Ακολουθεί ενδεικτικός κατάλογος εταιρειών που προσφέρουν IP λύσεις στην ελληνική αγορά.

rn

(Το κείμενο είναι συνοδευτικό του αφιερώματος "IP λύσεις: η προστιθέμενη αξία των συστημάτων της επιχείρησής σας")

Avaya (www.avaya.com)

Η Avaya παρέχει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να επιτύχουν τα καλύτερα αποτελέσματα με τη σχεδίαση, την ανάπτυξη και τη διαχείριση των τηλεπικοινωνιακών τους υποδομών. Απευθυνόμενη σε επιχειρήσεις ανεξαρτήτως μεγέθους η Avaya είναι ο παγκόσμιος ηγέτης σε ασφαλείς και αξιόπιστες λύσεις, που περιλαμβάνουν συστήματα IP τηλεφωνίας, λογισμικό και εργαλεία τηλεπικοινωνιών και ολοκληρωμένες επιχειρηματικές υπηρεσίες. Ξεχωριστή για τις διεθνούς επιπέδου λύσεις της, η Avaya βοηθά τις επιχειρήσεις να εισέλθουν δυναμικά και με πολλά επιχειρηματικά οφέλη στον κόσμο της σύγκλισης φωνής και δεδομένων με εφαρμογές και λογισμικό, που αναδεικνύουν την αξία των επενδύσεών τους σε εξοπλισμό, νέο και παλαιότερο, βελτιστοποιώντας την επιχειρησιακή απόδοση των συστημάτων τους.

Cisco Systems (www.cisco.com/global/GR)

Η Cisco Systems Hellas AE είναι θυγατρική της Cisco Systems Inc, του παγκόσμιου ηγέτη της αγοράς προϊόντων δικτύωσης για το internet (περισσότερο από το 85% της παγκόσμιας διακίνησης πληροφοριών στο internet γίνεται με τη χρήση εξοπλισμού της Cisco). Τα προϊόντα εξοπλισμού και λογισμικού της Cisco χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία λύσεων δικτύωσης, που συνδέουν ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τηλεπικοινωνιακά δίκτυα, έτσι ώστε οι άνθρωποι να έχουν εύκολη και αποτελεσματική πρόσβαση σε κάθε είδους πληροφορία (δεδομένα, φωνή και βίντεο), ανεξάρτητα από τοπολογικές και χρονικές διαφορές ή τον τύπο του χρησιμοποιούμενου εξοπλισμού.

CyberStream (www.cyberstream.gr)

H CyberStream παρέχει λύσεις ολοκλήρωσης συστημάτων και ανάπτυξης εφαρμογών σε επιχειρήσεις, με ιδιαίτερη έμφαση στον χώρο της τηλεφωνίας IP (VoIP) και των εφαρμογών που διασυνδέουν το τηλεφωνικό δίκτυο με πληροφοριακά συστήματα. Ενδεικτικά, η CyberStream προσφέρει λύσεις IVR, CTI, unified messaging, CRM, ολοκληρωμένες εφαρμογές παραγγελιοληψίας, καταγραφή και στατιστική ανάλυση κλήσεων κά. Για την ανάπτυξη και υποστήριξη των λύσεων αυτών η εταιρεία χρησιμοποιεί ένα ευρύ φάσμα προϊόντων από καταξιωμένους κατασκευαστές, όπως οι VegaStream, Cisco, Oracle, κλπ, αλλά και αξιόπιστες πλατφόρμες λογισμικού ανοικτού κώδικα (open source). Στρατηγικά προϊόντα της εταιρείας είναι τα AEOLOS Call Accounting (για τηλεφωνικά κέντρα IP, όπως Cisco Call Manager, ASTERISK κλπ) και AEOLOS Communications Server (πλατφόρμα ανάπτυξης εφαρμογών CTI και IVR).

Ergoman (www.ergoman.gr)

Η εταιρεία Ergoman έχει έδρα την Ελλάδα και θυγατρικές σε Κύπρο και Ρουμανία. Οι κύριοι τομείς της δραστηριότητάς της είναι η σχεδίαση και παροχή τηλεπικοινωνιακών υποδομών για voice (mobile/fixed), video και data, η βελτιστοποίηση των υποδομών αυτών με τη διάθεση του απαραίτητου λογισμικού, και η παροχή λύσεων στο data center των οργανισμών με τη σχεδίαση υποδομών servers/storage. Η εταιρεία συνεργάζεται με διεθνείς κατασκευαστικούς οίκους για την παροχή best-of-breed λύσεων, ανάμεσα στους οποίους περιλαμβάνονται ενδεικτικά οι OneAccess, RAD Data communications, Airspan Networks, LGC Wireless, CBL, CellStack Systems, Tandberg, Forsk, Radioplan, The Leoni Group, ECI Telecom, Arialcom, ITS Telecom, Innovaphone, Microsens, Tetco κλπ.

FCnet IT Solutions (www.fcnet.gr)

Η FCnet IT Solutions είναι μία εταιρεία παροχής ολοκληρωμένων λύσεων πληροφορικής με εκτεταμένη εμπειρία και γνώση σε όλα τα κομμάτια των επιχειρηματικών αναγκών. Η FCnet IT Solutions προσφέρει στους πελάτες της λύσεις προστιθέμενης αξίας με βασικά πλεονεκτήματα την αναζήτηση ευρωπαϊκών ή εθνικών κονδυλίων, τη μείωση του κινδύνου αποτυχίας έργων και την ταυτόχρονη μεταφορά τεχνογνωσίας στα στελέχη των εταιρειών πελατών. Τα έργα χαρακτηρίζονται από ταχύτατη υλοποίηση και εισαγωγή σε λειτουργία, λόγω της μοντέρνας και ξεκάθαρης αρχιτεκτονικής της Microsoft πλατφόρμας, η οποία επιτρέπει εύκολη δημιουργία, γρήγορη διασύνδεση και απλοποιημένη συντήρηση προϊόντων και συστημάτων. Η FCnet IT Solutions είναι μία εξειδικευμένη επιχείρηση παροχής ολοκληρωμένων λύσεων πληροφορικής σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις όλων των κλάδων (υπηρεσίες και εμπόριο). Επίσης παρέχει εξειδικευμένες υπηρεσίες υψηλής τεχνολογίας σε μεγάλες επιχειρήσεις, καθώς και outsourcing υπηρεσίες σε μεγάλες εταιρείες πληροφορικής.

IP Telecom (www.iptelecom.gr)

Η IP Telecom συστάθηκε το 2003 από επαγγελματίες με πολυετή εμπειρία στον χώρο των τηλεπικοινωνιών, του internet και των συστημάτων πληροφορικής, προσφέροντας στους πελάτες της ολοκληρωμένες λύσεις στους αντίστοιχους τομείς. Η ευέλικτη δομή της εταιρείας, η άρτια τεχνολογική κατάρτιση και η εκτεταμένη εμπειρία του προσωπικού, καθώς και η πελατοκεντρική της φιλοσοφία, δίνει στην IP Telecom τη δυνατότητα να παρέχει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες, εξυπηρετώντας ένα ευρύ φάσμα επιχειρηματικών αναγκών στον τομέα παροχής ολοκληρωμένων τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών και εξειδικευμένων λύσεων.

 

ΟΤΕnet (www.otenet.gr)

Η ΟΤΕnet ΑΕ, εταιρεία παροχής προϊόντων και υπηρεσιών internet, ιδρύθηκε το 1996 με πρωτοβουλία του ΟΤΕ και αποτελεί το επιστέγασμα της επιχειρηματικής στρατηγικής του στον χώρο των νέων τεχνολογιών. H ΟΤΕnet προσφέρει σε οικιακούς πελάτες και επιχειρήσεις υπηρεσίες πρόσβασης στο διαδίκτυο, τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες δεδομένων και φωνής, που στηρίζονται στο πρωτόκολλο του internet (IP), όπως επίσης εφαρμογές πληροφορικής και υπηρεσίες φιλοξενίας βασισμένες στις τεχνολογίες internet. Οι συνεχείς επενδύσεις σε δικτυακή υποδομή, η ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών, που καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες επιχειρήσεων και οικιακών συνδρομητών, η άριστη εξυπηρέτηση των πελατών και το ευέλικτο οργανωτικό σχήμα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά που ανέδειξαν την ΟΤΕnet σε ηγέτη στον χώρο του internet.

SiEBEN (www.sieben.gr)

Η SiEBEN Innovative Solutions παρέχει καινοτόμες λύσεις πληροφορικής σε επιχειρήσεις, κάνοντας χρήση των πλέον σύγχρονων τεχνολογιών. Η συνεχής προσπάθεια για καινοτομία και η σημαντική εξειδίκευσή της σε σύγχρονους τομείς της πληροφορικής, την ανέδειξαν σε μια από τις κορυφαίες εταιρείες στον χώρο της υψηλής τεχνολογίας. Η SiEBEN δραστηριοποιείται αναπτύσσοντας εφαρμογές που βασίζονται σε PDAs και smartphones. Eπιπλέον, η εταιρεία αναλαμβάνει την υποστήριξη επιχειρήσεων από την απλή ανάπτυξη και φιλοξενία των ιστοσελίδων της έως την ανάπτυξη πολύπλοκων εμπορικών εφαρμογών. Το systems integration division της προσφέρει υπηρεσίες σχεδιασμού πληροφορικών συστημάτων και δικτύων, προμήθεια και εγκατάσταση υπολογιστικού και δικτυακού εξοπλισμού, ολοκληρωμένες λύσεις συλλειτουργίας, συγκέντρωσης και αναβάθμισης συστημάτων (systems’ consolidation & platform migration), διαχείριση πολύπλοκων έργων πληροφορικής, καθώς και συμβουλευτικές υπηρεσίες και μελέτες σκοπιμότητας. Τέλος, το business applications division της εταιρείας δραστηριοποιείται στον χώρο του CRM, αναλαμβάνοντας την υλοποίηση συστημάτων βασισμένων στο Microsoft Dynamics CRM.

SingularLogic (www.singularlogic.eu)

Η SingularLogic αποτελεί τον ισχυρότερο όμιλο λογισμικού και ολοκληρωμένων λύσεων πληροφορικής στην Ελλάδα. Δημιουργήθηκε από τη συνένωση δύο ηγετικών εταιρειών της αγοράς, της LogicDIS και της Singular. Οι δραστηριότητές της περιλαμβάνουν την ανάπτυξη και διάθεση προϊόντων επιχειρηματικού λογισμικού, την μελέτη, σχεδίαση και υλοποίηση ολοκληρωμένων λύσεων πληροφορικής για τον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα, καθώς και τη διάθεση και υποστήριξη προϊόντων καταξιωμένων διεθνών οίκων πληροφορικής. Η SingularLogic, με άρτια καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό, εξειδικευμένη τεχνογνωσία, ευρύ χαρτοφυλάκιο προϊόντων, μεγάλη εγκατεστημένη βάση, ισχυρό πανελλαδικό δίκτυο διανομής 500 συνεργατών και σημαντικά υλοποιημένα έργα πληροφορικής, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα, αποτελεί τον σίγουρο και σταθερό συνεργάτη, που εγγυάται την επένδυση των πελατών του.

Space Hellas (www.space.gr)

Η Space Hellas υποστηρίζει τους πελάτες της, λειτουργώντας ως system integrator και value added service provider σε θέματα τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής. Από το 1985 μέχρι σήμερα, έχει παραδώσει σημαντικά και σύνθετα έργα για πολλούς πελάτες, ανάμεσα στους οποίους περιλαμβάνεται το σύνολο σχεδόν των ελληνικών και ξένων τραπεζών που λειτουργούν στην Ελλάδα, πληθώρα εταιρειών και οργανισμών του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, καθώς και παροχείς τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών.

Unisystems (www.unisystems.gr)

Η Unisystems είναι μία από τις μεγαλύτερες ελληνικές εταιρείες πληροφορικής και ο κορυφαίος systems integrator στην Ελλάδα. Παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις πληροφορικής, υποστηρίζοντας και συντηρώντας πολύπλοκα συστήματα μεταξύ διαφορετικών τεχνολογιών. Η Unisystems ειδικεύεται στην ανάπτυξη και υποστήριξη εφαρμογών υψηλής κρισιμότητας (mission critical applications), σε οργανισμούς και επιχειρήσεις του δημόσιου, ιδιωτικού, τραπεζικού και τηλεπικοινωνιακού τομέα. Με μακρόχρονη συνεχή ανάπτυξη, με σημαντικές σχέσεις και συνεργασίες με μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας στο εξωτερικό (Nortel, Unisys, EMC2, Temenos), με τοπικές συνεργασίες με όλους τους εκπροσώπους μεγάλων κατασκευαστών τεχνολογίας, η εταιρεία βρίσκεται σήμερα στην κορυφή του κλάδου των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας στην Ελλάδα.