Η PepsiCo - HBH, η οποία ανήκει στην Pepsi Bottling Group από το 1999, στο πλαίσιο αναδιοργάνωσης των εσωτερικών της διαδικασιών και εκσυγχρονισμού του τμήματος πωλήσεών της, αποφάσισε να αντικαταστήσει την υπάρχουσα εφαρμογή φορητής παραγγελιοληψίας και τιμολόγησης με το PocketBiz Sales της SiEBEN.

Στόχος της εταιρείας PepsiCo – HBH ήταν να εξοπλίσει τους πωλητές της με ένα σύγχρονο και εύχρηστο εργαλείο, που θα τους επιτρέπει να πραγματοποιούν τις καθημερινές τους εργασίες, γρήγορα, εύκολα και χωρίς λάθη. Συγκεκριμένα, για να καλύψει τις εκτεταμένες ανάγκες της, η εταιρεία επέλεξε να χρησιμοποιήσει 190 άδειες του PocketBiz Sales Client Full Pack, που περιλαμβάνει όλα τα modules της έκδοσης 3.6 καθώς επίσης και το νέο module παγίων της εφαρμογής. Παράλληλα, ζητήθηκε από τη SiEBEN η διασύνδεση της εφαρμογής με το ERP (Compak 400), που ήδη χρησιμοποιεί η εταιρεία.

Αναλυτικότερα, οι 165 πωλητές της εταιρείας (direct και indirect sales), που χρησιμοποιούν βιομηχανικά PDAs, έχουν την δυνατότητα, μέσω του PocketBiz Sales, να πραγματοποιούν όλες τις απαραίτητες ενέργειες παραγγελιοληψίας και merchandising. Έχοντας τη δυνατότητα πρόσβασης σε χρήσιμες πληροφορίες, που αφορούν σε stock προϊόντων, νέες προωθητικές ενέργειες, υπόλοιπα πελατών και τις ειδικές συμφωνίες και το ιστορικό που έχει η εταιρεία με κάθε πελάτη, μπορούν να διαπραγματεύονται αποτελεσματικά τις πωλήσεις τους. Ταυτόχρονα οι 25 επιθεωρητές πωλήσεων της εταιρείας, που χρησιμοποιούν laptops, είναι σε θέση να ασκούν αποτελεσματικότερο έλεγχο πωλήσεων, έχοντας στη διάθεσή τους χρήσιμα στατιστικά για τις πωλήσεις του τμήματός τους, καθώς και αναλυτικά στοιχεία για κάθε πελάτη, τα οποία είναι διαθέσιμα σε αυτούς είτε βρίσκονται online είτε off-line.

Σημαντικό πλεονέκτημα του PocketBiz Sales είναι η δυνατότητα συγχρονισμού των δεδομένων, γεγονός που επιτρέπει στους πωλητές και στους επιθεωρητές πωλήσεων της εταιρείας να αποστέλλουν όλες τις νέες παραγγελίες στα κεντρικά της εταιρείας (ανεξάρτητα από το πού βρίσκονται) και ταυτόχρονα να ενημερώνονται για κάθε αλλαγή που έχει πραγματοποιηθεί στα κεντρικά της εταιρείας. Τέλος, χρησιμοποιώντας το PocketBiz Sales, η διοίκηση της εταιρείας μπορεί πλέον να επιτύχει το πολυπόθητο real time reporting, προκειμένου να ελέγχει αποτελεσματικότερα το τμήμα και να λαμβάνει άμεσα σωστότερες αποφάσεις.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη λύση PocketBiz Sales και τις λοιπές εφαρμογές, που έχει αναπτύξει και διαθέτει η SiEBEN, μπορείτε να βρείτε στο εταιρικό της site στη διεύθυνση www.sieben.gr.