Είδαμε ότι εξειδικευμένες εταιρείες, που συνεργάζονται με τους κατασκευαστές ανάλογων λύσεων, διαθέτουν σε ορισμένες περιπτώσεις την απαιτούμενη τεχνογνωσία και τις αναγκαίες πιστοποιήσεις από τον κατασκευαστή, ώστε να παρέμβουν στη λύση και να διαμορφώσουν τις εφαρμογές εκείνες, που θα απαντούν στις δικές σας ανάγκες. Τι γίνεται όμως αν η επιχείρησή σας είναι μικρή, χωρίς πολλά υποκαταστήματα αλλά με μεγάλες ανάγκες και απαιτητική καθημερινότητα;

rn

(Το κείμενο είναι συνοδευτικό του αφιερώματος "IP λύσεις: η προστιθέμενη αξία των συστημάτων της επιχείρησής σας")

Απάντηση σε ανάλογες ερωτήσεις αποφάσισε ότι αξίζει τον κόπο να δώσει η Avaya, η οποία είναι κορυφαία εταιρεία στον χώρο των IP επικοινωνιακών συστημάτων. Ο κ. Γιώργος Κουντούρης, διευθύνων σύμβουλος της Avaya στην Ελλάδα, Κύπρο, Νότια Βαλκάνια και Μάλτα, μίλησε στο Retail Technology για μία από τις σημαντικότερες συνεργασίες –προϊόν της σύγκλισης τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής- που έχει γίνει στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, μεταξύ της Avaya και της SingularLogic, με στόχο την εξυπηρέτηση των μεσαίων και μικρών επιχειρήσεων.

Με βάση τη συνεργασία αυτή, οι δύο εταιρείες θα επικεντρωθούν στην από κοινού ανάπτυξη νέων, εξελιγμένων και πρωτοποριακών προϊόντων και υπηρεσιών (smart communication solutions), που έχουν ως στόχο τη βελτίωση της παραγωγικότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, τη μείωση του κόστους των υποδομών και της επένδυσής τους σε επικοινωνιακά συστήματα, καθώς και τη βελτίωση της σχέσης των επιχειρήσεων αυτών με τους πελάτες τους. Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η Avaya θα διαθέτει τα εξελιγμένα IP office συστήματα και η SingularLogic θα αναπτύσσει επιχειρηματικές λύσεις λογισμικού πάνω στην πλατφόρμα IP της Avaya. Το πλαίσιο συνεργασίας αφορά σε Ελλάδα και Κύπρο, ενώ μερικά από τα νέα εξελιγμένα προϊόντα που θα αναπτυχθούν περιλαμβάνουν λύσεις έξυπνης διαχείρισης τηλεφωνικού κέντρου από υπολογιστή (εισερχόμενες κλήσεις, κλήσεις σε αναμονή), σύνδεση του CRM λογισμικού Footsteps της SingularLogic με το IP office της Avaya για αναγνώριση του καλούντος πελάτη και παρουσίαση στην οθόνη του υπολογιστή των στοιχείων του (τζίρος, υπόλοιπο, παραγγελίες, παράπονα, αιτήματα), σύνδεση των ERP συστημάτων με το IP office κά.

«Τα πρώτα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά από τη συνεργασία, αλλά θα είναι μετρήσιμα ως προς το κέρδος τους και ανακοινώσιμα μετά το καλοκαίρι» επεσήμανε ο κ. Κουντούρης. «Αυτή τη στιγμή υπάρχουν αιτήσεις για 12 μεγάλες και μεσαίου μεγέθους υλοποιήσεις και δεν έχουμε ολοκληρώσει καν, όπως προείπα, τη διαδικασία των πιστοποιήσεων όλων των συνεργατών της SingularLogic. To 2007 ξεκίνησε εξαιρετικά δυναμικά».

«Ο λόγος που επιλέξαμε την εταιρεία SingularLogic είναι ότι είναι ο καταλληλότερος συνεργάτης για αυτή την συνεργασία», μας είπε ο κ. Κουντούρης, απαντώντας σε σχετική ερώτησή μας. «Η Avaya είναι ουσιαστικά μια εταιρεία λογισμικού και η δυνατότητα της SingularLogic στο να παράγει intelligence για την πλατφόρμα μας είναι κορυφαία. Από την άλλη πλευρά, η εταιρεία είναι η σημαντικότερη στον τομέα επιχειρηματικού λογισμικού και έχει τους περισσότερους συνεργάτες στην ελληνική αγορά και το πλέον εκτεταμένο δίκτυο που θα μπορούσαμε να ζητήσουμε. Έχουν λοιπόν δυνατότητα ανάπτυξης εφαρμογών πάνω στις λύσεις μας με δικούς τους developers και, παράλληλα, έχουν την δυνατότητα -μέσω του δικτύου τους- να αγγίξουν περισσότερες ελληνικές επιχειρήσεις από οποιαδήποτε άλλη εταιρεία πληροφορικής στη χώρα. Θεωρούμε ότι στον ευρύτερο χώρο του λιανεμπορίου στην Ελλάδα υπάρχουν πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις που έχουν ανάγκη τις ευέλικτες IP λύσεις αλλά δεν μπορούν να σηκώσουν πολύ μεγάλη αρχική επένδυση. Σε αυτές τις επιχειρήσεις απευθυνόμαστε, προσφέροντάς τους λύσεις προστιθέμενης αξίας. Θα πρέπει να τονίσω ότι είμαστε μία από τις πρώτες χώρες, στην οποία η Avaya κινείται προς αυτή την κατεύθυνση, δεδομένου ότι είμαστε η κορυφαία εταιρεία στον χώρο της IP δικτύωσης εξαιρετικά μεγάλων επιχειρήσεων και οργανισμών, όπως contact centers με παγκόσμια εμβέλεια».

«Στις μικρομεσαίες εταιρείες (ΜΜΕ) έχουμε να πούμε πολύ απλά και απτά πράγματα. Ενσωματώνουμε βέλτιστες πρακτικές στις λύσεις μας, τέτοιες που να αποδίδουν σε τεράστιες επιχειρήσεις, προσπαθώντας έτσι να δώσουμε λειτουργικότητα σε πακετοποιημένες -αλλά παρ’ όλα αυτά παραμετροποιήσιμες- λύσεις για μικρότερες επιχειρήσεις. Οι λύσεις IP στην επιχείρηση αποδίδουν πλεονεκτήματα κόστους, παραγωγικότητας και διαχείρισης. Διαθέτουν στοιχεία, τα οποία αλλάζουν εντελώς την καθημερινή εμπειρία και διευκολύνουν την επιχειρηματικότητα, την επικέντρωση δηλαδή της επιχείρησης στο αντικείμενό της, ή, με άλλα λόγια, τον τρόπο που η επιχείρηση εργάζεται στο σύνολό της. Αυτό που πρέπει να καταλάβουν οι ΜΜΕ είναι ότι η προσφορά μας συνιστά ένα εργαλείο αλλαγής του τρόπου, με τον οποίο κάνουν την δουλειά τους. Με τις λύσεις μας δίνουμε λειτουργικότητα σε συσκευές, όπως το κοινό τηλέφωνο, συνενώνουμε τις δυνατότητες του υπολογιστή, έτσι ώστε αυτές να είναι διαθέσιμες από άκρο σε άκρο στο περιβάλλον της εταιρείας και μαζί με τους συνεργάτες μας χτίζουμε τις εφαρμογές, που κάθε επιχείρηση απαιτεί για να εργαστεί αποτελεσματικότερα», κατέληξε ο κ. Κουντούρης.