Θέλοντας να κερδίσει μερίδιο από την ανάπτυξη που παρουσιάζουν τα Starbucks και τα Costa καφέ, η Sainsbury’s εγκαινίασε τα δικά της coffee bars, όπου ο εξειδικευμένος υπάλληλος (barista) σερβίρει στους πελάτες το ρόφημα που επιθυμούν.

Τα own brand coffee bars ονομάστηκαν 1869, σύμφωνα με την ημερομηνία ίδρυσης της αλυσίδας. Οι πελάτες μπορούν να απολαύσουν ροφήματα που συνήθως βρίσκουν στις μεγάλες αλυσίδες καφέ, όπως ζεστή σοκολάτα black forest, αλλά και own label γλυκά.

Σε επιλεγμένα καταστήματα, τα καφέ θα διαθέτουν και ζεστά σάντουιτς. Ήδη λειτουργούν καφέ 1869 σε πέντε καταστήματα της αλυσίδας, ενώ εντός του Δεκεμβρίου προγραμματιζόταν η λειτουργία ενός ακόμη. Εάν η πιλοτική τους λειτουργία κριθεί επιτυχής, το concept των coffee bars θα επεκταθεί σε μεγαλύτερο αριθμό καταστημάτων.

Η Sainsbury’s έχει ήδη συνεργασία με τα Starbucks και τα Costa καφέ σε συγκεκριμένα καταστήματά της, αλλά η νέα της πρωτοβουλία σηματοδοτεί την υιοθέτηση ενός εντελώς νέου concept, που, όπως δηλώνει η εταιρεία, δίνει την ευκαιρία στους πελάτες της να τονώσουν τον οργανισμό τους με μια καλή δόση καφεΐνης… Τα αρχικά αποτελέσματα, σύμφωνα με την αλυσίδα, ξεπέρασαν τις προσδοκίες της.