Ένα νέο format καταστημάτων λάνσαρε στις ΗΠΑ η Lidl. Διαθέτει χώρους πώλησης μόλις 90τμ, ονομάζεται Express και λειτουργεί με σύστημα self-checkout.

Το πρώτο κατάστημα λειτουργεί στα γραφεία της, στη Βιρτζίνια. Ο χώρος που πρώτα χρησίμευε ως αποθήκη, είναι πλέον στη διάθεση των υπαλλήλων, που θα είναι προς το παρόν οι βασικοί του πελάτες, παρόλο που υπάρχει και μια είσοδος για τους υπόλοιπους ενδιαφερόμενους να το επισκεφθούν, όπου δεσπόζει η ταμπέλα με το logo «Lidl Express». Το κατάστημα διαθέτει μια γκάμα αλλοιώσιμων και μη προϊόντων. Επίσης, στο εσωτερικό του λειτουργεί καφέ, χώρος διάθεσης γλυκών και μια μικρή συλλογή έτοιμων φαγητών.

Σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου της αλυσίδας, Will Harwood, δεν υπάρχει προς το παρόν πλάνο για λειτουργία και άλλων καταστημάτων Express, χωρίς αυτό να αποκλείεται να συμβεί στο μέλλον. Τόνισε δε, πως δημιουργήθηκε το κατάστημα δημιουργήθηκε με στόχο να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του προσωπικού των γραφείων και να προσφέρει μια λύση γρήγορου φαγητού για τους εργαζόμενους της περιοχής (πηγή: Washington Business Journal).