Η illycaffè, παγκόσμιος ηγέτης στο βιώσιμο καφέ υψηλής ποιότητας και Benefit Corporation, έλαβε ξανά την πιστοποίηση B Corp χάρη στη συνεχή δέσμευσή της σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας και την ικανότητά της να δημιουργεί θετικό αντίκτυπο για τους εργαζομένους της, τις κοινότητες αναφοράς της και το περιβάλλον.

Η πιστοποίηση B Corp παρέχεται από τον διεθνή οργανισμό B Lab, ο οποίος μετρά τις περιβαλλοντικές και κοινωνικές επιδόσεις των επιχειρήσεων σύμφωνα με τα πρότυπα B Impact Assessment (BIA) και προβλέπει την επανεξέταση της αξιολόγησης και επακόλουθη επαναπιστοποίηση κάθε τρία χρόνια. Το 2024 η illycaffè έλαβε βαθμολογία 90,4, μια σημαντική βελτίωση σε σχέση με την πιστοποίηση του 2021.

«Είμαστε υπερήφανοι για το αποτέλεσμα που επιτεύχθηκε, το οποίο επιβεβαιώνει τη δέσμευση της illycaffè να αναπτύσσεται με βιώσιμο, υπεύθυνο και διαφανή τρόπο», δήλωσε η Cristina Scocchia, CEO της illycaffè.

Συνέχισε λέγοντας: «Η επιλογή της επίτευξης των επιχειρηματικών μας στόχων με τη δημιουργία διαρκούς και κοινωφελούς αξίας σε ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού αποτελεί ένα θετικό οικονομικό μοντέλο που, ως B Corp, δεσμευόμαστε να προωθήσουμε, επειδή είμαστε πεπεισμένοι ότι σήμερα, περισσότερο από ποτέ, ο ιδιωτικός τομέας πρέπει να κάνει και αυτός το καθήκον του για να υποστηρίξει τη μετάβαση σε μοντέλα που εγγυώνται το μέλλον της ανθρωπότητας και του περιβάλλοντος».


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter