Τη λειτουργία 115 νέων καταστημάτων στην αγορά της Κίνας έως το 2017 σχεδιάζει η μεγαλύτερη αλυσίδα λιανεμπορίου στον κόσμο, η Walmart.

Με την κίνησή αυτή η αλυσίδα θα αυξήσει τον αριθμό των καταστημάτων της στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως κατά ένα τρίτο. Σε δήλωσή του κατά τη διάρκεια συνέντευξής τύπου στο Πεκίνο, στα τέλη Απριλίου, ο CEO της Walmart, Doug McMillon, τόνισε πως στόχος της αλυσίδας είναι να αποτελέσει ενεργό τμήμα της οικονομίας της Κίνας. Η πίεση για επέκταση της αλυσίδας στη χώρα παρουσιάζεται ως επακόλουθο της συνεχιζόμενης μείωσης του ρυθμού ανάπτυξής της.

Συγκεκριμένα, τον περασμένο Φεβρουάριο ανακοινώθηκε πτώση πωλήσεων στην Κίνα κατά 0,7% το τρίμηνο που έκλεισε τον Ιανουάριο, σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου χρόνου. Τα νέα καταστήματα προγραμματίζεται να ανοίξουν σε μεγάλες πόλεις της χώρας και να δημιουργήσουν πάνω από 30.000 νέες θέσεις εργασίες, σύμφωνα με δηλώσεις της εταιρείας. Επίσης, σκοπεύει να επενδύσει περίπου 60 εκατ. δολάρια για την ανακαίνιση πάνω από 50 καταστημάτων της το 2015.