Η εταιρεία τυροκομικών Ήπειρος προχώρησε σε αντικατάσταση των συσκευασιών φέτας και λευκών τυριών σε άλμη 400 γραμμαρίων, περιορίζοντας τη χρήση πλαστικού.
Οι νέες πιο φιλικές προς το περιβάλλον συσκευασίες, στο πλαίσιο της στρατηγικής βιωσιμότητας και της δέσμευσης για μείωση περιβαλλοντικού αποτυπώματος, επιτυγχάνουν μείωση πλαστικού κατά 15%.

Παράλληλα, έχουν νέο βελτιστοποιημένο σχήμα, το οποίο εξασφαλίζει μείωση της απορριπτόμενης άλμης κατά 34% και των ατμοσφαιρικών ρύπων κατά 3,6%, συγκριτικά με τις προηγούμενες συσκευασίες των ίδιων προϊόντων, βάσει μελέτης ανάλυσης κύκλου ζωής (Life Cycle Assessment, LCA). Οι νέες συσκευασίες είναι ήδη διαθέσιμες στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Οι βασικοί άξονες της ESG στρατηγικής που έχει θέσει η εταιρεία για την επόμενη πενταετία περιλαμβάνουν δραστικό περιορισμό αποβλήτων και χρήσης πλαστικού, μείωση εκπομπών άνθρακα και κατανάλωσης νερού.

«Στην Ήπειρος ΑΕΒΕ, έχουμε πλέον εισέλθει σε μια νέα εποχή που κύριο μέλημά της έχει την παραγωγή τυροκομικών προϊόντων κορυφαίας ποιότητας και γεύσης με όσο το δυνατόν μικρότερο αντίκτυπο στο περιβάλλον. Γνωρίζουμε ότι έχουμε ακόμη πολλά να κάνουμε. Προχωράμε βήμα-βήμα προς τον στόχο για μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα», δήλωσε ο διευθυντής παραγωγικών μονάδων της εταιρείας, Νίκος Τσιλιμπέρδης.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter