Η εταιρεία Ήλιος Μπαχαρικά ιδρύθηκε το 1919 στον Πειραιά. Συνεχίζει µέχρι σήµερα την ανοδική της πορεία από την οικογένεια Διαµαντοπούλου µε πρόεδρο και διευθύνοντα σύµβουλο, τον κ. Βασίλειο Διαµαντόπουλο.

Η Ήλιος Μπαχαρικά εισάγει, συσκευάζει και εξάγει µπαχαρικά, αρωµατικά φυτά και τροφές ωδικών πτηνών. Από το 1972 µέχρι και σήµερα όλες οι στρατηγικές αποφάσεις που αφορούν στη λειτουργία της εταιρείας ταυτίζονται µε το όραµά µας να βρισκόµαστε πάντα µεταξύ των κορυφαίων σε µέγεθος και να ξεχωρίζουµε µε βάση τα ποιοτικά κριτήρια. Η εταιρική φιλοσοφία είναι η διαρκής προσπάθεια να υπάρχει -και υπάρχει- άµεση προσωπική και φιλική σχέση µεταξύ των στελεχών της εταιρείας, όσο και µε τους προµηθευτές µας αλλά, κυρίως, µε τους πελάτες µας.

Διαθέτουµε πρωτοποριακά προϊόντα (µείγµατα), όπως η οικογένεια Καρίνο για κοτόπουλο, Καρίνο για µπάρµπεκιου, Καρίνο για ψάρι, Καρίνο για πατάτα, καθώς και µύλους για φρεσκοτριµένα χονδρά καρυκεύµατα.

Στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της η Ήλιος Μπαχαρικά, µε τον άρτιο τεχνολογικό εξοπλισµό της, επιλέγει τα καλύτερα προϊόντα µε κριτήριο την άριστη ποιότητα και τις απαιτήσεις της αγοράς. Η εταιρεία µας είναι διαπιστευµένη µε ISO 22000, ISO 9001:2000 και IFS από το 2004 µέχρι και σήµερα.

Οι συνήθειες και οι απαιτήσεις της σηµερινής ελληνίδας νοικοκυράς µε το πέρασµα του χρόνου έχουν αλλάξει. Γνωρίζει τι θέλει. Απαιτεί πάνω από όλα πολύ καλή ποιότητα αλλά και ποικιλία. Αυτές τις απαιτήσεις η εταιρεία µας τις καλύπτει πλήρως.

Επίσης, ένα ευχάριστο γεγονός είναι ότι όλο και περισσότεροι άνδρες ασχολούνται µε την κουζίνα. Οι επαγγελµατίες µάγειροι έχουν ιδιαίτερες ανάγκες που καλούµαστε να καλύψουµε. Οι επαγγελµατικές µας συσκευασίες είναι σχεδιασµένες µε τέτοιο τρόπο ώστε η δουλειά τους να γίνεται περισσότερο ποιοτική και παραγωγική.

Παρ’ όλες τις σηµερινές δυσκολίες της αγοράς, ως υγιής εταιρεία θα προχωρήσουµε επενδύοντας σε καινούριο µηχανολογικό εξοπλισµό, αύξηση πωλήσεων και δηµιουργία νέων προϊόντων και συσκευασιών για τις ανάγκες της αγοράς. Ο διαδικτυακός χώρος της εταιρείας µας βρίσκεται στο www.sunspices.gr και εκεί υπάρχουν όλες οι πληροφορίες για την εταιρεία και τα προϊόντα µας.

Τελειώνοντας, ευχαριστούµε το περιοδικό σελφ σέρβις για τη συνεργασία του επί σειρά ετών µε την εταιρεία Ήλιος Μπαχαρικά. Το περιοδικό διακρίνεται για την εξαιρετική ενηµέρωση και το σεβασµό τους στους κανόνες της δηµοσιογραφικής δεοντολογίας. Ευχόµαστε να έχει επιτυχίες για πολλά-πολλά χρόνια.

Ηµεροµηνίες σταθµός
1919:
Ιδρύεται η εταιρεία Ήλιος Μπαχαρικά.
1920: Ο Στυλιανός Διαµαντόπουλος (παππούς) είναι από τους πρώτους που φέρνει είδη θυµιάµατος και λουµίνια. 1954: Αναλαµβάνει την εταιρεία ο Βασίλειος Διαµαντόπουλος. Συνεχίζει την ιδέα του πατέρα του για την καρτέλα µπαχαρικών.
1960: Βασίλειος Διαµαντόπουλος φέρνει την πρώτη γερµανική µηχανή συσκευασίας για µπαχαρικά.
1970: Συσκευασία σε µπουκάλι. Συνεργασία µε σούπερ µάρκετ. Λανσάρονται τα Καρίνο.
1988: Η εταιρεία µετακοµίζει στο ιδιόκτητο εργοστάσιο στα Καµίνια του Πειραιά. Πρώτη απονοµή βραβείου στη Βαρκελώνη για την ποιότητα και ακολουθούν άλλα 20 µέχρι σήµερα.