Η προβληματική του βιβλίου «Η γένεση της οικονομικής κοινωνίας» των Robert L. Heilbroner και William Mildberg ξεκινάει από κάποιες θεμελιώδεις διαπιστώσεις, οι οποίες συνοψίζονται στα ακόλουθα: Κάθε απόπειρα κατανόησης του σύγχρονου κόσμου προϋποθέτει τη μελέτη της ιστορικής εξέλιξης των κοινωνικών συστημάτων. Η γνώση της Ιστορίας είναι εξαιρετικά χρήσιμη για να κατανοήσουμε τη σημερινή οικονομική κατάσταση και ν’ αναλογιστούμε τις πιθανές οικονομικές προκλήσεις του μέλλοντος.

Μεσα σ’ αυτό το πλαίσιο, ένας από τους βασικούς στόχους του βιβλίου είναι να δώσει την ιστορική διάσταση των σύγχρονων ζητημάτων, όπως η φτώχεια, οι επιπτώσεις της παγκοσμιοποίησης, η συνύπαρξη της οικονομικής ανάπτυξης με την προστασία του περιβάλλοντος. Με γλαφυρό ύφος παρουσιάζει τις μεγάλες κοινωνικές δυνάμεις που καθορίζουν την παραγωγή και κατανομή των υλικών αγαθών και πώς αυτές σταδιακά διαμόρφωσαν τον κόσμο μας, παροτρύνοντάς μας να οραματιστούμε την οικονομική κοινωνία του μέλλοντος.

Το βιβλίο απευθύνεται τόσο σε φοιτητές και διδάσκοντες Οικονομικών και Οικονομικής Ιστορίας όσο και στο ευρύτερο κοινό.

O Robert L. Heilbroner (1919-2005), διαπρεπής καθηγητής και συγγραφέας, κατείχε την έδρα Norman Thomas στο New School for Social Research της Νέας Υόρκης. Οι πωλήσεις του βιβλίου του «Οι φιλόσοφοι του οικονομικού κόσμου» (Κριτική 2000) ξεπέρασαν τα 4 εκατ. αντίτυπα.

Ο William Mildberg είναι καθηγητής στο Οικονομικό Τμήμα του New School for Social Research στη Νέα Υόρκη.

Info
Συγγραφείς:
Robert L. Heilbroner, William Mildberg, Εκδόσεις: Κριτική, Σειρά: Επιστημονική βιβλιοθήκη, Χρόνος έκδοσης: 2010, Σελίδες: 440, Τιμή: 32 ευρώ, ISBN: 978-960-218-676-3.