Καθ’οδόν βρίσκεται η ΙΚΕΑ προς την επίτευξη της δέσμευσής της να αποτελείται το μενού των εστιατορίων της στην Ελλάδα κατά 50% από plant-based φαγητά μέχρι το 2025, όπως ανέφερε στη διάρκεια εταιρικής εκδήλωσης η Έφη Πετροπούλου, In Store IFB Manager της ΙΚΕΑ στην Ελλάδα.
Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και το επικείμενο λανσάρισμα του plant-based hot dog, που έρχεται να προστεθεί σε πιάτα όπως τα κεφτεδάκια plant balls, τα κεφτεδάκια λαχανικών και τις φυτικές μπουκιές, που ήδη είναι διαθέσιμα στα εστιατόρια της ΙΚΕΑ.
Όπως εξήγησε η κ. Πετροπούλου, σκοπός της ΙΚΕΑ με τη δέσμευση αυτή είναι αφενός να προσφέρει περισσότερες επιλογές σε ανθρώπους που ακολουθούν έναν χορτοφαγικό τρόπο ζωής, και αφετέρου για το καλό του πλανήτη.
Όπως πέρα από τις χορτοφαγικές επιλογές, στο μενού των εστιατορίων εντάσσονται πλέον και περισσότερες επιλογές για brunch. «Υπάρχει μια τάση για πιο brunch μενού, υπάρχουν και πιο εύκολα πιάτα, όπως ομελέτες, pancakes, croque monsieur και άλλα», παρατήρησε η κ. Πετροπούλου.
Μείωση του food waste κατά 50% σε λιγότερο από ενάμιση χρόνο
Ιδιαίτερη έμφαση δίνει η ΙΚΕΑ και στην αντιμετώπιση του προβλήματος της σπατάλης τροφίμων.
Όπως γνωστοποίησε η κ. Πετροπούλου, σε όλα τα εστιατόρια ΙΚΕΑ στην Ελλάδα και στη Βουλγαρία έχουν τοποθετηθεί πλέον συστήματα τεχνητής νοημοσύνης που δίνουν τη δυνατότητα ελέγχου των τροφίμων που απορρίπτονται κατά τη διάρκεια της παραγωγής. Με τον τρόπο αυτό, μέσα σε λιγότερο από ενάμιση χρόνο η εταιρεία έχει καταφέρει να μειώσει τα τροφικά απόβλητά της κατά 50%.
Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter