Σύμφωνα με ανακοίνωση ισπανικού υπουργείου Γεωργίας, Αλιείας και Τροφίμων, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε ενισχύσεις ύψους 40 εκατ. ευρώ για τους τομείς μεταποίησης προϊόντων αλιείας και υδατοκαλλιέργειας, στο πλαίσιο επιχορηγήσεων που εντάσσονται στο ισπανικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και συγκεκριμένα στο τομεακό πρόγραμμα για τον αγροδιατροφικό κλάδο (PERTE Agroalimentario). Σύμφωνα με το Γραφείο ΟΕΥ Μαδρίτης, το υπουργείο αναφέρει οι εν λόγω ενισχύσεις θα συμβάλουν στην επίτευξη του «πράσινου» μετασχηματισμού του τομέα μεταποίησης προϊόντων αλιείας και υδατοκαλλιέργειας, ο οποίος αποτελεί στόχο που έχει τεθεί στο εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης.

Ενισχύσεις απευθύνονται σε εταιρείες κάθε μεγέθους, νομίμως εγκατεστημένες και εγγεγραμμένες στην Ισπανία, που δραστηριοποιούνται στον τομέα της μεταποίησης προϊόντων αλιείας και της υδατοκαλλιέργειας. Το συνολικό ποσό των ενισχύσεων, ανά επιχείρηση και ανά έτος, δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 2,5 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με το υπουργείο Γεωργίας, Αλιείας και Τροφίμων, ως άνω εγκεκριμένο πακέτο ενισχύσεων έχει μεγάλη σημασία για την Ισπανία, η οποία είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός κονσερβοποιημένων ψαριών και θαλασσινών στην Ε.Ε. και ο δεύτερος μεγαλύτερος στον κόσμο.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter