Δέκα καταστήματα Cash & Carry θα περιλαμβάνει έως το τέλος του έτους το δίκτυο πωλήσεων της Μασούτης.

Δέκα καταστήματα Cash & Carry θα περιλαμβάνει έως το τέλος του έτους το δίκτυο πωλήσεων της Μασούτης.

Η διοίκηση της εταιρείας στα τέλη του ΄99 με αρχές του 2000 έλαβε την απόφαση το τρέχον έτος να υλοποιήσει ένα ελπιδοφόρο πλάνο ανάπτυξης των χονδρεμπορικών της πωλήσεων, διεκδικώντας σημαντικά μερίδια της σχετικής αγοράς στη βόρειο Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό προχωρεί στην ίδρυση επτά νέων μονάδων cash & carry, οι οποίες σε συνδυασμό με τις τρεις που λειτουργούσαν στο τέλος της προηγούμενης χρονιάς ανεβάζουν το συνολικό αριθμό τους σε 10.

Με την ολοκλήρωση του φετινού επενδυτικού πλάνου, η βορειοελλαδίτικη αλυσίδα θα έχει παρουσία και σε πόλεις όπως η Ξάνθη, τα Μουδανιά, η Καβάλα, η Χανιώτη, η Κομοτηνή και το Διδυμότειχο, ενώ η επεκτατική της πολιτική θα συνεχιστεί και την επόμενη χρονιά.

Αρχές Ιουλίου εγκαινιάστηκε το 7ο cash & carry της εταιρείας, το οποίο βρίσκεται στο 2Ο χλμ. Ξάνθης – Πετεινού απέναντι από το Grand ΜΑΣΟΥΤΗΣ. Το νέο cash & carry διαθέτει 1.000 τ.μ. χώρο πώλησης και έχει τη δυνατότητα να καλύπτει τις ανάγκες των επαγγελματιών με τμήματα όπως κρεοπωλείο, οπωροπωλείο, αλλαντικά-τυροκομικά. Στεγάζεται σε ιδιόκτητο χώρο και το συνολικό κόστος της επένδυσης ανήλθε στα 700 εκατ. δρχ. Διευθυντής του νέου καταστήματος χονδρικής ανέλαβε ο κ. Γιώργος Μακρής, ενώ το λοιπό προσωπικό απαρτίζεται από 15 άτομα. Παραπλεύρως του cash & carry δημιουργήθηκε η νέα κεντρική αποθήκη της Ξάνθης, με αποθηκευτικούς χώρους έκτασης 4.500 τ.μ., σύγχρονη σε θέματα logistics και με προσωπικό 30 ατόμων, για να μπορεί να εξυπηρετεί όλα τα καταστήματα της αλυσίδας στην περιοχή ανατ. Μακεδονίας και Θράκης.

Σούπερ μάρκετ

Τον Ιούλιο εγκαινιάστηκε και το νέο σούπερ μάρκετ ΜΑΣΟΥΤΗΣ στην περιοχή Χανιώτη Χαλκιδικής. Το νέο κατάστημα είναι ιδιόκτητο, με συνολικό κόστος επένδυσης 850 εκατ. δρχ. Διαθέτει 1.600 τ.μ. χώρο πώλησης σε δύο επίπεδα περιλαμβάνοντας τμήματα κρεοπωλείου, οπωροπωλείου, ιχθυοπωλείου, αρτοζαχαροπλαστείου καθώς και τμήματα παιχνιδιών, ηλεκτρικών και εποχιακών ειδών. Διευθυντής του νέου καταστήματος ανέλαβε ο κ. Χαράλαμπος Νέλκος, καταξιωμένο στέλεχος της εταιρείας, ενώ το λοιπό προσωπικό απαρτίζεται από 40 άτομα. Το κατάστημα έχει 6 ταμιακές εξόδους με υπερσύγχρονο σύστημα bar code, που δίνει τη δυνατότητα σύνδεσης και επικοινωνίας με τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας. Στον ίδιο χώρο στεγάζεται και κατάστημα χονδρικής έκτασης 500 τ.μ. με τμήματα κρεάτων, αλλαντικών-τυροκομικών, μαναβικής, καλύπτοντας έτσι όλες τις ανάγκες των επαγγελματιών.

Στη συνέχεια, στα μέσα Ιουλίου η εταιρεία εγκαινίασε το νέο της κατάστημα στο κέντρο της Σκύδρας επί της οδού Εθν. Αντιστάσεως 31-33. Και αυτό το κατάστημα είναι ιδιόκτητο με συνολικό κόστος επένδυσης 700 εκατ. δρχ. Διαθέτει 1.000 τ.μ. χώρο πώλησης σε ένα επίπεδο και περιλαμβάνει τμήματα όπως κρεοπωλείο, οπωροπωλείο, αρτοζαχαροπλαστείο, εποχιακά είδη, τμήματα παιχνιδιών και καφετέρια. Διαθέτει 4 ταμιακές εξόδους που λειτουργούν επίσης με υπερσύγχρονο σύστημα bar code. Διευθύντρια του καταστήματος Σκύδρας ανέλαβε η κα Βασιλική Χρούση και το προσωπικό απαρτίζεται από 20 άτομα.

Πάντως το φετινό επενδυτικό πλάνο της εταιρείας έφθασε σε αξία τα 5 δισ. δραχμές, ποσό το οποίο διατίθεται για την ανάπτυξη της αλυσίδας με νέα σημεία πώλησης, τις ανακαινίσεις παλαιών καταστημάτων της και τον εκσυγχρονισμό της μηχανογράφησης, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι το τρέχον έτος θα κλείσει με τζίρο ο οποίος θα φθάσει τα 95 δισ. δραχμές και θα αφορά τις πωλήσεις τόσο της Μασούτης όσο και των δύο εταιρειών που εξαγόρασε, δηλαδή της Μπίσκας και της 2Αλφα.

Κάρτα πιστότητας

Η Μασούτης προχωρεί στην έκδοση κάρτας πιστότητας. Η σχετική απόφαση προβλέπει ότι η διάθεση της κάρτας θα αρχίσει περί τα τέλη του έτους, προκειμένου στο μεσοδιάστημα να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για τη σωστή εφαρμογή της.