Η εκδήλωση ξεκίνησε με αναφορά στις βασικές αρχές της τεχνολογίας RFID από τον καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γεώργιο Δουκίδη και την Dr Κατερίνα Πραματάρη. Στη συνέχεια, ο κ. Στέλιος Τσέζος της Business Effectiveness AE, αναφέρθηκε σε τρεις πραγματικές εφαρμογές RFID στην Ελλάδα, που υλοποίησε η εταιρεία του στον χώρο των logistics. Ο κ. Didier Cousin, διευθυντής Νοτίου Ευρώπης της LXE Inc παρουσίασε το σύστημα ARIA, που συνδυάζει RFID και φωνητικές εντολές. Ο κ. Stephen Crocker, διευθυντής της Alien Corporation για Ευρώπη, Ασία και Μέση Ανατολή, περιέγραψε ενδιαφέρουσες εφαρμογές RFID, που έχει υλοποιήσει η εταιρεία του σε βιομηχανίες logistics και λιανεμπόριο.

Η Ημερίδα ολοκληρώθηκε με την εισήγηση του κ. Δημήτρη Κωνσταντίνου, store automation manager της NCR Corporation για την Μέση Ανατολή και Ανατολική Μεσόγειο, ο οποίος παρουσίασε το σύστημα Real Price της NCR και ανέλυσε τα πλεονεκτήματα που προσφέρει στο λιανεμπόριο.

Τις συζητήσεις συντόνισαν από πλευράς ΣΕΛΠΕ ο εκτελεστικός αντιπρόεδρός του, κ. Αντώνης Μακρής, και ο γενικός διευθυντής του, κ. Αντώνης Ζαΐρης, οι οποίοι συνόψισαν τα συμπεράσματα και έκλεισαν τις εργασίες της Ημερίδας.