Η αγορά κρασιού στις ΗΠΑ αντιμετωπίζει συνεχείς προκλήσεις λόγω της συρρίκνωσης της καταναλωτικής βάσης, της μείωσης του όγκου πωλήσεων και της εξομάλυνσης των κερδών του αφρώδους οίνου. Ειδικότερα, η IWSR προβλέπει ότι ο όγκος της αγοράς κρασιού στις ΗΠΑ θα μειωθεί με σύνθετο ρυθμό ετήσιας ανάπτυξης (CAGR) κατά 2% μεταξύ 2022 – 2027. Αυτό, φυσικά, αντιπροσωπεύει μια επιτάχυνση των πρόσφατων μειώσεων, με τον όγκο να μειώνεται κατά -3% το 2022.

Οι αναμενόμενες πτώσεις θα προκληθούν από το κυρίαρχο τμήμα των ήρεμων οίνων (αντιπροσωπεύει το 85% του όγκου της αγοράς), το οποίο σύμφωνα με τις προβλέψεις της IWSR θα μειωθεί με CAGR κατά 3% έως το 2027. Αναμένεται, επίσης, ότι και τα τμήματα των αφρωδών κρασιών, αλλά και των απεριτίφ, θα αναπτυχθούν από πολύ μικρότερες βάσεις.

Ενώ πρόσφατα η τάση για κατανάλωση premium κρασιών (premiumisation) κατάφερε να αντισταθμίσει τη μείωση του όγκου, αυξάνοντας τη συνολική αξία της αγοράς κρασιού των ΗΠΑ, πλέον δεν ισχύει. Μετά από μια πτώση της αξίας κατά 1% το 2022, οι προβλέψεις της IWSR δείχνουν ότι η αξία της κατηγορίας θα παραμείνει σχετικά σταθερή έως το 2027.

Αξιοσημείωτο δε, ότι σύμφωνα με την IWSR, οι ΗΠΑ στρέφονται σε μεγάλο βαθμό προς την εγχώρια κατανάλωση: το 88% του κρασιού που παράγεται στις ΗΠΑ καταναλώνεται εγχώρια.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter