Η Sainsbury’s είναι η τελευταία από τις τέσσερις μεγαλύτερες αλυσίδες του Ηνωμένου Βασιλείου (the Big Four), που ανακοινώνει ριζικές αλλαγές στο δίκτυό της, οι οποίες αναμένεται να οδηγήσουν σε απώλεια 800 τουλάχιστον θέσεων εργασίας.

Η αλυσίδα δηλώνει πως επανεξετάζει τις θέσεις των υπευθύνων καταστημάτων και των τμημάτων καταστημάτων, με στόχο την ενίσχυση άλλων θέσεων εργασίας εντός του καταστήματος. Επίσης, στοχεύει στην αντικατάσταση της νυχτερινής βάρδιας με βάρδιες που θα αφορούν σε πρωινές και απογευματινές ώρες, με λιγότερες παραδόσεις προϊόντων.  Στόχος αυτών των ανακατατάξεων, σύμφωνα με την αλυσίδα, είναι να αυξηθεί η διαθεσιμότητα υπαλλήλων που έρχονται σε άμεση επαφή με τους πελάτες, ώστε να εξυπηρετούνται καλύτερα.

Αυτές οι αλλαγές έχουν ήδη εφαρμοστεί τον προηγούμενο χρόνο σε 33 καταστήματα, με «θετικά αποτελέσματα για τη διαθεσιμότητα των προϊόντων και την εξυπηρέτηση των πελατών», όπως διαπιστώνει η Sainsbury’s. Σε αυτό το πλαίσιο, έχουν ήδη ξεκινήσει συζητήσεις με το στελεχικό δυναμικό της εταιρείας. Σημειώνεται πως αυτή η απόφαση έρχεται μετά από λίγους μήνες αφότου η αλυσίδα ανακοίνωσε την περικοπή 500 θέσεων εργασίας σε καταστήματά της, αλλά και μετά από αντίστοιχες αποφάσεις των ανταγωνιστών της, Tesco και Asda.