Την πλήρη ανάπτυξή της προωθεί η Ελληνική Διατροφή Coop AE με τη δημιουργία οκτώ θυγατρικών περιφερειακών ανώνυμων εταιρειών, μέσω των οποίων θα καλυφθεί γεωγραφικά το σύνολο της επικράτειας

Την πλήρη ανάπτυξή της προωθεί η Ελληνική Διατροφή Coop AE με τη δημιουργία οκτώ θυγατρικών περιφερειακών ανώνυμων εταιρειών, μέσω των οποίων θα καλυφθεί γεωγραφικά το σύνολο της επικράτειας

Συνεχίζεται η δημιουργία θυγατρικών περιφερειακών ΑΕ του ομίλου Ελληνική Διατροφή ΑΕ. Μετά την ίδρυση των Ελληνική Διατροφή Αττικής ΑΕ, με έδρα την Αθήνα, Δυτικής Ελλάδος ΑΕ, με έδρα το Αγρίνιο και Δυτικής Μακεδονίας ΑΕ, με έδρα την Καστοριά, ιδρύθηκε πρόσφατα η Ελληνική Διατροφή Πελοποννήσου ΑΕ με έδρα το Άργος. Στη νέα εταιρεία εκτός από την Ελληνική Διατροφή ΑΕ συμμετέχουν τα μέλη του Προμηθευτικού Συνεταιρισμού «Κέρδος» (Άργος), τα μέλη του ομίλου «Κέντρο ΑΕ» ( Ναύπλιο), παραγωγικές μονάδες και ανεξάρτητοι παντοπώλες της Πελοποννήσου. Πολλοί παράγοντες έχουν ήδη εκδηλώσει μεγάλο ενδιαφέρον για τη συμμετοχή τους στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της νέας εταιρείας, σκοπός της οποίας είναι η ανάπτυξη του λιανικού εμπορίου της περιοχής, η ίδρυση νέων καταστημάτων, η ανακαίνιση και ισχυροποίηση των ήδη υπαρχόντων, οι κοινές αγορές, η διακίνηση τροφίμων και η εδραίωση του δικτύου διανομής.

Άμεσα σχέδια

Ένα από τα άμεσα σχέδια του ομίλου είναι η ολοκλήρωση των διαδικασιών ίδρυσης των θυγατρικών περιφερειακών ΑΕ της Θεσσαλίας, της Θεσσαλονίκης, της Θράκης και της Κρήτης. Η ανάπτυξή του προχωρά με ταχύ ρυθμό, καθώς συνεχίζεται η υποβολή νέων αιτήσεων από επιχειρήσεις και καταστήματα που επιθυμούν να ενταχθούν στο δυναμικό του. Η επιτυχημένη πορεία του αντικατοπτρίζεται στην ετήσια αύξηση των καθαρών κερδών του. Ειδικότερα, ενώ το 2000 κατέβαλε μέρισμα στους μετόχους του με απόδοση περίπου 12%, η απόδοση για το 2001 προβλέπεται ότι θα ξεπεράσει το 15%.

Εντός του Ιανουαρίου αντιπροσωπεία της Ελληνική Διατροφή ΑΕ με επικεφαλής τον πρόεδρό της ταξίδεψε στην Ιταλία, προκειμένου να καθορίσει τις τελευταίες λεπτομέρειες για την οριστική διαμόρφωση των όρων συνεργασίας με τους ευρωπαϊκούς ομίλους Coop Italia και Conad.

Προωθητικά προγράμματα

Τα καταστήματα του ομίλου Ελληνική Διατροφή ΑΕ προσφέρουν φέτος στους πελάτες τους ανοξείδωτα σκεύη κουζίνας τύπου Rostfrei Edelstahl (χύτρες με καπάκι, τηγάνι με καπάκι, κατσαρολάκι γάλακτος με καπάκι) με κουπόνια και σε πολύ χαμηλές τιμές. Η προσφορά ισχύει από την αρχή του χρόνου μέχρι την εξάντληση των αποθεμάτων.

Εξάλλου την περίοδο των Χριστουγέννων ο όμιλος κυκλοφόρησε σε όλη την Ελλάδα ένα καλαίσθητο χριστουγεννιάτικο φυλλάδιο, που περιελάμβανε προσφορές σε διάφορες κατηγορίες προϊόντων, κυρίως εποχιακών (χριστουγεννιάτικα, διακοσμητικά, παιχνίδια, γλυκά).