Με τη συμμετοχή CEO σημαντικών ευρωπαϊκών και ελληνικών εταιρειών πραγματοποιήθηκε στις 27 Μαΐου η 8η απονομή των European Business Awards sponsored by RSM, του ανεξάρτητου μη κερδοσκοπικού θεσμού που αναγνωρίζει και επιβραβεύει την επιχειρηματικότητα, τις καλές πρακτικές και την καινοτομία σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Ειδικότερα, στο φετινό διαγωνισμό συμμετείχαν περίπου 17.000 εταιρείες από 30 χώρες. Στην τελετή απονομής ανακοινώθηκαν οι νικητές για κάθε μία από τις 10 επίσημες κατηγορίες των βραβείων. Εντυπωσιακή ήταν η επίδοση των ελληνικών εταιρειών: από τις 46 ελληνικές εταιρείες που διακρίθηκαν στην πρώτη φάση του διαγωνισμού ως National Champions, οι 10 αναδείχθηκαν ως φιναλίστ και κατατάχθηκαν ανάμεσα στις 10 καλύτερες εταιρείες της Ευρώπης στην κατηγορία στην οποία διαγωνίστηκαν, λαμβάνοντας τον τιμητικό τίτλο Ruban d’ Honneur. Πρόκειται για τις εταιρείες CΟCO-MAT, Δ. Μασούτης, Εpsilon Νet, Globo Group, Onex, Plaisio Computers, Power Health Hellas, Sarmed, Septona και Terra Creta.

Τρία βραβεία, μεταξύ των 13ων του τελικού διαγωνισμού, αποδόθηκαν στο ελληνικό επιχειρείν: Το βραβείο The Chairman’s Selection Award απονεμήθηκε στη Δ. Μασούτης, για την υψηλή επίδοσή της σε ένα εξαιρετικά ανταγωνιστικό και δύσκολο κλάδο στην Ευρώπη και μάλιστα σε μια από τις πιο δυσμενείς οικονομίες, όπως αυτή της Ελλάδας. Η Skroutz SA αναδείχθηκε ως European Public Champion, συγκεντρώνοντας τον μεγαλύτερο αριθμό ψήφων από την ψηφοφορία του κοινού. Ο κ. Π. Σ. Παναγόπουλος έλαβε το τιμητικό βραβείο Lifetime Achievement Award, για την προσφορά του στην επιβατηγό ναυτιλία, σε ελληνικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.