Στο τέλος Αυγούστου η βρετανική αλυσίδα ανακοίνωσε την απόφασή της να αποχωρήσει από την ιαπωνική αγορά.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του CEO της Tesco, Philip Clark, μετά την εξέταση της προόδου των αποτελεσμάτων που είχε η αλυσίδα στο σύνολο της ασιατικής αγοράς, κατέληξε στο συμπέρασμα πως δεν υπήρχαν περιθώρια ανάπτυξης στην Ιαπωνία. Η Tesco αποφάσισε την πώληση των επιχειρηματικών της δραστηριοτήτων στη χώρα και, σύμφωνα πάντα με τις δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου της, την επικέντρωση της προσοχής της στις επενδύσεις της σε άλλες χώρες της Ασίας.

Στους επόμενους μήνες θα κλιμακωθεί η διαδικασία πώλησης των καταστημάτων της Tesco στην ευρύτερη περιοχή του Τόκιο. Στο μεσοδιάστημα, τα καταστήματα θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά.

Η παρουσία της Tesco στην ιαπωνική αγορά είναι η μικρότερη από το σύνολο των αγορών στις οποίες δραστηριοποιείται διεθνώς (14 χώρες). Συνολικά, λειτουργούσαν στο Τόκιο 129 μικρά καταστήματα υπό τα brand Tsurakame, Tesco και Tesco Express. Τα μισά από αυτά τα καταστήματα ήταν κερδοφόρα και είχαν αναπτύξει, μεταξύ άλλων, μια σημαντική γκάμα προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας, ενώ διέθεταν και ενδιαφέρουσες προτάσεις φαγητού, με βασικό συστατικό το ψάρι.