Η ημερίδα «Τεχνητή Νοημοσύνη & Νεοφυείς Επιχειρήσεις στην Αγροδιατροφή» ανέδειξε την καινοτομία στον κλάδο.
Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα EWA, που στηρίζει τη γυναικεία επιχειρηματικότητα με εκπαίδευση, καθοδήγηση και διαγωνισμό για χρηματοδότηση έως 15.000 ευρώ. Ειδικότερα, η Αργυρώ Κουτσουράδη αναδείχθηκε νικήτρια του διαγωνισμού, κατακτώντας το πρώτο βραβείο και χρηματοδότηση 10.000 ευρώ για τη νεοφυή επιχείρησή της Myrovolos Organics.
Το FOODReporter σάς παρουσιάζει μερικές από τις καινοτόμες ιδέες που κέντρισαν το ενδιαφέρον:
Creative Pots
Η Ελευθερία Αναγνωστάκη στοχεύει στην πανελλαδική επέκταση της Creative Pots, αναδεικνύοντας τη σύνδεση του πρωτογενούς τομέα με τη βιωσιμότητα. Ως η πρώτη εξειδικευμένη αγροτουριστική marketing agency στην Ελλάδα, παρέχει λύσεις σε επιχειρήσεις όπως φάρμες, οινοποιεία, ελαιοπαραγωγούς και μελισσοκομεία.
Idiotropa
Η Φωτεινή Χατζή, ιδρύτρια της νεοφυούς επιχείρησης Idiotropa, φέρνει επανάσταση στις διατροφικές συνήθειες με μια σειρά αποξηραμένων προϊόντων υψηλής ποιότητας. Με γνώμονα την αγάπη για αγνά, γευστικά και υγιεινά προϊόντα, δημιούργησε λύσεις που στοχεύουν να ενσωματωθούν στην καθημερινότητα των πολυάσχολων καταναλωτών.
My Farmer’s Basket
Η Στεφανία Ρίζου, ιδρύτρια του My Farmer’s Basket, δημιούργησε μια πρωτοποριακή πλατφόρμα ψηφιακού μάρκετινγκ που συνδέει μικρούς παραγωγούς αγροδιατροφής με τους καταναλωτές. Μέσα από μια εύχρηστη ψηφιακή πλατφόρμα, οι χρήστες μπορούν να ανακαλύψουν ποιοτικά ελληνικά προϊόντα, παραγόμενα με βιώσιμες και πρακτικές.
Μέλι από αλόη
Η Ελένη Θεοφίλου, εμπνεύστρια του καινοτόμου προϊόντος μέλι από αλόη, συνδυάζει τη φυσικότητα με τη βιωσιμότητα στην παραγωγή μελιού. Χρησιμοποιώντας αλόη βέρα, δημιουργεί ένα μέλι με ενισχυμένες ιδιότητες, που προσφέρει επιπλέον θρεπτικά οφέλη στον οργανισμό.
Adeti Creataland Winery
Η Ειρήνη Δασκαλάκη πρωτοπορεί με το Adeti Creataland Winery, το πρώτο αμιγώς πράσινο οινοποιείο στην Κρήτη. Με έμφαση στη βιωσιμότητα και την κλιματική κρίση, προωθεί γηγενείς ποικιλίες, αξιοποιεί καινοτόμους αισθητήρες και στοχεύει σε πλήρη ενεργειακή αυτονομία.
Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter