Η αγορά ηλεκτρονικού εμπορίου στις ΗΠΑ για τα αλκοολούχα ποτά εισέρχεται σε μια περίοδο ήπιας ανάπτυξης, σύμφωνα με τελευταία στοιχεία μελέτης του IWSR.

Ενώ η εστίαση των καταναλωτών στο εν λόγω κανάλι έχει επιβραδυνθεί έπειτα από την πανδημία του Covid-19, υπάρχει ακόμη περιθώριο για μελλοντική ανάπτυξη, ιδιαίτερα μεταξύ των καταναλωτών που ανήκουν στους Millennials και Gen Z.

Το κανάλι προσφέρεται επίσης για αγορές αλκοόλ υψηλότερης αξίας, με το κρασί να απολαμβάνει μεγαλύτερη διαδικτυακή παρουσία χάρη στην καθιερωμένη παρουσία του D2C (απευθείας στον καταναλωτή), αν και τόσο τα οινοπνευματώδη, όσο και η μπύρα, αναμένεται να κερδίσουν μερίδιο τα επόμενα χρόνια.

Ωστόσο, οι διαδικτυακοί καταναλωτές λόγω των συνεχιζόμενων οικονομικών πιέσεων, δίνουν ολοένα και μεγαλύτερη προτεραιότητα στις ειδικές προσφορές και τις χαμηλότερες τιμές, παρά στους ταχύτερους χρόνους παράδοσης.

«Η διαδικτυακή αγορά αλκοόλ των ΗΠΑ πέτυχε σταθερή, αλλά πιο αργή ανάπτυξη σε αξία (+1%) το 2022, με ελαφρά ετήσια μείωση του συνολικού αριθμού των διαδικτυακών καταναλωτών αλκοολούχων», ανέφερε ο Guy Wolfe, επικεφαλής του Ecommerce Insights του IWSR. «Μετά την πανδημία, οι διαδικτυακές πωλήσεις αλκοόλ έχουν σταθεροποιηθεί καθώς το on-trade ανακάμπτει και οι καταναλωτές επιστρέφουν σε πιο τυπικές αγοραστικές συνήθειες».

Αναφορικά, οι προβλέψεις του IWSR δείχνουν ότι θα αναπτυχθούν οι ηλεκτρονικές πωλήσεις αλκοολούχων με σύνθετο ρυθμό ετήσιας ανάπτυξης (CAGR) +7% για το 2023-2027. Αυτό μαρτυρά ότι το μερίδιο του ηλεκτρονικού εμπορίου θα αυξηθεί από 3,2% το 2022 σε 3,9% το 2027.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter