Στην περίοδο κρίσης που διανύουμε η iQom απαντάει με το Λογισμικό RetailStudiο. Ένα εργαλείο που αναπτύχθηκε με τη χρήση τεχνολογίας αιχμής για μια νέα στρατηγική ανάπτυξης στον κλάδο των σούπερ μάρκετ, καλύπτοντας πλήρως όλες τις απαιτήσεις των καταστημάτων, της κεντρικής διαχείρισης και της πολυδιάστατης πληροφόρησης.

Η iQom, μία ελληνική εταιρεία που βρίσκεται ήδη στον 5⁰ χρόνο λειτουργίας της, αριθμεί περισσότερους από 100 πελάτες με αλυσίδες και καταστήματα σούπερ μάρκετ κάθε μεγέθους σε όλη την Ελλάδα (Γρηγοριάδης, Δούκας, Παυλάκης, Smile, Ήλιος, Deal και πολλούς άλλους). Έχει παρουσία με γραφεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και ένα δίκτυο 40 συνεργατών σε όλη την Ελλάδα.

Παρέχει πλήρη τεχνική υποστήριξη, που καλύπτει τα ωράρια λειτουργίας των καταστημάτων. Το λογισμικό RetailStudio είναι εξ ολοκλήρου ανεπτυγμένο από την iQom και καλύπτει όλες τις ανάγκες του σύγχρονου σούπερ μάρκετ από άκρη σε άκρη. Το ταμείο, η εξυπηρέτηση πελατών, ο υπεύθυνος καταστήματος, η κεντρική διαχείριση και η αμφίδρομη ανταλλαγή δεδομένων με τα καταστήματα, η αυτοματοποιημένη επικοινωνία με το σύστημα του λογιστηρίου και η πληροφόρηση της διοίκησης είναι μερικοί από τους τομείς που υποστηρίζει το RetailStudio.

Η εμπειρία του πελάτη κατά τη συναλλαγή και, γενικότερα, η αντιληπτή οργάνωση σε όλα τα σημεία εξυπηρέτησής του, είναι από τις βασικές αρχές σχεδιασμού και φιλοσοφίας της λύσης. Το RetailStudio είναι από τις πιο σύγχρονες εφαρμογές λογισμικού που κυκλοφορούν διεθνώς. Με τη χρήση της τεχνολογίας Microsoft δίνονται μεγάλες δυνατότητες εξέλιξης και ανάπτυξης καινοτόμων εφαρμογών.

Μία από αυτές είναι το RetailStudio Advertisement, που δίνει νέα χαρακτηριστικά στην εμπειρία του πελάτη κατά τη συναλλαγή και κατά την περιήγησή του στον χώρο του καταστήματος. Λειτουργεί σε οθόνες κάθε μεγέθους όπου μπορούν να προβληθούν ταυτόχρονα προωθητικά video και φωτογραφίες, κυλιόμενα μηνύματα για ενημέρωση των πελατών σε διάφορα θέματα (ειδήσεις, νέα, προσφορές), πρόβλεψη καιρού, εορτολόγιο και η πληροφορία της συναλλαγής στις οθόνες ταμείου.

Ενσωματωμένη είναι η δυνατότητα κεντρικής διαχείρισης των ενημερωτικών και διαφημιστικών μηνυμάτων, που θα προβάλλονται σε ομάδες οθονών ταμείων ή χώρου. Η εμπορική αξιοποίηση του εργαλείου αυτού είναι πλέον στην ευχέρεια του τμήματος αγορών και συμφωνιών. Το RetailStudio ενσωματώνει πολλές  ακόμα δυνατότητες:

– Ενιαία διαχείριση των πιστωτικών καρτών (one POS).
– Πληρωμή λογαριασμών στο ταμείο (ΔΕΗ, νερό, κλπ).
– Κάλυψη σύνθετων προωθητικών ενεργειών.
– Κάρτα προνομίων με όλους τους τρόπους επιβράβευσης.
– Πλήρης έλεγχος ταμείου με το εξελιγμένο CashControl σε συνδυασμό με έξυπνη κάμερα. (φιλικές πωλήσεις, ορφανά ανοίγματα συρταριού, κλπ).
– Διασύνδεση με 14 εμπορικά-λογιστικά προγράμματα.
– Πληροφόρηση της διοίκησης με πολυδιάστατο και φιλικό τρόπο για όλα τα κρίσιμα μεγέθη της επιχείρησης (Business Intelligence).

Το RetailStudio είναι συμβατό με όλους τους τύπους εξοπλισμού (POS, ζυγιστικές, price checkers, φορητά τερματικά, κλπ), που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά, διασφαλίζοντας έτσι την υπάρχουσα επένδυση. Η απλή χρήση και η γρήγορη εγκατάσταση μειώνουν τον χρόνο και το κόστος υλοποίησης.

Η iQom παρακολουθεί τις διεθνείς τάσεις τεχνολογίας στον χώρο του λιανεμπορίου και επενδύει διαρκώς στις νέες επιχειρηματικές πρακτικές και τεχνολογίες. Παράλληλα, έχει τα προϊόντα και τη γνώση για να αποτελέσει τον στρατηγικό σας συνεργάτη πληροφορικής στη νέα ψηφιακή εποχή.