Το 1ο Πανελλαδικό Συνέδριο με θέμα «Στρατηγική και Ανάπτυξη του ομίλου» πραγματοποίησε ο Ομιλος «Ελληνική Διατροφή» στα μέσα Νοεμβρίου. Η Ελληνική Διατροφή, όπως ανακοινώθηκε στο Συνέδριο, για το 2001 θα είναι ο Ομιλος Αγορών και Διαπραγματεύσεων και θα δεσμεύει τους συνεργάτες και τα μέλη της.
Το 1ο Πανελλαδικό Συνέδριο με θέμα "Στρατηγική και Ανάπτυξη του ομίλου" πραγματοποίησε ο Ομιλος "Ελληνική Διατροφή" στα μέσα Νοεμβρίου. Η Ελληνική Διατροφή, όπως ανακοινώθηκε στο Συνέδριο, για το 2001 θα είναι ο Ομιλος Αγορών και Διαπραγματεύσεων και θα δεσμεύει τους συνεργάτες και τα μέλη της.
Τις εργασίες του συνεδρίου άνοιξαν ο πρόεδρος του ομίλου κ. Κωνσταντίνος Παϊπουτλίδης και χαιρέτησαν εκπρόσωποι των υπουργείων Ανάπτυξης, Γεωργίας & Οικονομικών, του Ελληνοϊταλικού Επιμελητηρίου, του ΣΕΚΑΠ, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ κος Παπαθανασίου, ο πρόεδρος του ΣΕΣΜΕ κ. Παντελιάδης, της ΠΑΝΚΟ, εκπρόσωποι των Ευρωπαίων συνεργατών του ομίλου: COOP ITALIA, CONAD ITALIA, HISPA COOP, GRUPO EROSKI. Ο Ομιλος "Ελληνική Διατροφή" θα είναι ο αποκλειστικός διανομέας και αντιπρόσωπος της Coop Italia στην Ελλάδα για τα brand name και τα private label προϊόντα. Συμφωνήθηκε επίσης από τους εκπροσώπους της Coop Italia, Hispa Coop & Grupo Eroski στο μέλλον να σχεδιαστεί μία κοινή πορεία και στρατηγική για την πραγματοποίηση κοινών αγορών προϊόντων σε Ευρωπαϊκή κλίμακα, κοινών επενδύσεων και κοινής επικοινωνίας, καθώς επίσης και μεταλαμπάδευση και κοινή αξιοποίηση της τεχνογνωσίας και των συστημάτων οργάνωσης.
Οι βασικοί ομιλητές του συνεδρίου -μεταξύ των οποίων και ο κ. Marco Santoro, διευθυντής εισαγωγών-εξαγωγών COOP ITALIA και η πρόεδρος της HISPA COOP Arantza Laskurain και ο Γενικός Διευθυντής του Ομίλου της Ελληνικής Διατροφής κ. Γεώργιος Αρκουλής, κάλυψαν ενότητες όπως Οικονομικοί Δείκτες & Εισαγωγή στο Ευρώ, εμπορικές σχέσεις συνεργασίας στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ενωσης, Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων, Ποιοτικός Ελεγχος Προϊόντων, Συστήματα Μηχανοργάνωσης, συμφωνίες νέου έτους και ανάπτυξη πωλήσεων μέσω προωθητικών ενεργειών & φυλλαδίων, περιφερειακή οργάνωση & επικοινωνία.
Εμφαση δόθηκε από τον Πρόεδρο του Ομίλου της Ελληνικής Διατροφής κ. Κωνσταντίνο Παϊπουτλίδη μεταξύ άλλων στη στροφή στην ΠΟΙΟΤΗΤΑ των προϊόντων και των υπηρεσιών που προσφέρει το Ελληνικό Λιανεμπόριο, στην ανάγκη ύπαρξης προϊόντων Ονομασίας / Προέλευσης, συνεργασίες με ομοειδείς επιχειρήσεις με κοινούς στόχους.
Τέλος ο Γεν. Διευθυντής της Ελληνικής Διατροφής κ. Γεώργιος Αρκουλής επισήμανε και επιβεβαίωσε τη συνοχή του Ομίλου καθώς επίσης και την ομοιογένεια της τακτικής και στρατηγικής των μελών της Ελληνικής Διατροφής.
Οι πανεπιστημιακοί κ. Βασίλειος Βασιλόπουλος & Νίκος Μαυρουλέας, ανέλυσαν “Το μοντέλο της Ελληνικής Διατροφής” με συντονιστή τον οικονομολόγο κ. Θεοδόση Στεργίου.
Ο πρόεδρος της ΣΕΚΑΠ έθεσε στη διάθεση του ομίλου "Ελληνική Διατροφή" το υπερσύγχρονο ερευνητικό εργαστήριο το οποίο υπάρχει και λειτουργεί σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αθηνών που ανιχνεύει και μετράει διοξίνη στα τρόφιμα κ.λ.π.