Το Imperial College London εγκαινίασε χθες 26 Ιουνίου 2024, το νέο Κέντρο Βιώσιμης Πρωτεΐνης Bezos, το οποίο χρηματοδοτείται από το Bezos Earth Fund με 30 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της Bezos Earth Fund.

Βιώσιμες, οικονομικά προσιτές εναλλακτικές λύσεις τροφίμων
Στόχος του κέντρου είναι να μετασχηματίσει τα παγκόσμια συστήματα τροφίμων, αναπτύσσοντας βιώσιμες, οικονομικά προσιτές και θρεπτικές εναλλακτικές λύσεις. Το νέο κέντρο, που καλύπτει επτά ακαδημαϊκά τμήματα του Imperial, θα δώσει σημαντική ώθηση στην έρευνα, σε τομείς όπως την ακριβή ζύμωση, το καλλιεργημένο κρέας και τη βιοεπεξεργασία.

Το Bezos Earth Fund παρέχει τη χρηματοδότηση ως μέρος μιας ευρύτερης δέσμευσης 100 εκατ. δολαρίων για την ανάπτυξη βιώσιμων πρωτεϊνών και τον μετασχηματισμό των συστημάτων τροφίμων. Ο καθηγητής Hugh Brady, πρόεδρος του Imperial College, δήλωσε: «Η ασφάλεια των τροφίμων είναι μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα. Το Imperial έχει τις συνεργασίες για να προωθήσει τα παγκόσμια συστήματα τροφίμων».

Το νέο κέντρο θα εστιάσει σε εναλλακτικές πρωτεΐνες (φυτικές πρωτεΐνες, καλλιεργημένο κρέας) που παράγονται με τρόπους που μειώνουν τις εκπομπές.

Ο Δρ. Andrew Steer, Πρόεδρος και CEO του Bezos Earth Fund, τόνισε: «Μέχρι το 2050, ο παγκόσμιος πληθυσμός θα ξεπεράσει τα 10 δισεκατομμύρια, οπότε τώρα είναι η στιγμή να επανεξετάσουμε τον τρόπο που παράγουμε και καταναλώνουμε τροφή». Σημειώνεται ότι το κέντρο θα χρησιμοποιεί τεχνολογίες βιομηχανικής βιοτεχνολογίας για να αναπτύξει νέες βιολογικές διαδικασίες.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter