Στις αρχές Νοεμβρίου η βρετανική εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου και τεχνολογίας αναθεώρησε προς τα πάνω τις προβλέψεις της για τα κέρδη του τελευταίου τριμήνου του έτους, αποκαλύπτοντας παράλληλα δύο νέες εξαγορές στον τομέα της ρομποτικής. Συγκεκριμένα, η Ocado ανακοίνωσε την εξαγορά της Kindred Systems, με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, αντικείμενο της οποίας είναι ο σχεδιασμός ρομπότ για τη προετοιμασία και συσκευασία online παραγγελιών (picking-packing), που πραγματοποιείται στα αντίστοιχα κέντρα διανομής, έναντι ποσού 262 εκατ. δολαρίων.

Παράλληλα, εξαγόρασε και την εταιρεία Haddington Dynamics, με έδρα το Μαϊάμι, έναντι 25 εκατ. δολαρίων. Και οι δύο εξαγορές θα πρέπει να αναμένουν την έγκριση των αρμόδιων αρχών των ΗΠΑ, ώστε να ολοκληρωθούν.

Όπως δήλωσε σχετικά ο CEO της Ocado, Tim Steiner, η εταιρεία έχει ήδη εξελίξει σε μεγάλο βαθμό τις τεχνολογικές λύσεις που αξιοποιεί για την εξυπηρέτηση των δικών της αναγκών, αλλά και των πελατών της, ειδικότερα σε ό,τι αφορά το online λιανεμπόριο, αλλά με τις συγκεκριμένες εξαγορές θα βελτιώσει ακόμη περισσότερο τις επιδόσεις της στα πεδία της ταχύτητας εξυπηρέτησης, της ακρίβειας στην εκτέλεση των εργασιών, της γκάμας των προσφερόμενων προϊόντων και των οικονομιών κλίμακας.