Από τα μέσα Οκτωβρίου ξεκίνησε με επιτυχία  η εφαρμογή του προγράμματος «Ναι Ζούμε Καλύτερα» που δημιούργησε η Nestle Ελλάς. Στόχος του προγράμματος είναι η εκπαίδευση και η ενημέρωση όλης της οικογένειας σε θέματα σωστής διατροφής και φυσικής άσκησης μέσα από μία σειρά δράσεων που περιλαμβάνουν διαδραστικά εκπαιδευτικά παιχνίδια και ενημέρωση από διατροφολόγους σε 4  Σαββατοκύριακα στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Σκέφτομαι και Τρώω».

Κατά τη διάρκεια του πρώτου Σαββατοκύριακου (10 & 11 Οκτωβρίου) περισσότερα από 5.000 παιδιά επισκέφθηκαν το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο και είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους στην αναρρίχηση, το τραμπολίνο, το σερφ και σε άλλα παιχνίδια, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο που είχε ετοιμάσει η Nestle αποκλειστικά γι’ αυτά.  Οι διατροφολόγοι που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Ναι Ζούμε Καλύτερα» συζήτησαν με τους γονείς, τους έδωσαν συμβουλές για την ισορροπημένη διατροφή των παιδιών και τους παρουσίασαν απλούς τρόπους που θα τους βοηθήσουν να διαμορφώσουν σωστές διατροφικές συνήθειες για όλη την οικογένεια.

Ο CEO της Nestle Ελλάς, κ. Laurent Dereux, δήλωσε: «Στη Nestle πιστεύουμε ότι η εκπαίδευση είναι το πιο χρήσιμο εργαλείο για να βοηθήσουμε τα παιδιά να καταλάβουν πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η σωστή διατροφή και η φυσική δραστηριότητα στην καλή τους υγεία.  Το πρόγραμμα “Ναι Ζούμε Καλύτερα” που ξεκινήσαμε στην Ελλάδα αποτελεί μέρος του Healthy Kids Global Programme που εφαρμόζει ο όμιλος Nestle παγκοσμίως, και αντιπροσωπεύει τη φιλοσοφία της εταιρείας για τη σωστή διατροφή, την υγεία και την ευεξία (Good Food, Good Life).  Η ανταπόκριση των γονέων και των παιδιών είναι μεγάλη. Στόχος μας είναι να τους βοηθήσουμε αφενός να αναπτύξουν ισορροπημένες διατροφικές συνήθειες και αφετέρου να εντάξουν την άσκηση στην καθημερινότητά τους, έτσι ώστε να έχουν καλή υγεία και καλύτερη ζωή».

Παράλληλα με τις δραστηριότητες στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, ξεκίνησε (Δευτέρα 12 Οκτωβρίου) και η εφαρμογή του εκπαιδευτικού προγράμματος «Σκέφτομαι & Τρώω» του Ελληνικού Ινστιτούτου Διατροφής με την υποστήριξη της Nestle. Το πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και απευθύνεται σε μαθητές ηλικίας 11-14 ετών σε ιδιωτικά και δημόσια σχολεία. Το πρόγραμμα ενημερώνει τους μαθητές που βρίσκονται πριν από την εφηβεία για τις θεμελιώδεις αρχές της ισορροπημένης διατροφής και τον καθοριστικό ρόλο που παίζει τόσο στη σωματική όσο και στην πνευματική τους ανάπτυξη.