσήλθε κανένας μέτοχος, με αποτέλεσμα τα μέλη της προσωρινής διοίκησης να παραιτηθούν και η Karouzos να μείνει για μία ακόμα φορά ακέφαλη. Δεν είναι σαφές αν η προσωρινή διοίκηση πρόλαβε να δώσει την έγκρισή της για τις εργασίες στο κατάστημα της ΑΒ.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter

Δέλτα: Νέος διευθύνων σύμβουλος ο Χρήστος Τσόλκας

Ο Χρήστος Τσόλκας αναλαμβάνει διευθύνων σύμβουλος στην εταιρεία Δέλτα από 28 Μαρτίου 2022, όπως ανακοίνωσε η Vivartia. Ο Χρήστος Τσόλκας είναι στέλεχος με σημαντική εμπειρία, έχοντας αναλάβει, επί σειρά ετών, υψηλές θέσεις σε μεγάλους πολυεθνικούς οργανισμούς σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Ειδικότερα, ξεκίνησε την επαγγελματική του πορεία από την Diageο, όπου παρέμεινε για επτά χρόνια και διετέλεσε Marketing Manager και Sales Manager, ενώ στη συνέχεια εντάχθηκε στο δυναμικό της Παπαστράτος, όπου ανέλαβε καθήκοντα εμπορικού διευθυντή και βοήθησε στην εξαγορά της εταιρείας από τη Philip Morris. Μετά την εξαγορά, ανέλαβε επικεφαλής πωλήσεων και διανομής για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, ενώ το 2009 αναβαθμίστηκε σε Managing Director της Philip Morris σε Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα.

Από το 2012 έως το 2015 ήταν Managing Director σε Ουκρανία, Καύκασο και Μολδαβία, ενώ από το 2015 έως το 2018 διετέλεσε Vice President Sales Strategy του ομίλου. Από το 2018 εργάζεται ως σύμβουλος επιχειρήσεων στους κλάδους των τροφίμων, των ποτών, των συσκευασμένων καταναλωτικών προϊόντων, των υπηρεσιών, της ομορφιάς, της ευεξίας και της προσωπικής φροντίδας, βοηθώντας τις να δημιουργήσουν επενδυτικές ευκαιρίες.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter

«Άνθισαν» με αυξημένες πωλήσεις 35% τα Περιβόλια του Βεζύρογλου

Σημαντική ήταν η αύξηση πωλήσεων που παρουσίασε η εταιρεία συσκευασμένων σαλατών Αντώνης Βεζύρογλου και ΣΙΑ ΕΕ – Απ΄τα Περιβόλια του Βεζύρογλου για τη χρήση 2021 έναντι του 2020. Όπως ανακοίνωσε η διοίκηση της εταιρείας, οι πωλήσεις στα τυποποιημένα προϊόντα στη μεγάλη λιανική παρουσίασαν αύξηση της τάξης του 60% για το 2021 έναντι του 2020, ακολουθώντας ένα συνεχόμενο σερί ανάπτυξης.

Οι συνολικές της πωλήσεις παρουσιάζουν ανάπτυξη της τάξης του 35%. Σημειώνεται ότι η εταιρεία κατέχει ηγετικό μερίδιο στα τυποποιημένα μη πλυμένα φρέσκα λαχανικά (άνω του 75%).
Κατά την τελευταία πενταετία η εταιρεία διπλασίασε το μέγεθός της, με τα τυποποιημένα προϊόντα της (retail) να τετραπλασιάζουν τις πωλήσεις τους. Η συγκεκριμένη ανάπτυξη υποστηρίχθηκε ακόμη περισσότερο από το δεύτερο εξάμηνο του 2021,

με τον εμπλουτισμό των κωδικών λιανικής με τέσσερις νέες σαλάτες αλλά και με την αλλαγή των συσκευασιών.

Το 2021 η εταιρεία επένδυσε ένα εκατομμύριο ευρώ, κατασκευάζοντας ένα υπερσύγχρονο θερμοκήπιο, προσθέτοντας ακόμη 30 στρέμματα στα προϋπάρχοντα, με πλήρως ελεγχόμενες συνθήκες παραγωγής αλλά και με την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών πάνελ στην σκεπή του κτιρίου για μείωση του αποτυπώματος άνθρακα. Για το 2022 έχει προγραμματιστεί η κατασκευή νέων θερμοκηπίων για την αύξηση της παραγωγής baby φύλλων και την ενίσχυση του πράσινου περιβαλλοντικού της αποτυπώματος, με ενέργειες και επενδύσεις προς αυτή την κατεύθυνση.

Νέα διάκριση για την Condito στα Healthy Diet Awards 2021
Με ένα νέο βραβείο τιμήθηκε για τα plant based προϊόντα της η εταιρεία Condito. Ειδικότερα η εταιρεία διακρίθηκε για το προϊόν Mayo Vegan Sauce της Condito The Green Line στα Healthy Diet Awards 2022.

Το προϊόν έλαβε το bronze βραβείο στην Ενότητα: “Plant Based Food Products”.

Η καινοτόμα και πολυβραβευμένη Mayo Vegan Sauce, την οποία πρώτη η Condito λάνσαρε το 2018, ως ‘’Μαγιονέζα χωρίς αυγό’’, εμφανίζεται πλέον με νέα, ανανεωμένη εικόνα και συσκευασία
Σύμφωνα με την Condito, η παγκόσμια διατροφική τάση του healthy eating και η ανάγκη του σύγχρονου καταναλωτή να συμπεριλάβει στην καθημερινότητά του επιλογές που φροντίζουν το περιβάλλον και την οικολογία του πλανήτη, οδήγησε στην ανάπτυξη μιας σειράς ειδικών προϊόντων διατροφής.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter