Το 13ο Συμπόσιο της Ελληνικής Εταιρείας Κοιλιοκάκης (ΕΕΚ), που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Μαΐου 2024, με θέμα «Κοιλιοκάκη και διατροφή χωρίς γλουτένη», υποστήριξε η μπύρα Νήσος, με το αντίστοιχο προϊόν της, τη Νήσος All Day Organic. Πρόκειται για τη μόνη πιστοποιημένα χωρίς γλουτένη μπύρα της Ελλάδος, που είναι ταυτόχρονα και βιολογική μπύρα. Ακόμη, διαθέτει πιστοποιήσεις από την ΕΕΚ και την εταιρεία Biohellas.

Η Νήσος All Day Organic, Χρυσαφένια, διαυγής, φωτεινή, με αρώματα λουλουδιών και φρούτων και γλυκύτητα δημητριακών, ζυθοποιείται με πιστοποιημένες βιολογικές βύνες κριθαριού με αργή, παραδοσιακή, απόλυτα φυσική διαδικασία. Η ψυχρή της ζύμωση δημιουργεί «καθαρή» βάση που επιτρέπει στα αρώματα των τριών αρωματικών λυκίσκων, που συμμετέχουν στα συστατικά της, να αναδειχθούν.

Η European-Style Lager της Νήσος θεωρείται ιδανική για κάθε περίσταση, για κατανάλωση σε όλη τη διάρκεια της ημέρας και ταυτόχρονα, αποτελεί ιδανική πρόταση απόλαυσης για όσους έχουν δυσανεξία ή αποφεύγουν τη γλουτένη.

Αναγκαιότητα της παραγωγής προϊόντων χωρίς γλουτένη
Στο πλαίσιο του Συμποσίου, η εκπρόσωπος της Νήσος, Γεωργία Βλάχου, ανέδειξε με την ομιλία της την αναγκαιότητα της παραγωγής προϊόντων χωρίς γλουτένη, τη σημασία της πιστοποίησης από την ΕΕΚ και τις ευκαιρίες για την ανάπτυξη σχετικών προϊόντων από τις εταιρείες του κλάδου των τροφίμων και ποτών.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter