“Στην Ελλάδα, τα λειτουργικά προϊόντα έχουν ως κύριο άξονα τα προϊόντα μείωσης χοληστερόλης με αιχμή τον κλάδο των μαργαρινών. Το γεγονός ότι 1 στους 3 ‘Ελληνες έχει αυξημένη χοληστερόλη, η ευαισθητοποίηση του κοινού ως προς αυτό αλλά και η τάση για υγιεινή διατροφή, που γίνεται όλο και πιο έντονη, έχουν οδηγήσει την ελληνική αγορά στο να συμβαδίζει με τις ευρωπαϊκές ως προς το επίπεδο αποδοχής των προϊόντων που συμβάλλουν στην αντιμετώπιση του προβλήματος”, τονίζει ο κ. Πετρόπουλος. Υπό αυτές τις συνθήκες, είναι λογικό να προβλέπεται από την εταιρεία αύξηση του μεριδίου των προϊόντων.

“Τα προιόντα Μινέρβα Benecol λανσαρίστηκαν το 2004”, μας λέει ο κ. Πετρόπουλος. “Το 2005 είχαν αποκτήσει μερίδιο 9% και το 2006 έφθασαν στο 13%.Τα προϊόντα επάλειψης Μινέρβα Benecol έχουν μερίδιο 16% στην αγορά της λειτουργικής μαργαρίνης. Η σταθερή ανοδική πορεία του Μινέρβα Benecol αναμένεται να συνεχιστεί και το 2008, όπου η πρόβλεψη είναι για μερίδιο 20%.

Η ανάπτυξη του μεριδίου των προϊόντων  μας στηρίζεται και στα ισχυρά ανταγωνιστικά τους πλεονεκτήματα. Τα προϊόντα Μινέρβα Benecol είναι διεθνώς αναγνωρισμένα για τη δράση τους στη μείωση της χοληστερόλης, καθώς είναι τα μόνα που περιέχουν φυτικές στανόλες (παράγονται αποκλειστικά από τη Raisio στη Φινλανδία). Τα προϊόντα μας έχουν μια 13ετή ιστορία στη μείωση της χοληστερόλης, καθώς ήταν τα πρώτα προϊόντα παγκοσμίως για τη μείωση της χοληστερόλης (λανσαρίστηκαν το 1995). Το Μινέρβα Βenecol με Ελαιόλαδο και Μινέρβα Benecol με Γιαούρτι και Πρεβιοτικά αποτελούν παγκόσμιες καινοτομίες της Μινέρβα, ενώ το Benecol με Ελαιόλαδο είναι το πρώτο προϊόν λειτουργικής μαργαρίνης που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στη μαγειρική.

Tα προϊόντα Μινέρβα Benecol μειώνουν την χοληστερόλη έως και 15%, στο πλαίσιο μιας υγιεινής διατροφής πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, και τη διατηρούν μακροχρόνια στα νέα μειωμένα επίπεδα, σύμφωνα με κλινικές μελέτες 52 εβδομάδων. Η αποτελεσματικότητά τους είναι αποδεδειγμένη με πάνω από 50 κλινικές μελέτες”.

Αναφερόμενος στα πλάνα της εταιρείας για τη διεύρυνση της γκάμας των προϊόντων Benecol στη χώρα μας, ο κ. Πετρόπουλος δηλώνει: “H Μινέρβα συγκαταλέγεται στις μεγαλύτερες ελληνικές εταιρείες τροφίμων. Τα τελευταία χρόνια επενδύει συστηματικά στην ανάπτυξη των μαρκών Μινέρβα Benecol, Μινέρβα Χωριό, Μινέρβα So Real. H πορεία του Μινέρβα Benecol από το λανσάρισμά του το 2004 έχει χαρακτηριστεί από καινοτόμα και πρωτοποριακά προϊόντα. Η διεύρυνση, λοιπόν, της γκάμας Benecol σε νέες κατηγορίες, με νέα καινοτόμα προϊόντα αλλά και στρατηγικές συνεργασίες είναι θέματα «ενεργά» και εξετάζονται σε μόνιμη βάση από το επιτελείο της εταιρείας μας”.

Η οικονομική κρίση δεν επηρεάζει τις πωλήσεις

Ο κ. Laavainen υποστηρίζει πως η οικονομική κρίση δεν επηρεάζει την κατανάλωση προϊόντων που αποτελούν μέρος μιας υγιεινής διατροφής, και με αυτή την άποψη συμφωνεί και ο κ. Πετρόπουλος. Σύμφωνα με τον κ. Laavainen, “ακόμη και σε δύσκολες οικονομικές περιόδους, οι άνθρωποι ενδιαφέρονται για την διατήρηση της καλής υγείας του οργανισμού τους. Σε αυτό το πλαίσιο, προϊόντα που θεωρείται πως έχουν θετική επίδραση στην υγεία δεν είναι τα πρώτα που περικόπτουν από τις αγορές τους. Ειδικότερα, στην περίπτωση των προϊόντων που μειώνουν την χοληστερόλη, που απαιτούν την κατανάλωση 25 γρμ ημερησίως (για μείωση περίπου 15% της LDL, της “κακής” χοληστερόλης), το κόστος είναι περίπου 0,40 ευρώ σε καθημερινή βάση. Αυτό το κόστος δεν απασχολεί κάποιον που φροντίζει την υγεία του”.

Βράβευση της καλύτερης καμπάνιας

Μια σημαντική στιγμή της διοργάνωσης ήταν η βράβευση της πιο επιτυχημένης διαφημιστικής καμπάνιας του Benecol για το 2007. “Αυτή τη φορά”, είπε ο κ. Laavainen, “το κριτήριο για την βράβευση ήταν η συμβολή της καμπάνιας στην αύξηση της διείσδυσης του brand στο καταναλωτικό κοινό, το κατά  πόσο δηλαδή κατόρθωσε να πείσει τους καταναλωτές για την αποτελεσματικότητα των προϊόντων, ώστε να τα αγοράσουν΄”. Φέτος, νικητής ήταν η McNeil Nutrinionals από το Ηνωμένο Βασίλειο, με την καμπάνια που αφορούσε σε ένα νέο προϊόν με γάλα σόγιας και τροπικά φρούτα.