Η Voedselbanken Nederland (Τράπεζες Τροφίμων Ολλανδίας) συνεργάζεται με την Kickstart AI για να αξιοποιήσει την Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) και να κατανοήσει καλύτερα το πρόβλημα της επισιτιστικής φτώχειας στην Ολλανδία. Συγκεκριμένα, ανέπτυξαν μαζί έναν καινοτόμο πίνακα δεδομένων για να χαρτογραφήσουν την επισιτιστική φτώχεια και να προσφέρουν την απαραίτητη βοήθεια στοχευμένα, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Kickstart AI.

Αναφορικά, το 9% του ολλανδικού πληθυσμού αντιμετωπίζει επισιτιστική ανασφάλεια.

Παρόλο που πολλοί πολίτες έχουν ευκαιρίες για δωρεάν σίτιση, δεν τη λαμβάνουν πάντα λόγω άγνοιας ή ντροπής. Ο πίνακας δεδομένων παρέχει στη Voedselbanken Nederland πολύτιμες πληροφορίες, χαρτογραφώντας τη φτώχεια σε επίπεδο περιοχής και προσδιορίζοντας τις τοποθεσίες των τραπεζών τροφίμων. Αυτό επιτρέπει ουσιαστικά στις τράπεζες τροφίμων να επεκτείνουν στρατηγικά τις υπηρεσίες τους σε περιοχές με μεγαλύτερη ανάγκη.

Μετά από μια επιτυχημένη πιλοτική εφαρμογή σε αρκετές τράπεζες τροφίμων, εξετάζεται πλέον η ευρύτερη εφαρμογή του. Επί του παρόντος, εννέα τράπεζες τροφίμων χρησιμοποιούν τον ειδικό πίνακα δεδομένων και ο αριθμός αυξάνεται. Στόχος είναι να υποστηριχθούν όλες οι 177 τοπικές τράπεζες τροφίμων με AI.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter