Το ‘Ιδρυμα Αριστείδη Δασκαλόπουλου διοργανώνει στην  Αθήνα, στις 15 Οκτωβρίου το Διεθνές Σεμινάριο Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων. Πρόκειται για ένα ειδικό σεμινάριο με κεντρικό στόχο την εκπαίδευση και ενημέρωση των ανθρώπων που εργάζονται στη βιομηχανία τροφίμων, στις μονάδες μαζικής εστίασης, αλλά και όλων όσοι ασχολούνται καθημερινά με θέματα που σχετίζονται με την Υγιεινή και την Ασφάλεια των τροφίμων (παραγωγή, ποιοτικός έλεγχος, κλπ.). Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι δωρεάν.

Στο σεμινάριο θα εξετασθούν θέματα όμως: ασφάλεια τροφίμων (θέματα δημόσιας υγείας & νομοθεσίας), αρχές ελέγχου ανάπτυξης παθογόνων μικροοργανισμών στα τρόφιμα, ορθές πρακτικές υγιεινής και παραγωγής τροφίμων, αρχές συστήματος HACCP, αρχές καθαριότητας και απολύμανσης, σχεδιασμός εξοπλισμού για ελαχιστοποίηση προβλημάτων υγιεινής στους χώρους παραγωγής τροφίμων, ιχνηλασιμότητα, κλπ.

Το σεμινάριο θα περιλαμβάνει παρουσίαση και συζήτηση συγκεκριμένων case studies, για την καλύτερη κατανόηση και εμπέδωση του εκπαιδευτικού υλικού. Η ομάδα των ομιλητών θα απαρτίζεται από διακεκριμένους καθηγητές στον χώρο τους, με εξειδικευμένες γνώσεις επί των θεμάτων που θα παρουσιάσει ο καθένας.

Την επιστημονική επιμέλεια του σεμιναρίου έχει αναλάβει ο επιστημονικός συνεργάτης του ΙΑΔ, κ. Ιωάννης Σοφός, Καθηγητής στο Colorado State University (Πανεπιστήμιο της Πολιτείας του Colorado), ο οποίος κατέχει τον τίτλο του “Διακεκριμένου Καθηγητή”.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο ΘΕΑΤΡΟΝ, Κέντρο Πολιτισμού “Ελληνικός Κόσμος”, Αίθουσα Ιφιγένεια Β, Πειραιώς 254, Ταύρος.

Για να δηλώσετε συμμετοχή καλέστε στο: 210 7247 300 ή στο 210 6854 890.