Η Royal FrieslandCampina προχωρά στην εξαγορά των γαλακτοβιομηχανιών Imlek και Mlekara Subotica στη ΝΑ Ευρώπη. Ήδη η FrieslandCampina υπέγραψε Memorandum of Understanding με τη Salford Capital Partners, η οποία κατέχει πλειοψηφικά πακέτα στις δύο γαλακτοβιομηχανίες, που φτάνουν το 79% και το 82% αντίστοιχα.

Η στρατηγική «Πορεία προς το 2020» της FrieslandCampina έχει σχεδιαστεί να βελτιώσει διεθνώς τη θέση της στα πόσιμα γαλακτοκομικά, τη βρεφική διατροφή και το επώνυμο τυρί και να διασφαλίσει την άριστη αξιοποίηση του γάλακτος που παράγεται από τους παραγωγούς-μέλη της.

Σε ό,τι αφορά τις δύο εταιρείες, η Imlek δραστηριοποιείται με διάφορες επωνυμίες προϊόντων στη Σερβία, το Μαυροβούνιο, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη και την ΠΓΔΜ, ενώ η Mlekara Subotica στη Σερβία. Οι δύο εταιρείες μαζί εξυπηρετούν αγορές περίπου 25 εκατ. καταναλωτών, ενώ με την υπάρχουσα δραστηριότητα της FrieslandCampina σε Ουγγαρία, Ρουμανία και Ελλάδα, θα δώσει στον όμιλο πρόσβαση σε 76 εκατ. καταναλωτές. Η ολοκλήρωση της συμφωνίας αναμένεται εντός των επόμενων μηνών.